Skip to content
Drueklase Solaris

Hvidvin

I modsætning til fremstilling af rødvin, undlader man sædvanligvis skalkontakt ved fremstilling af hvidvin. Druerne afstilkes og presses umiddelbart efter høst. Klaring af mosten, valg af gær og temperatur under gæring er andre forhold som adskiller sig fra fremstilling af rødvin.

Læs mere

Analyser

Analyser af vinen gennem hele vinificeringsprocessen er vigtig for at sikre at man opnår det ønskede resultat. Jo tidligere i processen man analyserer vinen, jo bedre handlemuligheder har man for at påvirke det endelige resultat.

Læs mere

Vinfejl

Hvordan optræder vinfejl som f.eks. oxidering, eddikestik og böcker? Hvordan forebygger man disse fejl? Kan man afhjælpe disse fejl, når skaden er sket?

Læs mere

Anvendelse af egetræsfade

Anvendelse af egetræsfade kræver et godt råmateriale. Umodne druer eller en halvdårlig vin bliver ikke bedre af at blive vinificeret på egetræsfade. Til gengæld kan et godt råmateriale og en god vin, blive endnu bedre med den rette udnyttelse af…

Læs mere

Omstikning

Alle omstikninger udgør en risiko for vinen. Derfor bør vinen omstikkes så få gange som muligt.

Læs mere

Syrereduktion

I Danmark er det ikke ualmindeligt, at det er nødvendigt at høste inden druerne er helt modne. Umodne druer kan have så højt et syreindhold at det kan være hensigtsmæssigt at foretage en syrereduktion.

Læs mere

Chaptalisering

Når det naturlige sukkerindhold i druerne ikke er tilstrækkeligt til at opnå den ønskede alkohol procent i vinen, kan man tilsætte sukker eller koncentreret druemost i forbindelse med gæringsprocessen.

Læs mere

Afstilkning og maceration

Processerne som gennemføres inden gæringen har stor betydning for vinens stil og karakter. Maceration, skalkontakt og brugen af enzymer kan udføres på flere måder og med flere forskellige resultater.  

Læs mere

Analyse af mosten

Selvom høsten måske først skal foretages ultimo september eller i oktober, vil det være en god idé at begynde at måle sukker, pH og syre allerede omkring den 1. september.

Læs mere

Høsttidspunkt

Den gode aroma udvikler sig sent i modningsforløbet. Høsttidspunktet er afgørende for druernes kvalitet og dermed vinens kvalitet.  Druerne skal selvfølgelig høstes, når de er modne, men hvordan ved hvornår de er modne?  

Læs mere

Marquette

Af Jens Madsen Marquette en lovende ny blå druesort, der kombinerer en høj grad af kulde hårdførhed og sygdomsresistens med fremragende vin kvalitet. Oprindelse Marquette stammer fra et kryds i 1989 mellem MN 1094 og den franske hybrid sort Ravat…

Læs mere

Kære medlem

COVID-19 begrænsningerne har også konsekvenser for vores forenings aktiviteter. Alle vores kurser og anden undervisning er udskudt. Generalforsamlingen kan ikke afvikles i 2. kvartal i overensstemmelse med vedtægterne, og vi har måttet aflyse vores vinterseminar. Med den nu udmeldte planlagte…

Læs mere

Mousserende vin

Af Søren Kongsted Introduktion til fremstilling af mousserende vin. Når man er blevet fortrolig med fremstilling af vin (Stille vin) kunne tiden være inde til at prøve kræfter med fremstilling af mousserende vin. Hvad er mousserende vin ? Mange mennesker…

Læs mere