Begynderkursus mousserende vin métode traditionelle
12. januar 2025 (søndag) kl. 10:00 - 15:30
Kurset afvikles på Erritsø Fællesskole afd. Bygaden, Erritsø Bygade 15, 7000 Fredericia. (Kursussted få minutters kørsel fra afkørsel 59 Fredericia Syd.)
På kurset viser vi, hvordan du kan komme i gang med at fremstille mousserende vin.
Der udleveres kursusmateriale, der forklarer de enkelte trin og specielle begreber i fremstillingsprocessen.
Kurset indeholder både en teoretisk og praktisk gennemgang af, hvordan du med enkle midler kan gå i gang med at lave mousserende vin hjemme. Herunder gennemgår vi udstyr vedrørende fremstilling af mousserende vin.
Den praktiske del omhandler: vurdering af basisvin, klargøring og tapning af vin til flaskegæring, kapsling, remuage/drejning af flasker, fremstilling af ”transportlikør”, frysning af halsen, degorgement/propskifte med isætning af champagneprop, ståltrådsbinding og pyntekapsel/alutop, etikettering.
Min. deltager antal 6, maks. deltager antal 18. Hvert FDV-medlem må medtage yderligere en kursusdeltager.
Kursusgebyr kr. 510,- pr. deltager. Sidste tilmelding er 5. januar 2025. Medbring selv frokost og evt. kaffe.
Instruktører og kursusledere er Klavs Jensen og Jens Wichmann.
For yderligere information kontakt Jens Wichmann på e-mail familienwichmann@gmail.com eller telefon 29824748.