skip to Main Content

Dansk Vinskue er Foreningen Dansk Vins i særklasse største tilbagevendende arrangement, årets højdepunkt i foreningslivet og en enestående lejlighed til at danne sig et indtryk af bredden i nordisk vin. Arrangementet bæres af en stor indsats af en skare af flittige medlemmer, både i vinskue-udvalget og andre, der hjælper med det praktiske. Vinskuet er altid vel besøgt; men endnu flere medlemmer burde unde sig den oplevelse at deltage. Også i gallamiddagen om aftenen og de ledsagende arrangementer så som vingårdsbesøg, der i nogle af de senere år har været om søndagen efter vinskuet.

Det første vinskue blev afholdt i 1998. Dengang og frem til og med 2002 blev det afviklet sammen med den ordinære generalforsamling i andet kvartal, og kun vine fra det foregående høstår kunne bedømmes. I 2003 adskilte man generalforsamlingen og vinskuet og flyttede dette til august, blandt andet for at imødekomme kritik af, at de fleste vine fra året før reelt ikke var drikkeklare allerede i andet kvartal. Dansk Vinskue udvikler sig løbende og flyttede efter nogle år med afvikling i forsommeren i 2017 tilbage til sensommeren.

Dansk Vinskue 2020

Dansk Vinskue 2020 vil finde sted lørdag den 5. september på Hotel Faaborg Fjord, Svendborgvej 175, 5600 Faaborg. Tlf. 6261 1010.

Corona restriktioner

Corona restriktionerne vil sætte sit præg på årets vinskue. Vi kender efterhånden alle sammen myndighedernes gode råd og restriktioner, og vi håber selvfølgelig, at alle vil gøre sit bedste for at efterleve intentionerne i myndighedernes krav, således at vi kan få et godt vinskue. 

De mest markante ændringer er:

 • Der må max. være 100 personer forsamlet i salen.
  Vinavlere, uden ledsagere, har førsteret til adgang til salen.
  Ledsagere og andre der har købt adgangsbillet må trække et nummer, og vil blive lukket ind i hold – næsten som du kender det fra svømmehallen ”Alle med de blå bånd skal op af bassinet nu”.
 • Ingen salg af adgangsbilletter ved døren.
  Salget af adgangsbilletter og billetter til festmiddagen er nu lukket og der vil heller ikke blive solgt billetter ved døren.
 • Ingen leverandører udstiller i år.
  Af pladshensyn, må vi desværre undvære vores udstillere i år.
 • Brug mundbind
  Når der skal smages på vin, vil det naturligvis ikke være muligt at anvende mundbind. Men herudover opfordres alle til at anvende mundbind i den udstrækning det er muligt.
 • Hold afstand
  Det gælder både ved de enkelte stande, hvor der kan smages på vin, men også alle andre steder.

Festmiddagen og generalforsamlingen gennemføres som planlagt, men selvfølgelig også under skyldig hensyntagen til de gældende Corona restriktioner.

Tilmeldte vine

Der er tilmeldt vine i 18 kategorier. Se en oversigt over vinene i de enkelte kategorier.

Vinskuekatalog

Der er aftalt en specialpris for FDV’s medlemmer, som ønsker overnatning, på 598 kr. for enkeltværelse og 798 kr. for dobbeltværelse. Værelsesbestilling aftales direkte med hotellet.

Vinbedømmelsen og Vinskue 2020 vil blive gennemført efter de hidtidige regler. Dog skal vinificering være foretaget i Danmark og kun på råvarer produceret i Danmark.
Da vi jo også har deltagere fra de andre Skandinaviske lande, gælder reglerne tilsvarende nationalt for disse vine. Altså svensk vin vinificeret i Sverige på svensk producerede råvarer, og norsk vin vinificeret i Norge på norsk producerede råvarer.

Regelsættet vil løbende blive justeret og opdateret i takt med bl.a. ændringer i lovgivningen.

Yderligere oplysninger kan ses på siden Lovgrundlag.

 

De seneste års vinskuer

Dansk Vinskue 2019, lørdag den 7. september på Vilcon Konferencecenter i Slagelse
Dansk Vinskue 2018, lørdag den 1. september på Hotel Comwell i Kolding.
Dansk Vinskue 2017, lørdag den 19. august på Hotel Comwell i Middelfart
Dansk Vinskue 2016, lørdag den 18. juni i Ringsted Kongrescenter
Dansk Vinskue 2015, lørdag den 13. juni på Odder Park Hotel
Dansk Vinskue 2014, lørdag den 14. juni på Hotel Faaborg Fjord