Skip to content

Begynderkursus i Vinavl, Modul 2, Sydsjælland, Anlæg af vingård

Bråbyvej 56, 4690 Haslev Bråbyvej 56, Haslev, Danmark

Modul 2, Anlæg af vingård Vi gennemgår teorien men vil primært arbejde med at plante en ny vingård. Hvad gør vi ved kommende svampeangreb i vinmarken? Med i prisen er frokost. Pris pr. deltager kr. 400. Antal deltagere max 12. Afholdes 4. maj 2024 kl. 10.00 - ca. 15.00 Bråbyvej 56, 4690 Haslev. Foreningens begynderkurser…

The science and art of making wine

Festauditoriet A1-01 Bülowsvej 17, Frederiksberg, Danmark

Foredrag ved Peter Vinding-Diers. Enhver vinmark har sin egen gærkultur og dermed sin egen signatur. Sorter, fade og vinmageren afgiver også deres individuelle signatur i de vine, de producerer. Fra et langt liv som vinmager i vindistrikter verden rundt vil Peter dele sit syn på videnskaben og kunstarten i at lave vin. Foredraget er på…

Studiekreds 4 – Sensorisk bedømmelse af mousserende vine

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Møde nr. 7 - tirsdag den 28. maj 2024 Sensorisk bedømmelse af mousserende vine. Mantziusgården Johan Mantziusvej 5A, 3460 Birkerød Øvelse 7: ”Decouverté de la Degustation de Champagne” Testvin: Oplyses først efter mødet I forsættelse af tidligere studiekredse om mousserende vin udbydes i den kommende vintersæson af Carl-Henrik Brogren en Studiekreds 4 Studiekredsen omfatter 8…

Studiekreds 4 – Sensorisk bedømmelse af mousserende vine

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Møde nr. 8 - tirsdag den 25. juni 2024 Sensorisk bedømmelse af mousserende vine. Mantziusgården Johan Mantziusvej 5A, 3460 Birkerød Øvelse 7: ”Decouverté de la Degustation de Champagne” Testvin: Oplyses først efter mødet I forsættelse af tidligere studiekredse om mousserende vin udbydes i den kommende vintersæson af Carl-Henrik Brogren en Studiekreds 4 Studiekredsen omfatter 8…

Begynderkursus i fremstilling af vin

Erritsø Fællesskole afd. Bygaden Erritsø Bygade 15, Fredericia, Danmark

Bemærk: Kurset er fuldtegnet. Kurset afholdes søndag den 18. august og søndag den 8. september 2024, Start begge dage kl. 10.00 med forventet afslutning kl. 15.00. Kurset afvikles på Erritsø Fællesskole afd. Bygaden, Erritsø Bygade 15, 7000 Fredericia. (Kursussted få minutters kørsel fra afkørsel 59 Fredericia Syd.) Der udleveres et fuldstændigt kursusmateriale. Den teoretiske del…

Dansk Vindag 2024

Danske vingårde over hele landet holder åbent hus på Dansk Vindag lørdag den 7. september 2024. De besøgende tilbydes på de fleste vingårde en markvandring, hvor man kan få svar på sine spørgsmål om dyrkning af vin i Danmark, og bagefter smagsprøver af ejendommens produktion. På erhvervsvingårde vil der desuden ofte være mulighed for at…

Dansk Vinskue 2024

MESSE C Vestre Ringvej 101, Fredericia, Danmark

Dansk Vinskue 2024 afholdes den 21. september 2024 Dansk Vinskue 2024 vil finde sted i Messe C i Fredericia. Tilmelding af vine skal foregå i perioden den 15. juni til den 23. juni 2024. Indlevering af vine skal foregå i perioden den 28. juni til den 4. juli 2024. Bedømmelse af de indleverede vine vil…

Mjødens Dag 2024

Kom og fejr Mjødens Dag i Jelling lørdag den 28. september 2024. Køb billet for 150,- kr. og få 10 smagepoletter og en mjødmulepose. Hvis du køber din billet før den 23. september, deltager du i lodtrækning af mjød. Vi udlodder hver lørdag frem til den 23. september 2 vindere af en flaske mjød blandt…

Æblefestival 2024

Assens Trælade danner den unikke og smukke ramme om ciderkonkurrencen og andre spændende æbleaktiviteter i Assens by. Vil du deltage i konkurrencen, så indlever mindst 1 liter cider på mindst to flasker til Æblefestival Assens Kommune, c/o Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbøllevej 78, 5492 Vissenbjerg senest mandag den 23. september. I år afslører vi vinderne af…

Studiekreds 5 – avanceret efteruddannelse over 8 møder

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Under temaet "fra Drue til Glas" tages udvalgte emner op efter deltagernes ønsker. Tilmeldingen starter den 1. oktober 2024 og lukker den 14. november med maksimalt 12-16 faste deltagere. Studiekredsgebyr for alle 8 gange: 2.500 kr., mulighed for enkeltdagstilmelding efter pladsforholdene: 350 kr. pr. gang.  Studiekredsplanlægger: Carl-Henrik Brogren m.fl. Det endelige program for de 8…

Studiekreds 5 – Druesortvalg

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Under temaet "fra Drue til Glas" tages udvalgte emner op efter deltagernes ønsker. Studiekredsen består af 8 møder. Sidste frist for tilmelding til den samlede studiekreds er den 14. november.  Læs mere om det samlede forløb og tilmelding  Der er mulighed for enkeltdagstilmelding efter pladsforholdene: 350 kr. pr. gang.  Kontakt Carl-Henrik Brogren på 2041 6249 eller…

Studiekreds 5 – Druemodning i Danmark og klimaforandring

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Under temaet "fra Drue til Glas" tages udvalgte emner op efter deltagernes ønsker. Studiekredsen består af 8 møder. Sidste frist for tilmelding til den samlede studiekreds er den 14. november.  Læs mere om det samlede forløb og tilmelding  Der er mulighed for enkeltdagstilmelding efter pladsforholdene: 350 kr. pr. gang.  Kontakt Carl-Henrik Brogren på 2041 6249 eller…

Begynderkursus mousserende vin métode traditionelle

Erritsø Fællesskole afd. Bygaden Erritsø Bygade 15, Fredericia, Danmark

Kurset afvikles på Erritsø Fællesskole afd. Bygaden, Erritsø Bygade 15, 7000 Fredericia. (Kursussted få minutters kørsel fra afkørsel 59 Fredericia Syd.) På kurset viser vi, hvordan du kan komme i gang med at fremstille mousserende vin. Der udleveres kursusmateriale, der forklarer de enkelte trin og specielle begreber i fremstillingsprocessen. Kurset indeholder både en teoretisk og…

Fremstilling af mousserende vin – arbejdet i vinkælderen, Nordsjælland

Ballerup Tennisklub Parkvej 9A, Ballerup, Danmark

Skynd dig at tilmelde dig kurset, hvis du vil vide mere om: Andengæring af grundvinen på champagneflasker og lagring ”på gærbundfald”. Degorgering med tilsætning af dosage. Fremstilling af sulfitblanding og sukkerblanding. Blanding af grundvinene samt fremstilling af reservevin Vi oplever stor interesse for dette kursus, så vi skynder os at udbyde kurset igen i 2025.…

Begynderkursus i fremstilling af mousserende vin, kælderarbejdet i praksis

Hammerichsvej 17, 4760 Vordingborg Hammerichsvej, Vordingborg, Denmark

Kurset er fuldtegnet. Ekstra kursus afholdes lørdag den 1. februar. Lørdag den 18. januar kl. 10.00 til ca. 15.00. Kurset afvikles i kursuslederens kælder på Hammerichsvej 17, 4760 Vordingborg. På kurset gennemgår vi teorien og prøver i praksis processerne i forbindelse med fremstilling af mousserende vin efter den traditionelle metode, herunder helklasepresning ved lavt tryk,…

Landsmøde for lokalgruppekontakter m.fl.

Dalum Landbrugsskole Landbrugsvej 65, Odense S, Danmark

Igen i år afholdes landsmøde for lokalgruppeformænd, udvalgsformænd og bestyrelsen. Søndag den 19. januar kl. 09:30 – 16:00 Dalum Landbrugsskole, Odense Tilmelding til Sekretariatet på sekretariatet@vinavl.dk Sidste frist for tilmelding er den 1. januar 2025. Formålet med mødet er at lokalgruppeformænd, udvalgsformænd og bestyrelsen mødes og udveksler erfaringer og tanker, så der kan sikres en…

Studiekreds 5 – Validering og fortolking af kemisk/biokemiske analysedata samt ønologisk handling på analyseresultater

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Under temaet "fra Drue til Glas" tages udvalgte emner op efter deltagernes ønsker. Studiekredsen består af 8 møder. Sidste frist for tilmelding til den samlede studiekreds er den 14. november.  Læs mere om det samlede forløb og tilmelding  Der er mulighed for enkeltdagstilmelding efter pladsforholdene: 350 kr. pr. gang.  Kontakt Carl-Henrik Brogren på 2041 6249 eller…

Begynderkursus i fremstilling af mousserende vin, kælderarbejdet i praksis

Hammerichsvej 17, 4760 Vordingborg Hammerichsvej, Vordingborg, Denmark

Lørdag den 1. februar kl. 10.00 til ca. 15.00. Kurset afvikles i kursuslederens kælder på Hammerichsvej 17, 4760 Vordingborg. På kurset gennemgår vi teorien og prøver i praksis processerne i forbindelse med fremstilling af mousserende vin efter den traditionelle metode, herunder helklasepresning ved lavt tryk, opstart af flaskegæring, flaskning, kapsling, lagring på gæren, forberedelse af…

Begynderkursus for vinavlere, Jylland 2025

Den Jyske Håndværkerskole Ellemosevej 36, Hadsten, Denmark

Pris 1.650 for hele kurset (modul 1-2 og 3a- 3b 3c) Med i prisen er et udarbejdet kursus materiale og de første 2 moduler inkl. kaffe/the og morgenbrød. Antal deltagere: Max. 14. Minimum 10. Kursusleder: Svend Holm Mail: bjerringvingaard@gmail.com Tlf.: 28 99 28 65 Modul 1: Forberedelser og planlægning af vingården Lørdag den 1. februar…

Fremstilling af mousserende vin – arbejdet med høsten, Nordsjælland

Ballerup Tennisklub Parkvej 9A, Ballerup, Danmark

Kom og få inspiration til efterårets høst og klargøring af udstyr. Skynd dig at tilmelde dig kurset, hvis du vil vide mere om: Helklasepresning af drueklaser Fremstilling af grundvin Vi oplever stor interesse for dette kursus, så vi skynder os at udbyde kurset igen i 2025. KURSUSPROGRAM Undervisningen sætter fokus på champagnemetoden, der som det…