Årets største mulighed for erfaringsudveksling

Erfaringsudveksling er måske den bedste inspiration som vi kan drage nytte af i vores bestræbelser på at fremstille bedre vin. Vi kan finde rigtig meget viden i litteraturen, i Vinpressen og på Foreningen Dansk Vins hjemmeside. Men når denne viden skal omsættes til praktiske handlinger i marken eller vineriet, bliver erfaringsudvekslingen værdifuld.

Der findes flere muligheder for erfaringsudveksling, bl.a. gennem de kurser, seminarer og møder, som Foreningen Dansk Vin arrangerer. Der er også gode muligheder for erfaringsudveksling gennem deltagelse i Lokal- og Erfagrupper. Men den største mulighed for erfaringsudveksling er Dansk Vinskue.

Du kan tilmelde dine egne vine til Dansk Vinskue og få dine vine bedømt af professionelle dommere. Desuden får du analyseret dine vine. Både bedømmelserne og analyserne kan du bruge til at sammenligne med dine egne observationer og analyser.

Det er de færreste, der har udstyr, der kan analysere vinen med en høj præcision. Sammenligninger med dine egne analyser kan bidrage til overvejelser om anskaffelse af nødvendigt udstyr. Det kan også bidrage til hvordan du kan korrigere dine egne analyser.

Det professionelle udstyr kan sædvanligvis analysere vinen på flere relevante områder end det udstyr, som du selv disponerer over. Det kan give nyttig viden på områder, som ellers ikke kan gennemskues eller forklares.

På vinskuet har du mulighed for at smage på de tilmeldte vine, og udveksle erfaringer med de andre på vinskuet. Selvom du ikke tilmelder dine egne vine i år, så bør du alligevel besøge vinskuet. Det er både en spændende smagsoplevelse og værdifuld inspiration.

Gå ikke glip af årets vinskue lørdag den 18. september.

Dansk Vinskue 2021

Dansk Vinskue 2021 vil finde sted den 18. september i MESSE C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Vinskuekatalog 2021

Messe C har ikke selv overnatningsmulighed, men der er truffet aftale og foreløbig reservation med Hotel Best Western, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia, tlf. 7591 0000, som ligger få minutters gang fra Messen. Der er aftalt en specialpris på 895 kr. for enkeltværelse og 1095 kr. for dobbeltværelse. Da der ikke er ubegrænset antal værelser tilrådes snarlig bestilling.

Tilmelding af vine skal foregå i perioden den 1. juni til den 15. juni.

Tilmeld vine

Bemærk ændringer i forhold til tidligere år: Der skal nu kun indsendes 4 flasker (imod 5 tidligere) og kun 3, såfremt der medsendes analysecertifikat fra autoriseret laboratorium. Desuden skal vine produceret fra og med høståret 2020 overholde samme regler, som er gældende for erhvervsavlere. Læs nærmere i nedenstående materiale.

Indlevering af vine til bedømmelse kan ske i perioden lørdag den 3. juli til og med lørdag den 10. juli 2021.

Bedømmelse af de indleverede vine vil finde sted tirsdag den 10. august 2021 på Svenstrup Gods.

Som deltager får man for hver af de tilmeldte vine en kommenteret analyserapport, en organoleptisk bedømmelse med point og dommerkommentarer samt fri adgang til Vinskuet.
Både analyse og bedømmelsen giver værdifulde informationer til det fremtidige vinificeringsarbejde.

Corona restriktioner

Corona restriktionerne vil sætte sit præg på årets vinskue. Vi kender efterhånden alle sammen myndighedernes gode råd og restriktioner, og vi håber selvfølgelig, at alle vil gøre sit bedste for at efterleve intentionerne i myndighedernes krav, således at vi kan få et godt vinskue.

Festmiddagen og generalforsamlingen gennemføres som planlagt, men selvfølgelig også under skyldig hensyntagen til de gældende Corona restriktioner.

Yderligere oplysninger kan ses på siden Lovgrundlag.

Dansk Vinskue historisk

Dansk Vinskue er Foreningen Dansk Vins i særklasse største tilbagevendende arrangement, årets højdepunkt i foreningslivet og en enestående lejlighed til at danne sig et indtryk af bredden i nordisk vin. Arrangementet bæres af en stor indsats af en skare af flittige medlemmer, både i vinskue-udvalget og andre, der hjælper med det praktiske. Vinskuet er altid vel besøgt; men endnu flere medlemmer burde unde sig den oplevelse at deltage. Også i gallamiddagen om aftenen og de ledsagende arrangementer så som vingårdsbesøg, der i nogle af de senere år har været om søndagen efter vinskuet.

Det første vinskue blev afholdt i 1998. Dengang og frem til og med 2002 blev det afviklet sammen med den ordinære generalforsamling i andet kvartal, og kun vine fra det foregående høstår kunne bedømmes. I 2003 adskilte man generalforsamlingen og vinskuet og flyttede dette til august, blandt andet for at imødekomme kritik af, at de fleste vine fra året før reelt ikke var drikkeklare allerede i andet kvartal. Dansk Vinskue udvikler sig løbende og flyttede efter nogle år med afvikling i forsommeren i 2017 tilbage til sensommeren.

De seneste års vinskuer

Dansk Vinskue 2021, lørdag den 18. september i MESSE C, i  Fredericia
Dansk Vinskue 2020, lørdag den 9. september på Hotel Faaborg Fjord i Faaborg.
Dansk Vinskue 2019, lørdag den 7. september på Vilcon Konferencecenter i Slagelse
Dansk Vinskue 2018, lørdag den 1. september på Hotel Comwell i Kolding.
Dansk Vinskue 2017, lørdag den 19. august på Hotel Comwell i Middelfart
Dansk Vinskue 2016, lørdag den 18. juni i Ringsted Kongrescenter