Golubok
Af Jens Madsen GOLUBOK En ”ny” druesort med potentiale for vindyrkning i det nordiske klima Jeg har haft Golubok i min vingård siden 2002, den fandtes i den gamle Interspecifikke blok i Geillerhoff`s samling. Jeg så den på en ekskursion…
Nødvendige redskaber til vinfremstilling Af Søren Kongsted, redigeret af Lars Holt Der skal bruges mindst to beholdere til at have vinen i. Glasballon fås fra 5l til 50-60 l. Men pas på at gå op i større end 25-30 l…
Bestyrelsen følger Regeringens anbefalinger nøje. Derfor har vi besluttet, at alle arrangementer, som FDV tegner sig for, udskydes indtil situationen er normaliseret. Det være sig indendørs såvel som udendørs kurser og lignende. Bestyrelsen henviser ligeledes til, at alle Lokalgrupper, ERFA-grupper,…
Der er mulighed for at besøge de fleste vingårde, producenter og bryggerier i Danmark.Se oversigten over danske erhvervsavlere og -producenter under Kontakt, Oversigt over danske erhvervsavlere og -producenter. I første omgang er kun danske erhvervsavlere og -producenter med på oversigten,…
Der er ingen tvivl om at vinstokken på billedet trænger til en kraftig beskæring, men hvornår skal man foretage vinterbeskæring? Hvorfor skal man vinterbeskære? Skal alle sorter beskæres på samme måde? Hvad er Guyot-beskæring? Hvorfor skal man altid bruge enkelt…
FDV er blevet gjort bekendt med, at der er følgende nye forordninger og forslag i høring. Disse er at finde på Høringsportalen. Høring om udkast til to forordninger, der omfatter følgelovgivning i relation til bestemmelserne i spiritusforordningen om geografiske betegnelser…
Torsdag den 19. december kl 8-12 foretages der en sikkerhedsopdatering af hjemmesiden. I dette tidsrum kan hjemmesiden kortvarigt være utilgængelig.
Der findes flere bekendtgørelser og regler, som har indflydelse på vores område. Senest har bekendtgørelse nr. 1199 været i høring. Denne bekendtgørelse og alle andre bekendtgørelser som sendes i høring, kan ses på høringsportalen. Alle har mulighed for at indsende…
ProWein i Düsseldorf har været verdens vigtigste messe for vin og spiritus i over 25 år. Her samles hele branchen en gang om året for at holde sig informeret. Måske en af de messer som snart får dansk deltagelse. Med…
Lav din første vin Lars Holt Det at lave vin af frugt, herunder druer, (vinificering) er en naturlig proces, der blot skal styres lidt. (Læs mere under litteratur, f.eks. Vinavl i Danmark). Denne side er tænkt som en inspiration til…
Fremstilling af rødvin og orangevin Lars Holt Rødvin laves af blå druer, evt. med et indslag af grønne druer. Orangevin laves af grønne druer. Afstilk og knus druerne (men ikke kernerne). Gæring med skalkontakt Tilsæt forkulturen til frugtmassen, og lad…
Opmærksomheden omkring dansk vin er stigende. Ikke mindst på grund af, at EU har tildelt Danmark sin første BOB - Beskyttede Oprindelses Betegnelse. The New York Times har den 9. november 2019 bragt en artikel om skandinavisk vin. Artiklen tager…
Druesorter Druesorterne er delt i grønne og blå druer til vinfremstilling samt i spisedruer. Der kan laves vin af alle druer, og alle druer kan spises. Alligevel skelner vi mellem vindruer og spisedruer. Bemærk at du skal være logget ind,…
Mjød er den oprindelige nordiske vin. Udgangspunktet er gæring på honning, men ellers er der frit slag for fantasien med hensyn til råvarer. Det betyder at smagsuniverset er kæmpe stort, når vi taler om mjød. Søndag 29. september markerer de…
Dansk Vinskue 2019 afholdt med rekordstort antal vine. Nu også med mjød! Vilcon Hotel og Konferencecenter: Det årlige danske vinskue arrangeret af Foreningen Dansk Vin, FDV, har i år haft deltagelse af et rekordstort antal vine og for første gang…