Skip to content

Frostskader

Vinplanterne er følsomme overfor frost, især om foråret hvor knopperne begynder at springe ud. Det er ikke altid, at man kan gøre noget for at undgå frostskader, men der er flere muligheder for at minimere frostskaderne.

Læs mere

Vinterbeskæring

Vinterbeskæring, som snarere skulle hedde forårsbeskæring, er vigtigt for at opnå et godt udbytte, både mængde og kvalitet, uden at vinplanten overbelastes. Men hvornår og hvordan skal vinplanterne beskæres? 

Læs mere

Flaskning

Man skal sikre at vinen er stabil og klar inden flaskning. Det nødvendige udstyr skal være funktionsdygtigt, og der skal være tilstrækkeligt med flasker, propper, CO2, krympehætter, rengøringsmidler mv. Fordele og ulemper ved forskelligt tappeudstyr og propper/låg skal også overvejes.

Læs mere
Drueklase Solaris

Hvidvin

I modsætning til fremstilling af rødvin, undlader man sædvanligvis skalkontakt ved fremstilling af hvidvin. Druerne afstilkes og presses umiddelbart efter høst. Klaring af mosten, valg af gær og temperatur under gæring er andre forhold som adskiller sig fra fremstilling af rødvin.

Læs mere

Analyser

Analyser af vinen gennem hele vinificeringsprocessen er vigtig for at sikre at man opnår det ønskede resultat. Jo tidligere i processen man analyserer vinen, jo bedre handlemuligheder har man for at påvirke det endelige resultat.

Læs mere

Vinfejl

Hvordan optræder vinfejl som f.eks. oxidering, eddikestik og böcker? Hvordan forebygger man disse fejl? Kan man afhjælpe disse fejl, når skaden er sket?

Læs mere

Anvendelse af egetræsfade

Anvendelse af egetræsfade kræver et godt råmateriale. Umodne druer eller en halvdårlig vin bliver ikke bedre af at blive vinificeret på egetræsfade. Til gengæld kan et godt råmateriale og en god vin, blive endnu bedre med den rette udnyttelse af…

Læs mere

Omstikning

Alle omstikninger udgør en risiko for vinen. Derfor bør vinen omstikkes så få gange som muligt.

Læs mere

Syrereduktion

I Danmark er det ikke ualmindeligt, at det er nødvendigt at høste inden druerne er helt modne. Umodne druer kan have så højt et syreindhold at det kan være hensigtsmæssigt at foretage en syrereduktion.

Læs mere

Chaptalisering

Når det naturlige sukkerindhold i druerne ikke er tilstrækkeligt til at opnå den ønskede alkohol procent i vinen, kan man tilsætte sukker eller koncentreret druemost i forbindelse med gæringsprocessen.

Læs mere