skip to Main Content

Litteraturliste

Vi har samlet en liste over litteratur, som medlemmer i FDV har anbefalet. Litteraturlisten finder du på siden Inspiration, Litteraturliste.

Læs mere

Alkoholbevilling og lejlighedstilladelse

Kender du reglerne for salg og udskænkning af alkohol? Hvis man ønsker at sælge eller udskænke alkohol, skal man have en alkoholbevilling. Hvis salg eller udskænkning foregår udenfor ens egen matrikel med offentlig adgang, skal man have en lejlighedstilladelse. Men…

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 14. januar 2020

Tirsdag den 14. januar 2020 afholdes bestyrelsesmøde i FDV. Har du et godt forslag eller en idé som du mener FDV bør tage op til overvejelse, så kan du aflevere din idé i FDV's idekasse på hjemmesiden. Referater fra bestyrelsesmøder…

Læs mere

Høringsportalen

FDV er blevet gjort bekendt med, at der er følgende nye forordninger og forslag i høring. Disse er at finde på Høringsportalen. Høring om udkast til to forordninger, der omfatter følgelovgivning i relation til bestemmelserne i spiritusforordningen om geografiske betegnelser…

Læs mere

Bekendtgørelser og regler om vin

Der findes flere bekendtgørelser og regler, som har indflydelse på vores område. Senest har bekendtgørelse nr. 1199 været i høring. Denne bekendtgørelse og alle andre bekendtgørelser som sendes i høring, kan ses på høringsportalen. Alle har mulighed for at indsende…

Læs mere

Prowein – en international vinmesse

ProWein i Düsseldorf har været verdens vigtigste messe for vin og spiritus i over 25 år. Her samles hele branchen en gang om året for at holde sig informeret. Måske en af de messer som snart får dansk deltagelse. Med…

Læs mere

Generelt om vinificering

Lav din første vin Lars Holt Det at lave vin af frugt, herunder druer, (vinificering) er en naturlig proces, der blot skal styres lidt. (Læs mere under litteratur, f.eks. Vinavl i Danmark). Denne side er tænkt som en inspiration til…

Læs mere

Rødvin og orangevin

Fremstilling af rødvin og orangevin Lars Holt Rødvin laves af blå druer, evt. med et indslag af grønne druer. Orangevin laves af grønne druer. Afstilk og knus druerne (men ikke kernerne). Gæring med skalkontakt Tilsæt forkulturen til frugtmassen, og lad…

Læs mere

Hvid- og rosévin

  Fremstilling af hvidvin og rosévin Lars Holt Knus og pres druerne Knus og afstilk druerne. Pres dem. Hvis der ønskes mere frugtsmag i vinen, stilles de knuste og afstilkede druer køleskabskoldt og presses først 12-24 timer efter knusningen. Ofte…

Læs mere

Cider

Fremstilling af cider Lars Holt Cider fremstilles primært af æbler. For at opnå en god smag skal man finde en god blanding af søde, sure og bitre æbler. Der findes specielle cideræbler, men en passende blanding af danske æbler kan…

Læs mere

Amerikanerne har fået øje på dansk vin

Opmærksomheden omkring dansk vin er stigende. Ikke mindst på grund af, at EU har tildelt Danmark sin første BOB - Beskyttede Oprindelses Betegnelse.  The New York Times har den 9. november 2019 bragt en artikel om skandinavisk vin. Artiklen tager…

Læs mere

Oversigt over druesorter

Druesorter Druesorterne er delt i grønne og blå druer til vinfremstilling samt i spisedruer. Der kan laves vin af alle druer, og alle druer kan spises. Alligevel skelner vi mellem vindruer og spisedruer. Bemærk at du skal være logget ind,…

Læs mere

Æblefestivalens Ciderkonkurrence

Ciderkonkurrencen afholdt under Æblefestival Assens kommune blev et tilløbsstykke. Midt i højsæsonen for æbleplukning, mostning og cider-opstart, var det alligevel muligt at få 13 cidere indleveret til konkurrencen. Ciderkonkurrencen blev afholdt i forbindelse med æbledagen i Magtenbølle (et af mange arrangementer i Æblefestival Assens…

Læs mere

Regler for Dansk Vinskue 2020

Reglerne for indsendte druevine til FDV’s vinskue 2020 vil være uændret i forhold til 2019. Dog skal man være opmærksom på at druerne skal være produceret og vinificeret i Danmark, tilsvarende for vine fra Sverige og Norge. Baggrunden for de…

Læs mere

Mjødens Dag 29. september

Mjød er den oprindelige nordiske vin. Udgangspunktet er gæring på honning, men ellers er der frit slag for fantasien med hensyn til råvarer. Det betyder at smagsuniverset er kæmpe stort, når vi taler om mjød. Søndag 29. september markerer de…

Læs mere