Skip to content

Hvis du ikke har deltaget i vinskuet før, kan du få et indtryk af hvordan vinskuet forløber ved at læse nedenstående beskrivelse.

Udover de aktiviteter, som beskrives nedenfor, foregår der en lang række aktiviteter omkring planlægning, kommunikation og praktiske gøremål. Det hele udføres af passionerede frivillige.

Har du spørgsmål eller har du tid og lyst til at give en hånd med, f.eks. i forbindelse med opsorteringen eller bedømmelsen, er du velkommen til at kontakte vinskueudvalget på vinskue@vinavl.dk

L
I
N
G
Tilmelding
image

Invitation til Dansk Vinskue

Invitationen til Dansk Vinskue udsendes sædvanligvis i april. Invitationen annonceres både i medlemsbladet Vinpressen, på hjemmesiden, på Facebook og i en nyhedsmail til alle medlemmer.
Læs mere 11-24-22
image

Tilmelding af vine til vinskuet

Tilmelding af vine foregår i første halvdel af juni. Når du tilmelder dine vine, kan du samtidigt tilmelde dig selv og dine ledsagere. Alle vine kan tilmeldes. Det gælder både vine, der er fremstillet af druer, frugt og honning. Der er selvfølgelig nogle regler, som skal overholdes. Generelt kan alle vine, der er fremstillet i Danmark af danske råvarer tilmeldes.
Læs mere 11-24-22
image

Indlevering af vine

Indlevering af vine til bedømmelse foregår normalt i sidste halvdel af juli.  Der skal indleveres 4 flasker af hver vin. Du kan aflevere vinen eller sende vinen med posten. 
Læs mere 11-24-22
Analyse
image

Opsortering af de indleverede vine

Vinskueudvalget sorterer de indleverede vine til hhv. analyse, bedømmelse og udstilling på vinskuet.
Læs mere 11-24-22
image

Analyse af vine

De indleverede vine analyseres på professionelt udstyr.
Læs mere 11-24-22
image

Bedømmelse af vine

De indleverede vine bedømmes af professionelle dommere. Hver vin bedømmes af et dommerpanel på 4 dommere. 
Læs mere 11-24-22
Vinskue
image

Vinskuet

Dansk Vinskue afholdes den anden lørdag i september. Vinproducenterne præsenterer deres vine. Der smages og udveksles erfaringer. Sidst på eftermiddagen uddeles medaljerne. Om aftenen er der festmiddag.
Læs mere 11-24-22
image

Analyseresultater

Når vinskuet er overstået, udsendes analyseresultater og detaljerede bedømmelser til de enkelte vinproducenter.
Læs mere 11-24-22
image

Vinpressen

Efter afholdelse af årets vinskue vil der være omtaler af vinskuet og en oversigt over alle medalje modtagere i medlemsbladet Vinpressen.
Læs mere 11-24-22