Skip to content

Vinpressen indeholder en stor og værdifuld mængde information om dansk vinavl og vinproduktion. Der findes f.eks. mange artikler, som går i dybden med det indhold, som findes på hjemmesiden.

Årgangene fra 2006 og frem til i dag er nu tilgængelige i digital form på hjemmesiden.

Nedenfor findes en indholdsfortegnelse over artiklerne. Det er muligt at søge i titlerne, men desværre ikke i selve indholdet i de indscannede blade.

Efterhånden vil hver artikel blive suppleret med nogle nøgleord, som der også kan søges i.

TitelNøgleordVinpressen
1. Del
New Zealand og klimatiske forhold
2006.3
Chips2006.3
En officiel dansk vinmager-uddannelse?2006.3
En opskrift på god vin2006.3
EU’s ny vinforordning
- konsekvenser for dansk vinavl
2006.3
Jorddækning af vinplanter2006.3
KVL afholder kurser i vindyrkning og vinfremstilling2006.3
Lokalt vinskue for Midt- og Østsjælland 20062006.3
Møde i økologisk Erfa-gruppe2006.3
Ny ERFA-gruppe Sydvestjyske Vinavlere2006.3
Også danske vinbønder destillerer2006.3
Om druers soleksponering2006.3
Rønnebærrene
er sure, sagde ræven!
2006.3
Vinavlerfest2006.3
Vinavlerportrætter
Jens Madsen vinbonde i Kokær
2006.3
2. Del
Highligts fra symposiet
2006.4
Erfa-topmøde2006.4
Gravenhøj Frugthave 20062006.4
Hvilke druesorter kan få meldug og/eller vinskimmel?2006.4
Jens Michael Gundersen trækker sig som formand for Foreningen af Danske Vinavlere2006.4
Kursus i vinanalyse2006.4
Ny ERFA-gruppe under dannelse2006.4
regn og hvepse
= Gråskimmel og eddikestik
2006.4
Spændende møde i Sydvestjyske Vinavlere2006.4
Stilksyge
– stjälkröta – Stiellähme – stem necrosis
2006.4
Sådan arbejder FDV’s sekretariat2006.4
Vilkår for annoncering i Vinpressen2006.4
Vinavlerportrætter
Karsten Klitø
2006.4
Vinbedømmelser før Dansk Vinskue2006.4
Vinhøsten i Kokspang Vingård2006.4
Det koster at drive forening
– oplæg til ny kontingentpolitik
FDV’s generalforsamling 21. april 2007
2007.1
Et par ord fra den afgående formand2007.1
FDV generalforsamling 20072007.1
Lidt om rengøring og hygiejne i forbindelse med vinifikationen2007.1
Omstrukturering af Foreningen af Danske Vinavlere
Forslag til debat og afstemning ved FDV’s generalforsamling 21. april 2007
2007.1
Reaktioner på ERFA-topmødets udspil2007.1
Sprøjteplan…2007.1
Tyskland
– vores nærmeste vinland
2007.1
Vindyrkning i koldt klima
Konference i Riga den 8. – 10. november 2006
2007.1
Vinkursus på KVL2007.1
Vinterbeskæringen
– starten på vinåret
2007.1
Biodiversitet i vinmarken
– monokultur kontra multikultur
2007.2
Dansk vin og mad2007.2
Dansk Vindag 2007
– åbne vingårde
2007.2
Etablering af espalier2007.2
Indretning af vinproduktion2007.2
Mini sprøjtekursus2007.2
Ordinær generalforsamling 2007
Redigeret referat
2007.2
Program for Dansk Vinskue 20072007.2
Regler for Dansk Vinskue 20072007.2
Riesling & Co2007.2
Sådan arbejder FDV’s bestyrelse2007.2
Danske vinbønders brændevinsproduktion er etableret2007.3
Den første ønolog i dansk vin
Fagligt portræt af Anne Juel Christensen
2007.3
FDV på Kulinarisk Sydfyn2007.3
FDV på plads ved regionale offentlige arrangementer2007.3
Medaljevindere og medaljevine ved
Dansk Vinskue 2007
2007.3
Nogle myndighedskrav i forbindelse med spiritusproduktion2007.3
Novicen på Axelborg
- Dansk Vinskue ifølge damen, der kom ind fra gaden
2007.3
Vinpressens redaktionsudvalg2007.3
Ændring af bekendtgørelse om tilvirkning af vin2007.3
Dansk mousserende vin vinder sølv i international konkurrence2007.4
Erfaringer med høje opbindingssystemer2007.4
På besøg hos medlem nr. 5
Anders Pilgård
2007.4
Udvikling af et dansk vindyrkningsindeks2007.4
www.vinavl.dk
Et link til relevant information om dansk vin
2007.4
Ændret udgivelsesplan for Vinpressen fra 20082007.4
Freiburgs nye røde
Nyudviklede svamperesistente (Piwi) blå druesorter fra Staatliches Weinbauinstitut Freiburg
2007.HR06
Høstrapport, vinåret 20062007.HR06
Klimaet i 20062007.HR06
Udvikling af nye druesorter2007.HR06
Den malolaktiske fermenteringgæring, syrereduktion, bakterie, æblesyre, mælkesyre2008.4-5
EU-kommissær Mariann Fischer Boel tildeles den internationale vinpris
"Årets Vinpersonlighed 2008"
2008.4-5
Gærforsøg2008.4-5
Hvad er vingær?alkohol, celle2008.4-5
International
guldmedalje til dansk vin
2008.4-5
Markedsføring
– åbne vingårde
smagsprøver2008.4-5
Nordvestjyske Vinavlereerfagruppe2008.4-5
Ny vejledning om vinproduktion i Danmark2008.4-5
Om pH måling elektrode, måle, bentonit, svovl, kuldestabilisering2008.4-5
Solen skinnede på de danske vinavlerevinskue2008.4-5
Vinfremstilling – før og nufingær, vineri, omstikning2008.4-5
Vinifikation for nye vinmagerevinificering, redskaber, rengøring, egefade, udstyr, klaring, enzymer, maceration, malolaktisk, omstikning, aftapning2008.4-5
Det så vi i Freiburg
Besøg hos Staatliches Weinbauinstitut, Freiburg (WBI) i forbindelse med FDV’s studietur til Alsace og Freiburg i august 2008.
2008.6
FDV studietur 2008
Freiburg & Alsace
2008.6
Lokalgruppe Sydsjælland2008.6
Om Vinpressen2008.6
Portræt af FDV’s bestyrelse2008.6
Skåne – et svensk-dansk vinområde2008.6
Spisedruer2008.6
Vi bliver flere og flere over hele landet2008.6
Bestyrelsens beretning
til generalforsamlingen 25. april 2009
2009.1
Brevkassen?2009.1
FDV generalforsamling 20092009.1
Høstrapport, vinåret 20082009.1
Klimaet i 20082009.1
Erfa- og lokalgruppers årlige møde2009.2
Freiburgs spisedruer
Nyudviklede svampemodstandsdygtige (Piwi) spisedruesorter
fra Staatliches Weinbauinstitut, Freiburg (WBI)
2009.2
Høstskema-vejledning2009.2
Måler jeg rigtigt?
Kalibrering af måleudstyr til vinfremstilling
2009.2
Spisedruer ved Pometet
Sorter og dyrkningsteknik
2009.2
Vinavlerdatabasen
– den nye høstrapport og meget mere
2009.2
Vinterseminar 20092009.2
Clairet
– den glemte vinstil?
2009.3
Danske sommelierer smager dansk vin!2009.3
Egetræ
i vin
– chips eller fad
2009.3
Er du hurtig på aftrækkeren? 2009.3
Foreningen af Danske Vinavlere afholder Dansk Vinskue lørdag den 29. august i Silkeborg2009.3
Holmens vin
– en myte eller…
2009.3
Regler for Dansk Vinskue 2009 2009.3
Vinmarken på Farve- og Lakfabrikken2009.3
Vinpressen skifter redaktør2009.3
World Wide Wine
– et vue om vin på nettet
2009.3
Amarone-vinstilen
– en dansk mulighed?
2009.4-5
Besøg på Nyholmgaard ved Marslev2009.4-5
Brettanomyces
– hvorfor lugter min vin af hest?
2009.4-5
Delestage
– en metode til at forbedre vinens frugt, tanniner og fylde
2009.4-5
Den første gang...2009.4-5
Kold maceration af rød- og hvidvin2009.4-5
Kvalitetsvin
– af danske druer
2009.4-5
Medlemsundersøgelse
– hvor vil I gerne hen?
2009.4-5
Red - red - wine2009.4-5
Rondo
Gær- og egetræstest
2009.4-5
Vinavlerportræt:
Jørgen Teik Hansen - Hjelm Vingård
2009.4-5
Vinsygdommen Esca
– nyplantning eller sanering
2009.4-5
VitiNord 2009
– International konference om vinavl
2009.4-5
World Wide Wine
– et vue om vin på nettet
2009.4-5
Årets vinbonde
– Er vi i Danmark?
2009.4-5
Begynder kursus Vinmageri2009.6
Cool Climate vine 2009.6
Dansk portvin:
Naivt eller overmodigt?
2009.6
Etablering af spisedrueanlæg på Dyrehøj Vingaard2009.6
Pressekvas
– affald eller...?
2009.6
Regent
– moderne drue med udfordringer
2009.6
Vinterbeskæring
– vinårets vigtige start
2009.6
World Wide Wine
– et vue om vin på nettet
2009.6
15 års druesortsforsøg på Gravenhøj Frugthave2010.1-2
Bestyrelsens beretning for 20092010.1-2
ERFA Gruppe Sydhavsøerne har i samarbejde med Højbakke Vingård planlagt følgende kursusrække i 2010/2011 under overskriften:
Årets arbejde som vinavler
2010.1-2
FDV generalforsamling 20102010.1-2
Hvordan var klimaet i 2009?2010.1-2
Høstrapport, vinåret 20092010.1-2
Jeg hedder Solaris – Jeg er en vindrue2010.1-2
Kassereren oplyser2010.1-2
VitiNord – November 20092010.1-2
World Wide Wine
– et vue over vin på nettet
2010.1-2
Cool Climate
– vinbesøg i Canada
2010.3
Grøn høst
– meninger og metoder
2010.3
Interview med Lars Hagerman
Det handler om lysten, entusiasmen og optimismen
2010.3
Klaring og stabilisering af vin2010.3
Præsentation af Dansk vin i Paris2010.3
Vinterseminaret 2010: Sund og stabil vin2010.3
Danmarks nationale Vinskue 20102010.4
Hvepse
– en plage på mange måder
2010.4
I en kælder sort som kul...2010.4
Manifest Genuine Danske Vine (GDV)2010.4
Medlemsundersøgelse af Vinpressen2010.4
Mrs. Jean Ravenscrofts Frugtkage2010.4
Møde i den økologiske erfa-gruppe 18. september 20102010.4
Møde i Erfa-gruppe Midtsjælland om biodynamisk vinavl
- Oplæg ved Jørgen Teik Hansen, Hjelm Vingård den 27. maj 2010
2010.4
Regler for Dansk Vinskue 2010 2010.4
Vinpressen gennem tiderne2010.4
World Wide Wine
– et vue over vin på nettet
2010.4
Cabernet Cortis - Cabernet Sauvignon på godt og ondt2010.5
Fenol-forbindelser i dansk fremstillet vine2010.5
Hvor er vi på vej hen?
Er redaktøren overbebyrdet?
2010.5
Redaktør søges2010.5
Vejboder
– hvad siger reglerne
2010.5
Øvrige kategorier på vinskuet 20092010.5
Årets bedste hedvin 20092010.5
Årets bedste hvidvin 20092010.5
Årets bedste mousserende vin 20092010.5
Årets bedste rosé 20092010.5
Årets vinbonde2010.5
Blæsten omkring redaktørstolen2010.6
En servicevogn i vinmarken2010.6
Erfaringer fra FDV’s Englandstur2010.6
Nordøst-amerikansk forædlingsarbejde2010.6
Strategier i kampen mod Bois Noir2010.6
2010 var et køligt år2011.1-2
Bestyrelsens beretning for 20102011.1-2
ERFA- og lokalgruppernes landsmøde i Kerteminde januar 20112011.1-2
FDV kursusprogram foråret 20112011.1-2
Høstrapport, vinåret 20102011.1-2
Høstskema-vejledning2011.1-2
Om posten som redaktør for Vinpressen2011.1-2
Sammenligning af middelværdier
for nogle almindelig druesorters udvikling og udbytte i de senere år
2011.1-2
Vinavlerdatabasen
– høstrapport og meget mere
2011.1-2
Vinhøsten...2011.1-2
Vinterseminar 20112011.1-2
Den årlige generalforsamling blev en stille affære2011.3
Druesorter og vinifikationsmetoder til forbedring af dansk vin2011.3
Erhvervsavlerne stifter ny organisation med rod i FDV2011.3
FDV Vinterseminar 20112011.3
Fra Champagne til Danmark2011.3
Nord – syd, øst – vest2011.3
Velkommen til Horteam-Expo 7. juni 2011
Institut for Havebrugsproduktion, Aarhus Universitet, er nu klar til den 8. Internationale Havebrugs-, Teknologi- og Maskinudstilling på Forskningscenter Årslev.
2011.3
Danmarks nationale Vinskue 20112011.4
Dyrkningsforsøg med grundstammer i Danmark2011.4
FDV begynderkurser i vinavl 2011-20122011.4
Freiburgs spisedruer
De første erfaringer – status efter 3. vækstsæson
2011.4
Frostskader 20112011.4
Ny metode og nyt syn på de ikke godkendte vine på Dansk Vinskue 20102011.4
Ny non-Saccharomyces gær fra Chr. Hansen2011.4
Sprøjtemidler til vinavl2011.4
Tema vingårdsturisme
Glenholm Vingård
2011.4
Tema vingårdsturisme
Nordsjællands vinturisme og vinveje
2011.4
Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 20112011.4
1st Baltic Scandinavian
Grape Conference
Afholdt i Sabile, Letland, 28.-31. juli 2011
2011.5
Begynderkurser i vinavl2011.5
Danish Food Contest2011.5
Dansk Vinshow 20112011.5
Dansk Vinskue 20112011.5
Engelsk Rondo rosé er verdens bedste2011.5
Erfaringer fra de seneste år
– er vinavl i Danmark egentlig mulig?
2011.5
Salgsvine gennem 10 år på Dansk Vinskue2011.5
Vindyrkning i Franken
– Kan vi hente inspiration til udviklingen af Dansk vin?
2011.5
Øst-Vest-Hjemme bedst2011.5
Alternativ vinsæson i Bedsted2011.6
Danish Food Contest
En nyskabelse hvor også danske vine deltog
– med succes
2011.6
Dansk Amaro…?
Erfaringsaften med Preben Jørgensen om tørrede druer
2011.6
Det er tid at indsende årets høstdata2011.6
Etablering af vinmark og valg af beskæringssystem2011.6
FDV’s rejseudvalg planlægger vinrejse til
Toscana/Chianti-distriktet
den 22.-26. september 2012
2011.6
Forårsnattefrost
– men nattefrost har flere virkemåder
2011.6
Godt at vide hvis man skal producere og sælge sin vin2011.6
Kære vinavlerkolleger
Vinhøsten er nu overstået og sikken vinhøst!
2011.6
Syrejustering i vin og pH:
En vinmagers dilemma!
2011.6
Vinterseminar
2012
2011.6
2012 FDV generalforsamling 2012.1-2
Baggrunden for Dansk Vinskue2012.1-2
Bestyrelsens beretning for 20112012.1-2
FDV kursusprogram 20122012.1-2
Fremtidens vinskuer i FDV-regi2012.1-2
Høstrapport, vinåret 20112012.1-2
Høstskema-vejledning2012.1-2
Indbydelse til FDVs studietur til Toscana 2012.1-2
Léon Millot – en 100-årig still going strong2012.1-2
Netop nu
– aktuelt i vinmark og vineri
2012.1-2
Nye afgifter – hvad betyder det?2012.1-2
Plantebeskyttelse2012.1-2
Sammenligning af de vigtigste sorter2012.1-2
Vore vines kvalitet2012.1-2
Årsmøde med lokalgrupperne i Kerteminde den 21. januar 20122012.1-2
Danmarks nationale Vinskue 20122012.3
Endelig EU-regler for økologisk Vin2012.3
FDV’s ordinære generalforsamling2012.3
FDV’s vinterseminar 2012.3
Indtryk fra konference om vinproduktion i køligt klima afholdt i Hobart, Australien2012.3
Netop nu
– sommer i vinmark og vineri
2012.3
Spændende dansk hedvin vinder international anerkendelse2012.3
Sulfit, et drilsk og nødvendigt onde2012.3
Svovl og vinstokken2012.3
Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 20122012.3
Vinterseminar 2012 i Kværkeby2012.3
Bedre vin af danske druer2012.4
Besøg en vingård ved Randers efter vinskuet2012.4
Danmark er ved at vinde respekt som vinland2012.4
En god daglig hygiejnestandard i vineriet er altafgørende for et godt resultat2012.4
Kulsyremaceration
– CO2-metoden
2012.4
Løvvæggens røgt og pleje...2012.4
Netop nu – i vinmark og vineri – og en kommentar2012.4
Når vinplanterne bliver »forkølede«
kan det få alvorlige følger
2012.4
Sol i nord og syd2012.4
Dansk Vinskue 20122012.5
Forsøg med fremstilling af rødvin2012.5
Godkendelser af sprøjtemidler til mindre anvendelse (tidl. Off-label)
i vinstokke/vindruer på friland til vinproduktion
2012.5
Måling af sulfit i vin2012.5
Netop nu – sensommer og efterår2012.5
Udvikling i dansk vinavl
– hvilke druetyper anvender vi?
2012.5
Vinmark, vinificering og sensorisk smagning
Dansk vingaarde
og Dr. Volker Jörger fra Weinbau Institut Freburg
2012.5
WBI-Freiburg,
Klon- og Sortsdage 2012
2012.5
Danish International
Food Contest
2012.6
Dansk Vindag 20122012.6
Danske Vingaardes Vinbutik2012.6
Det er tid at indsende årets høstdata2012.6
Det svenske vinskue2012.6
Netop nu – i vineriet og lidt om dit og dat2012.6
Norske druedyrkere
– en forening af optimister
Nu også med egen sortsudvikling og besøgende der falder i søvn i tønden
2012.6
Termovinifikation
Pulpopvarmning · Maischeerhitzung · Thermovinification
2012.6
Uventet skadedyr i
vinmarken
2012.6
Vindyrkerrejse til Toscana
– til en helt anden vinverden
2012.6
Vinterseminar 20132012.6
2013 FDV generalforsamling 2013.1-2
At plante en vinstok…2013.1-2
Bedre styring af vinkvaliteten ved brug af hurtige WineScan analyser
Tre mindre udviklingsprojekter har kørt siden august 2012
2013.1-2
Bestyrelsens
beretning for 2012
2013.1-2
Fadlagring
– en naturlighed!
2013.1-2
Formering af vinplanter
Del 1. Valg af grundstamme
2013.1-2
Haglkanoner – Hail cannons2013.1-2
Høstrapport, vinåret 20122013.1-2
Høstskema-vejledning2013.1-2
Interessant ny bog om økologisk vin og vindyrkning2013.1-2
Klimaet i 2012 og betydningen
for vindyrkningen i Danmark
2013.1-2
Netop nu
– vinter og lidt om Piwi
2013.1-2
Redaktionsudvalget udvides2013.1-2
Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 20132013.1-2
FDV
– en rejse gennem 20 års udvikling
2013.3
FDV Vinterseminar 20132013.3
FDV’s generalforsamling 20132013.3
Formering af vinplanter2013.3
Hvordan man laver kvalitetsvin i Danmark
Fagligt indlæg ved FDV’s generalforsamling 2013
2013.3
Netop nu – og i fremtiden2013.3
Plantebeskyttelsesmuligheder i 20132013.3
Vinskue i Ringsted og åbne vingårde2013.3
Beretning fra VitiNord 20122013.4
Den hvide udfordring
Kursus i hvidvinsfremstilling
med Jens Heinemeyer og Torben Toldam-Andersen
2013.4
Enzymer i vinfremstilling
– hvad gør de godt for, og skal de anvendes?
2013.4
Knopbrydning
i vinsorter ved Pometet
2013.4
Netop nu – og måske bliver det sommer en gang2013.4
Produktion af vinplanter
Del 3. Sommerpodning samt produktion af planter på egen rod
2013.4
Vinprovningarna2013.4
Brugsanvisning til mindre anvendelse af Candit i vinstokke/vindruer2013.5
Dansk Vinskue 2013
Resultater og kommentarer
2013.5
ERFA gruppe Midtsjælland i Nordtyskland2013.5
Godkendelse af Candit til mindre
anvendelse i frilandsdruer mod meldug
2013.5
Mere viden på kuponform2013.5
Netop nu
– det ser godt ud derude
2013.5
Overdækning af vinrækken med tag
– er det en mulighed?
2013.5
Vinplantens bestøvning og frugtsætning
– En kommentar
2013.5
Vinplantens blomstring og frøsætning2013.5
Byggelovens bestemmelser2013.6
Grønt mellem rækkerne
– altid en fordel?
2013.6
Mikrobiologi i vinen
– De gode, de onde og de grusomme
2013.6
Mousserende vin
Det er bare med at komme i gang!
2013.6
Netop nu – når gæringen er overstået2013.6
Pinot noir – Blauer Spätburgunder2013.6
Ændringer i FDV’s bestyrelse2013.6
»Bagblik«Vinpressen, foreningens 20 års jubilæum2014.1
Anders Norberg i
Vinpressens redaktion
2014.1
Fagligt seminar foråret 20142014.1
FDV kursustilbud 20142014.1
FDV’s bestyrelses beretning for 20132014.1
Fra vinmark og vineri2014.1
Høstrapport, vinåret 20132014.1
Klimaet i 2013 og betydningen for vindyrkningen i Danmark2014.1
Skånska vingårdar2014.1
Vinbladet blir en del av Vinpressen2014.1
»Bagblik«Vinpressen, foreningens 20 års jubilæum2014.2
Foreningen af Danske Vinavlere inviterer til Dansk Vinskue 20142014.2
Fra vinmark og vineri
– og lidt om kalkning
2014.2
Frostskydd med bevattning2014.2
Høstskema-vejledning2014.2
Ny bestyrelse for Danske Vingaarde2014.2
Stilksyge
Stiellähme (tysk), Bunch Stem Necrosis BSN (amerikansk/engelsk),
Dessèchement de la rafle (fransk), Shanking (new zealandsk)
2014.2
Syrabalans i vita viner odlade i ett kallt klimat: hur kan vi förbättra den?2014.2
Uddrag af regler for Dansk Vinskue 20142014.2
Urteagtig grøn smag i rødvin
Methoxypyraziner og umodne tanniner (polyphenoler)
2014.2
Vinproducenter af
regional vin skal registreres
2014.2
Autentisk vin
– om økologisk, biodynamisk og naturlig vin
2014.3
Demonstration af vinmarksmaskiner
– Skærsøgård ved Kolding
2014.3
Esca, Petri, Eutypa, Bot canker, Black foot
– nygamle svampesygdomme spreder sig
2014.3
Espaliering – Lav eller høj?2014.3
FDV’s faglige seminar:
Svampesygdomme og malolaktisk kultur
2014.3
Generalforsamling 2014 i Foreningen af Danske Vinavlere2014.3
Krav til artikler i Vinpressen2014.3
Nyt svensk redaktionsmedlem i Vinpressen, Ann Reeder2014.3
Spritproduktion på Gotland2014.3
Syrabalans i vita viner odlade i ett kallt klimat
Del 2 Biologisk avsyrning
2014.3
Analyser og kommentarer til årets vinskuevine2014.4
Dansk Vinskue 20142014.4
En svensk vingård2014.4
En vingård i klitterne2014.4
Fra vinmark og vineri – sommeren 20142014.4
Miljøstyrelsen arbejder på at tillade bicarbonat mod svampesygdomme i frugtavl2014.4
Omkostninger og overvejelser ved at etablere en vingård2014.4
De langtidsholdbare druesorter2014.5
En ny stjerne på
den danske vinhimmel
2014.5
Fjerde internationale PIWI vinpris2014.5
Manden i chiliskjorten2014.5
Nye Freiburg druesorter...?2014.5
Sekretær til Foreningen
af Danske Vinavlere søges
2014.5
Spændende besøg på
Lallemand’s gærfabrik i Grenå
2014.5
Svensk Vinbedömning 20142014.5
Ukrudt eller jordbær2014.5
Analyser som værktøjer til optimal gødskning af vinplanter
I. Jordanalyser
2014.6
ERFA Skåne2014.6
Fra vinmark og vineri:
Efterår og eftertanke
2014.6
International Cool Climate Wine Symposium 20162014.6
International FOOD Contest 20142014.6
Løvvægspleje i dansk vinavl
En analyse af plantestruktur, udbytte og kvalitet
2014.6
Vinskue 2014 – En rettelse2014.6
Vinterforberedelser i vinmarken2014.6
VitiNord 20152014.6
2015 FDV generalforsamling2015.1
Bemærkning til artiklen om jordanalyser i december nummeret 20142015.1
Bestyrelsens beretning for 20142015.1
FDV vinterseminar 20152015.1
Fra vinmark og vineri – en ny sæson begynder2015.1
Høstrapport, vinåret 20142015.1
Klimaet i 2014 og betydningen for vindyrkningen i Danmark2015.1
Landsmøde med ERFA/lokalgrupperne om de lokale foreningstilbud2015.1
Utveckling av vinnäringen i Sverige mot år 20202015.1
Analyser som værktøjer til optimal gødskning af vinplanter.
II. Bladanalyser
2015.2
Andre metoder til frostbeskyttelse2015.2
Dansk Vinskue 20152015.2
FDV kursustilbud 20152015.2
Forsøgsvine2015.2
Frostsikring af vinmarker2015.2
Høstskema2015.2
Ny erfagruppe for
mousserende vin
2015.2
Om Odder – hvor Dansk Vinskue 2015 afholdes2015.2
Omkostninger og arbejde i en vinmark
– efter etableringsåret
2015.2
Orangevin2015.2
Uddrag af regler for Dansk Vinskue 20152015.2
Vinterseminar 2015 – Vin af tørrede druer2015.2
Åbne Vingårde søndag den 14. juni i forbindelse med Dansk Vinskue 20152015.2
Af hensyn til naturen og vores børns fremtid
Interview med Daniel Milan, økologisk vinavler, Vexebo Vin
2015.3
De danske økologiske vinavlere2015.3
FDV har fået ny sekretær 2015.3
Hvepse på svirretur
For de fleste danske vinavlere var 2014 et godt år. Det var det ikke for os på Mølbæk.
2015.3
Kampvalg på FDV’s generalforsamling 20152015.3
Ny bog om dansk vin2015.3
Solarisplantan,
en Vitis vinifera!
2015.3
Utvikling av nye sorter i Norge2015.3
Vingårdar på Kullahalvön2015.3
Økologisk, biodynamisk, naturvin...2015.3
2015 – årgangen med mange umodne druer
– stiller store krav til vinmagerens viden og kunnen
2015.4
En hacienda på Sydfyn2015.4
Fargen i røde viner
– til glede og hodebry
2015.4
Hvordan laver man kvalitetsvin i Danmark?
Refleksioner fra 14 år med dansk vinproduktion
2015.4
Livsmedelsstrategi!?2015.4
Oplevelser på Dansk Vinskue 20152015.4
Polen som nyt vinland i Europa?2015.4
Polsk vinbonde med format2015.4
Præsentation af FDV’s bestyrelse2015.4
Redaktionen har primo juli 2015 modtaget
nedenstående læserbrev fra Karsten Hartvig:
2015.4
Vinrejse til Champagne2015.4
Åben Vingård 20152015.4
DON’s mousserende vin
i perioden 2001-2010
En longitudinel undersøgelse af kemiske parametre i danske
mousserende vine, der organoleptisk er vurderet som medaljevine
2015.5
En passion for mousserende vin
Besøg hos Bjarne Ingstrup i Jyllinge
2015.5
Fra vinmark og vineri
– i et annus horribilis...
2015.5
FSV:s Årskonferens 2015
på MiLgårdarna i Klippan
2015.5
Sensorisk bedømmelse af
nordiske vine – en introduktion
2015.5
Sensorisk profilering av svenskproducerade vita viner och en omvärldsanalys av svensk vinodling2015.5
Vinskue i Vejstrup2015.5
Økonomi i vindyrkning og vinfremstilling
III. Investering i et vineri
2015.5
30 år med sortsudvikling2015.6
Dansk Vinshow 2015
Danske Vingaarde kårer Årets Vingård
2015.6
Etablering som kommerciel vinavler i Danmark2015.6
FDV Vinterseminar 20162015.6
Fra 0 til spidsen – på ingen tid!2015.6
Fra vinmark og vineri:
Mindre end håbet, bedre end frygtet
2015.6
International Cool Climate Wine Symposium 20162015.6
Knud Kruse
– en iværksætter i dansk vinavl
2015.6
Nitternes vagtparade2015.6
Nye sortsanbefalinger efter et “annus horribilis”?2015.6
Odin, en ægte
nordisk druesort?
2015.6
Sensorisk bedømmelse af nordiske vine II
– træning med referenceprøver danner grundlag for et nordisk vinsprog
2015.6
Strukturarbejdet forsætter
– Tag del i det
2015.6
Surt sa räven
– en berättelse om vinets syror
2015.6
Bestyrelsens beretning for 20152016.1
Dansk Vinskue 20162016.1
FDV kursustilbud 20162016.1
Høstrapport, vinåret 20152016.1
Klimaet i 2015 og betydningen for vindyrkningen i Danmark
Et år med dårlig timing!
2016.1
Landsmøde med ERFA-/lokalgrupperne2016.1
Uddrag af regler for Dansk Vinskue 20162016.1
Bliver det varmere i de kommende år?2016.2
Den äldsta vinodlingen i Sverige?2016.2
Elevator til omstikning2016.2
ESCA-komplekset – forebyggelse2016.2
Hvordan og hvor meget påvirker frugtudvikling vækst og udvikling i vinplanter under etablering2016.2
Kvinde, landmand og vinavler
– besøg hos Jette Haugaard, Garbolund
2016.2
Leif Erikson og Vinland det Gode2016.2
Rondo, Rondo, Rondo…
En hobbyvinavlers helt uvidenskabelige syn på Rondo
og dansk vinavl gennem 15 år og i fremtiden
2016.2
Stiftende møde i FDV’s Fynskreds2016.2
Udfordringer som vinbonde i forhold til SKAT2016.2
Dansk vinbog internationalt anerkendt2016.3
Demonstration af Randox analyseinstrument hos Østjyske Vinavlere2016.3
Den nordiske vinstil
– det nordiske terroir i moderne betydning
2016.3
En forårsdag i Næstved:
Besøg hos Lars Holt
2016.3
Generalforsamling i Danske Vingaarde2016.3
Grundstammer
Podning af vinplanter og grundstammernes funktion
2016.3
Livlig generalforsamling i Foreningen af Danske Vinavlere2016.3
Dansk vinskue 20162016.4
De fleste vinskuevine er ikke tilsat tilstrækkeligt sulfit2016.4
Den første rødvin2016.4
Erfaringer med macération carbonique
(kuldioxidmaceration)
2016.4
Flydelågstanke, plus og minus2016.4
International Cool Climate Wine
Symposium i Brighton maj 2016
2016.4
Men vi drikker nu mest rødvin…
En hobbyvinavlers dilemma
2016.4
Pletvingefrugtfluen (Drosophila suzukii)2016.4
Svensk vinbedömning 20162016.4
“Ancient Vines”2016.5
Inspiration fra tysk vinavl2016.5
På Sjællands tag
– besøg hos Ørnberg vin
2016.5
Resultatet af Vinpressens fotokonkurrence2016.5
Vinplantens rodhals- og rankegalle
(tumorkræft)
2016.5
VitiNord 2015
Indtryk fra konferencen afholdt i Nebraska City,
Nebraska USA den 11.-15. november 2015
2016.5
VitiNord 2018 – Scandinavia
Planlægning af konferencen, der afholdes i Malmö
og København den 31. juli - 3. august 2018
2016.5
FDV tur til Champagne 20162016.6
Fingerprint, terroir og stilen på vinen
Småfilosofiske tanker om vin og valg af kunder
2016.6
Høst 2016 i Champagne:
Vand som først fjende så frelser
2016.6
Nye regler omkring autorisation til køb og anvendelse af sprøjtemidler2016.6
Pletvingefrugtfluen
– nu også et skadedyr i danske vinmarker
2016.6
Redaktionsudvalget i Rheingau del 1:
Tyskland som vinland og besøg hos en biodynamisk avler
2016.6
Sulfit i vinen
– en historie der er svær at afslutte
2016.6
Bestyrelsens beretning for 20162017.1
Boganmeldelse
Juha Karvonen: Northern Viticulture. Reviews and studies.
2017.1
Høstrapport, vinåret 20162017.1
Klimaet i 2016 og betydningen
for vindyrkningen i Danmark
2017.1
Vinterseminarer2017.1
Dansk Vinskue 20172017.2
Den optimale løvvæg2017.2
Høstrapportens druesorter2017.2
Konservering af vin2017.2
Lidt fra generalforsamlingen i Danske Vingaarde2017.2
Sektfremstilling i Rheingau2017.2
Vinterseminar 20172017.2
Beslutningsreferat fra Foreningen af
Danske Vinavleres generalforsamling 2017
2017.3
Dansk Vindag 20172017.3
Erfaringer med dyrkning af
Pinot noir / Blauer Spätburgunder i Danmark
2017.3
Foreningen af Danske Vinavleres
regnskab 2016
2017.3
Norsk vineventyr på 61 grader nord2017.3
Vingårde og markedsføring…2017.3
Weingut Balthasar Ress
– et progressivt vinhus i Hattenheim, Rheingau
2017.3
Bekæmpelsesmidler – Sprøjtemidler
En oversigt
2017.4
Dansk Vinskue 2017
Markant forbedret kvalitet af danske vine
2017.4
Det lokale betyder alt
Besøg på Skaarupøre Vingaard
2017.4
Grøn høst/udtynding:
Hvordan, hvornår, hvor meget og hvorfor?
– Eller hvordan vi bedst udnytter plantens reaktion på ændringer i frugt/blad balancen
2017.4
Lidt af hvert i 2017svamperesistente sorter, roter brenner, vinskimmel, chlorose2017.4
Mosel-hjerte
– Pæledyrkning af vin
2017.4
Strukturerad bedömning av vin2017.4
WineMaker Magazine konference
på Cornell University, Ithaca
2017.4
Dansk Vindag 2017 – En status2017.5
Dansk Vinskue 2017
Solid succes i Middelfart
2017.5
Flygtige syrer i vin2017.5
Fremtidens druesorter…?
Indkrydsning af Vitis underslægten Muscadinia ved
udvikling af nye svampemodstandsdygtige druesorter
2017.5
Norsk Vinskue/Årsmøte 20172017.5
Årets vinmager og årets vinbonde 20172017.5
“Kontrolliertes Nichtstun”
og vejen til sublime burgundervine
2017.6
Dansk Vinskue 2017
– nogle kommentarer fra en deltager
2017.6
Det var så det… vinavlsæsonen 20172017.6
Hvad kan man lære af en tur til Rheingau?
Inspiration til en vinavlerrejse
2017.6
Næste generation
– kommer der nogen efter os?
2017.6
Region Fyn, Foreningen Dansk Vin2017.6
Syv vingårde – syv tilgange – syv erfaringer
Madpakketur med Erfagruppen Vestegnen
2017.6
VitiNord20182017.6
”Taastrup Grand Cru” er kommet et skridt nærmere! En stor donation styrker Pometets rolle som en udviklingsplatform for forarbejdning af frugt og bær genetiske ressourcer til unikke produkter2018.1
Bestyrelsens beretning for foreningens aktiviteter siden sidste generalforsamling2018.1
Det går godt – men der er plads til forbedring Landserfamøde i FDV den 20. januar 20182018.1
Høstrapport, vinåret 20172018.1
Klimaet i 2017 og betydningen for vindyrkningen i Danmark2018.1
Vinteknologi kursus ved DEULA 2018.1
At forvalte naturens gavenaturvin, vinificering, spontangæring, sterilfiltrere, omstikning2018.2
Dansk Vinskue 20182018.2
Destillation – hvem må, hvem kan, og hvem gør hvad? 2018.2
Domaine Sånana – En av de första svenska vingårdarna2018.2
En konstruktiv generalforsamling2018.2
Forekomst af Pletvingefrugtfluen i Danmark2018.2
Grundstammer og stilksyge – er der en sammenhæng?2018.2
Mousse er sagen! Den sjællandske erfagruppe om mousserende vin2018.2
Fjernelse af protein i most og vin2018.3
Forslag om etablering af et nyt system for indrapportering af høst- og dyrkningsdata som supplement til den traditionelle høstrapport2018.3
Ilt og vin2018.3
Mindeord til en dansk vinpioner2018.3
Skumkvalitet i mousserende vin2018.3
Stora Boråkra Blekinges första kommersiella vingård2018.3
Aromatisk vitalitet og varighet Vinens bouquet – hvor kommer den fra og hvordan bevares den best mulig?2018.4
En ny malolaktisk bakteriestamme “Viniflora Sparta” med høj surhedsresistens forbedrede aromaprofilen i for sur Orion-hvidvin2018.4
Gammal kunskap återfunnen, mjuksnittsprincipen2018.4
Konferencen VitiNord 2018
2018.4
Mustens innehåll av näring som kan utnyttjas av jästen2018.4
Potentialet for vinproduktion i de nordiske lande2018.4
Utvikling av tidlig modnende druesorter2018.4
VitiNord 2018 – Vingårdsbesøgene2018.4
Dansk Vinskue 20182018.5
Erfaringer med kuldioxid maceration i hvidvin/orangevin2018.5
Frillestad vingård – en familjevingård i nordvästra Skåne2018.5
Mariehøns – er de et problem i vinfremstillingen?2018.5
Nye vinsorter med pyramide-resistens gener 2018.5
Orangevin i praksis2018.5
Turbiditet – Vad är det?
2018.5
25 år2018.6
Dansk vindag 2018 – En gennemgang2018.6
Kryo-koncentrede frugtvine Resultater fra et 4 årigt udviklingsprojekt2018.6
Orangevin i praksis – del 2
2018.6
Så här gör jag mitt rödvin av Rondo2018.6
Vin af druer og anden frugt2018.6
Vinmarken på Hjørring Dyrskueplads2018.6
Vinterbeskæringen – vinårets vigtige start2018.6
Druekvalitet – vinkvalitetmodenhed, druesorter, syre, Sukker, ph, klaringsmidler, vinmarken, ntu, 2019.1
Høstrapport, vinåret 2018
druesorter, konventionel, økologisk2019.1
Klimaet i 2018 og betydningen for vindyrkningen i Danmark
temperatur, vækstsæson, blomstring, skududvikling, 2019.1
Møde for lokal- og erfagruppeformændudvalg, vinskue, vinstil, bedømmelsesskema, vinteseminar, lokalgruppe, erfagruppe2019.1
Aftapning af vin på flaske
tappeudstyr, etikettering, oxidering, klaring, omstikning, sulfit, sterilfiltrering, korkpropper, skruelåg, plastprop, glasprop, hygiejne, vakuumfylder, naturvin, økologisk 2019.2
En studiekreds om mousserende vindruesorter, basisvin, andengæring, degorgering, dosage, sensorik 2019.2
Forudsigelse af årets høstdato ud fra temperaturen i maj månedklimadata, udviklingsstadier2019.2
Fremstilling af mousserende vin hos Vinhuset Gabrielnaturvin, økologisk, sukkerindhold, andengæring, degorgering, oxidation, kontamination2019.2
Må jeg, som dansk erhvervsvinavler, anvende stiklingeformerede vinstokke..?forordning, bekendtgørelse, fødevarestyrelsen, plantepas2019.2
Skalkontakt – Det goda, det onda och kanske det överraskandesterilfiltrering, värmestabilisering, varmestabilisering, köldstabilisering, koldstabilisering, enzymer, maceration, fenoler, pressning, pressning2019.2
Stiklingsformering av vinplanterdyrkingsegenskaper, dyrkningsegenskaber, knoppbryting, udspring2019.2
Vinfejl 1 – “Brett”brettanomyces, biofilm, sulfitfølsomhed, restsukker, 2019.2
Den danske vinhistoriemiddelalderen, træbægre, vinkyperen, sundhed, resveratrol, 2019.3
Frygtet forårudspring, udstrålingsfrost, advektivfrost, frostskader, sekundærknop, vinmarksbeliggenhed 2019.3
Mjød – vores fælles kulturdrikvintype, honning, smagsunivers, sack, pyment, cyser, melomel, metheglin, hippocras, braggot 2019.3
Nattefrost – Vær beredt!vokslys 2019.3
Sprekking av druerrevne, veksthus, drivhus, temperatur, fuktighet, fugtighed, modenhetsgrad, modenhedgrad, Sprøyting, sprøjtning2019.3
Udviklingen af frugtbare knopper i vindrue og betydningen for beskæringsmetode samt skudlugning og udtyndingsbehovknoptyper, nodier, frugtsætning, blomsterudvikling, ernæring 2019.3
Hvidvine med restsødmesyreniveau, sødmegrad, süssreserve, kryoekstraktion, Restsukkerberegning,2019.4
Hvilke verktøy kan brukes til å begrense SO2 i (røde) viner og samtidig sikre deres stabilitet?svovldioxid, analyser, sulfit, 2019.4
Hygiejne i vineriet – vejen til bedre kvalitet og holdbarhedbakterier, svampe, rengøringsmidler, desinfektionsmidler2019.4
Pometets Vindag 2019grundstammer, bærstørrelse, udbytte, helbærspresning, helklasepres 2019.4
Vinfejl 2 – Lys og varmetemperatur, lys, oxidation 2019.4
Bedømmelse af mjød ved Mjødens daghonning, frugt, smagning2019.5
Dansk Vinskue 2019smagning, pokaler, medaljer2019.5
Meldug, vinskimmel og PIWIsvampesygdomme, sprøjte, bladvæggen 2019.5
Ny sæson i den sjællandske erfagruppe om mousserende vinchampagne, andengæringen, presning, pometet 2019.5
Organisatoriske muligheder: Andelsforeninger, vinlaug, vinsyndikater, vinklubber og byvineriervinmager, kommerciel, vingård2019.5
Vinproduktion i Danmarkvinskue, dommer, regler2019.5
Vinskueregler – skal vi nu ikke lige klappe hestensmagning, pokaler, medaljer2019.5
WBI-Freiburg markforsøg 2019minimalbeskæring, renholdelse, ukrudtsbekæmpelsesmidler, sprøjtning, basisstof2019.5
Foreningen Dansk Vins logoidentitet, diplomer, medalje2019.6
Hur man skall förstå syror och pH i must och vinsur, kalibrering, analyse2019.6
Most-, cider- og vinanalyser før og nu – og hvorfor?
måling, sukker, alkohol, sulfit, syre2019.6
Vinbondens Sangvinskue2019.6
Vinfejl 3 - Eddikestikhygiejne, sulfit2019.6
Vinfremstilling med fokus på processer før gæringknusning, afstilkning, koldmaceration2019.6
Vinificeringsreglerneregelsæt, vinskue2019.6
Vinsmagning – hvorfor og hvordan?duft, farve, udseende2019.6
2019 – Et vinskimmelår uden ligesvampe, bekæmpelse, forebyggelse2020.1
Hvordan klarede de enkelte druesorter sig i 2019?høstudbytte, 2020.1
Klimaet i 2019 og betydningen for druesorternes udvikling i DanmarkBeliggenhed, solskinstimer, vækstsæsonen 2020.1
Most-, cider- og vinanalyser før og nu – og hvorfor?måling, sukker, alkohol, sulfit, syre2020.1
Vinfejl 4 - “Muselugt”hygiejne, sulfit2020.1
Årets Vinbonde og Vinmager 2019rosé, økologi2020.1
Dansk vin durvinifera, PIWI, 2020.2
Mentor, dengang og nuvinmager2020.2
Modner de sorter vi dyrker tilstrækkeligt godt?høsttid2020.2
Produktion af vin fra muskat og andre aromatiske sorteraroma, maceration,restsødme2020.2
Sidste sæson i Gravenhøj Frugthaveklitø, forøgsdyrkning2020.2
Forår i vingårdenvinsorter2020.3
Frede Thomsens modificerede
kantfræser
kantskærer, markmaskine2020.3
Flygtige svovlforbindelser – Böckservinfejl, böckser, mercaptanerne, sulfider2020.3
Fra hobbyvinavler
til erhvervsvinavler
erhvervsmæssig, momsregistrering, fødevarestyrelsen, skat, branchekode2020.3
Der findes ingen “bagatelgrænse” for vinsalgstaldørssalg, punktafgift, told, skat, lov, oplagshaver2020.3
Samarbejde med din
lokale erhvervsavler
mentor, serviceudbud2020.3
Vinfremstilling hos
erhvervsvinavlere
producere, sælge, tjenesteydelser, vineri, aftale2020.3
Vi hjælper gerne andre
danske vinavlere til succes!
kapacitet, maskiner, udstyr, vinproduktion, vineri, flaskelinje, destillere, destilleri, spiritus, 2020.3
Plantning af en vinmark
– Hvordan man går til værks og undgår fejl
etablering, jordbund2020.4
Vinmarken i naturlig balanceøkologisk, konventionelt, humus, kunstgødning, pesticider, miljøplanter, kalium, magnesium2020.4
Vinhøst – Hvornår? Hvordan?sukkerindhold, chaptalisere, druezonen 2020.4
Den første vinhøstsukkerindhold, modenhed, refraktometer, malolaktisk, æblesyre, sortering, rengøring, afstilke, methoxypyraziner, presning, omstikning, 2020.4
Nebbione – Mousserende vin
af drueklasespidser
piemonte, nebbiolo, maceration, nedkøling, 2020.4
Regler for druevine til FDVs vinskue2020.4
Vinskue i en Coronatid2020.5
Æbleau®
– Historien bag årets vindervin ved Dansk Vinskue 2020
skærsøgaard, BGB, DONs, dessertvin2020.5
Positiv generalforsamling i FDV2020.5
Vinhelg i Åsgårdstrandårsmøte, norge2020.5
Udvikling af nye sorter til
skandinavisk vinav
siebeldingen, piwi, planter2020.5
Malolaktisk fermenteringæblesyre, mælkesyre, eddikesyre, diacetyl, 2020.5
Hovedets og håndens arbejde
– vinterbeskæringen
guyot, reserveskud, pruning, kordon, mjuksnitt2020.6
Nye resistente druesorter
– status 2020
vinplanter, resistens, piwi, bekæmpelsesmidler, pesticider2020.6
De økonomiske aspekter
af at udvikle nye sorter
planter, dyrkningsegenskaber, frugtkvalitet 2020.6
Humus i jordenmuld, modstandsdygtig, næringsstoffer, kvælstof2020.6
Analyser af vinskuevine 2020
Hvad viser de og kan vi bruge det til at lave bedre vin?
Totalsyre, afsyring, kuldestabilisering, malolaktisk, ph, sulfit, 2020.6
TuseN Vin – en vindrøm på Tuse Næsvingård, mark, plantning, 2020.6
Klimaet i 2020 og betydningen
for druedyrkningen i Danmark
temperatur, nedbør, vejr2020.6
Druedyrkningen i Danmark i 2020
på baggrund af høstrapporterne
druesorter, planter, modenhed, Oechsle2020.6
Souvignier Gris har fået nye forældredruesort, udbytte, modstandsdygtig, sygdomme2020.6
Forpagtning – en mulighed?aftale, kontrakt, regler, leje2020.6
Sygdomme i vinplanter – Bekæmpelsesmetoder og midlerPlantesprøjtemidler, middeldatabasen, sprøjtecertifikat, resistens2020.6
FDV bestyrelsens beretning for 2020-20212020.6
Dansk VinskueErfaringsudveksling, analyser, bedømmelse2020.6
Vinbedømmelse og Vinskue 2021Vinskueregler2020.6
Vinbonde – går du i tanker om at udvide eller tage springet
fra hobby til erhvervsavler?
vingård, Landdistriktspuljen, Crowdfunding, investering, 2020.6
At ansøge om LAG-tilskudEU, Landdistriktspuljen2020.6
Vigtige stadier i BBCH-skalaenUdspring, Blomstring, modning2020.6
Etablering af vinmarkgrundstamme, Barrodsplanter, Kvikgræs, tidsler, brændenælder, padderokker, skvalderkål, dug, Planteafstand2020.6
Opsætning af espalierpæl, tråd, løvhækshøjde, Gangbredde 2020.6
Dansk Vinskue 2021Erfaringsudveksling, analyser, bedømmelse2020.6
Hjemmesiden – dit opslagsværkVinpressen, Inspiration, faglig, viden2020.6
Høstrapporter – et værdifuldt redskab for vinavlereudspring, blomstring, farveskift, udbytte, erfaringsgrundlag2020.6
Sommerarbejdet i vinmarkenjord, ph, mikronæringsstoffer, humus, miljøplanter, Olieræddike, frøblanding, gødning, kvælstof, fosfor, kalium, knop, spore, ukrudt, løvvæg, tang, sygdomme, skadedyr2020.6
Sygdomsbekæmpelse i økologisk vindyrkningværnemidler, svampe, ukrudt, gødningsstoffer, Kumulus S, Armicarb 85 SP, basisstoffer2020.6
Spisedruesorter velegnet til dyrkning i haven – på en beskyttet vokseplads eller i uopvarmet drivhus svampemodstandsdygtighed, friland, 2020.6
Vingårdsturisme, muligheder og udfordringerturist, vinsmagning, vinklub2020.6
Dansk Vindag – Åbne vingårdepublikum, informationsmateriale2020.6
Skepparps vingård – En vingård på det böljande ÖsterlenSverige, vintillverkare, provsmakning, vinfestival2020.6
Kom til Dansk Vinskue Lørdag den 18. september 2021
i Messecenter C i Fredericia
tilmeldte vine, kategori, erhvervsavler, hobbyavler2020.6
Beretning fra årets formandsmødePiWi-sorter, BGB-vine, kurser, hjemmeside2020.6
Ren rutine FDV’s ordinære generalforsamling 20212020.6
Mindeord
– Jørgen Bech-Andersen
2020.6
Termovinifikation
Pulpopvarmning – Maischeerhitzung – Thermovinification
Frugtaroma, tannin, vinfejl, vinstil2021.4
MLF - Den malolaktiske fermenteringmælkesyre, æblesyre, vinstil, Syrereduktion, Bakteriel stabilitet, diacetyl, papirkromatografik2021.4
Charmat-metoden – et alternativ til den arbejdskrævende
“Methode Traditionelle” ved fremstilling af mousserende vine og frugtvine samt cider
flaskegæring, degorgere, andengæring, tryktank2021.4
Eksamensdag for nordisk vinvinskue, hydropresse, bringebær2021.5
Norsk Vinskue 2021Bedømmelse, 2021.5
Nyt medlem i FDV’s bestyrelseSøren Rasmussen2021.5
Kulsyre maceration eller gæring af hele klasercarbonique, CO2, ekstraherer, syrereduktion2021.5
Svavel – din försäkring för att bibehålla kvalitén i vinetvinodlingen, sulfit2021.5
Studietur til Champagne-området, Epernay-Rheims, Frankrig2021.5
Vinmarkens små og store skadevolderesvampesygdomme, insekter, mider, snegle, fugle, suzukifluen, mariehøns, hvepse2021.6
De første sensoriske vurderinger af forsøgsvine på “FastGrapes” selektioner forædlingerbedømmelse, kvalitet2021.6
Att förstå polyfenoler eller Sökandet efter den bittra sanningentannin, 2021.6
Lovkrav til et vineribygningsreglement, Fødevarestyrelsen, skat, arbejdstilsynet2021.6
Hvad koster det at producere en flaske vin? Om udbyttets betydningkommerciel, udgifter, investering, Produktionsomkostninger2021.6
Druehøsten, årgang 2021temperatur, nedbør, vejr, udbytte2021.6
Hvilke udbytter kan opnås i dansk vindyrkning – og påvirker det kvaliteten?Produktivitet, bærstørrelse, klasestørrelse, beskæring, topografi, dyrkningsteknik2021.6
Druehøsten, årgang 2021, bilagtillæg, nøgletal, udspring, blomst, syre, pH, kg, sukker2022.1
Gennemgang af de vigtigste sorter
i dansk vindyrkning i 2020
druesorter, planter, modenhed, Oechsle2022.1
Bekæmpelsesmiddelgodkendelser2020.1
Alle indberetninger fra 2018høstrapport, druesorter, konventionel, økologisk2019.1
Vinbondens sang2019.6
Referenceliste til udstyrmåling, sukker, alkohol, sulfit, syre2019.6
Omregningstabel Brix Oechsle2018.2