Skip to content

Fremstilling af mousserende vin – efter champagnemetoden

Ballerup Tennisklub Parkvej 9A, Ballerup, Danmark

KURSET, DER STRÆKKER SIG OVER TO DAGE, AFHOLDES: Tirsdag den 9. januar 2024 kl. 17-21 Tirsdag den 16. januar 2024 kl. 17-21 Kurset afholdes i Ballerup Tennisklub, Parkvej 9A, 2750 Ballerup Underviser Bjarne Ingstrup. Du kan kan tilmelde dig begge kursusdage, eller du kan tilmelde dig en enkelt kursusdag. Pris pr. deltager er kr. 975,…

Fremstilling af mousserende vin – efter champagnemetoden

Ballerup Tennisklub Parkvej 9A, Ballerup, Danmark

KURSET, DER STRÆKKER SIG OVER TO DAGE, AFHOLDES: Tirsdag den 9. januar 2024 kl. 17-21 Tirsdag den 16. januar 2024 kl. 17-21 Kurset afholdes i Ballerup Tennisklub, Parkvej 9A, 2750 Ballerup Underviser Bjarne Ingstrup. Du kan kan tilmelde dig begge kursusdage, eller du kan tilmelde dig en enkelt kursusdag. Pris pr. deltager er kr. 975,…

Begynderkursus på Sjælland i fremstilling af mousserende vin

Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, Karrebæksminde, Danmark

Kurset afvikles på Vesterhave vingård, Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde. På kurset viser vi, hvordan du kan komme i gang med at fremstille mousserende vin efter den traditionelle (champagne) metode. På kurset og i det udleverede kursusmateriale, gennemgås de enkelte trin i fremstillingsprocessen, og vi viser hvordan du i praksis, og med mindst muligt specialudstyr, kan…

ERFA møde for erhvervsmedlemmer

Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, Karrebæksminde, Danmark

Kom med i vores nye erhvervsnetværk Er du erhvervsmedlem, så har foreningen taget initiativ til et særligt forum for erhvervsmedlemmerne, og der er inviteret til de første to møder henholdsvis øst og vest for Storebælt. Målet med møderne er dels erfaringsudveksling og dels at drøfte de mange fælles udfordringer, som vi har, når vi skal…

Begynderkursus for vinavlere Jylland 2024

Bjerringbro Bjerringbro

Begynderkursus for vinavlere Jylland 2024 Kurset består af 3 moduler med i alt 5 kursusdage. Modul 1: Forberedelser og planlægning af vingården Lørdag 27. Januar 2024 kl. 10.00 til ca. 15.00 i Sahl minihal, Kløservejen 10, 8850 Bjerringbro Få gennemtænkt vingården inden du tilplanter den. - Jordbund, lys, læ, druesort, arbejdsindsats, etc. Modul 2: Anlæg…

Begynderkursus mousserende vin métode traditionelle

Erritsø Fællesskole afd. Bygaden Erritsø Bygade 15, Fredericia, Danmark

Kurset afvikles på Erritsø Fællesskole afd. Bygaden, Erritsø Bygade 15, 7000 Fredericia. (Kursussted få minutters kørsel fra afkørsel 59 Fredericia Syd.) På kurset viser vi, hvordan du kan komme i gang med at fremstille mousserende vin. Der udleveres kursusmateriale, der forklarer de enkelte trin og specielle begreber i fremstillingsprocessen. Kurset indeholder både en teoretisk og…

Landsmøde for lokalgruppekontakter m.fl.

Igen i år afholder lokalgruppeformænd, udvalgsformænd og bestyrelsen formandsmøde. Mødet afholdes på Fyn. Formålet med mødet er at lokalgruppeformænd, udvalgsformænd og bestyrelsen mødes og udveksler erfaringer og tanker, så der kan sikres en endnu bedre servicering af foreningens medlemmer. Formandsmødet har været afholdt i over 15 år. I starten på Sjælland og de sidste mange…

ERFA møde for erhvervsmedlemmer

Neder Kjærsholm Vingård Vattrupvej 28, Kjellerup, Danmark

Kom med i vores nye erhvervsnetværk Er du erhvervsmedlem, så har foreningen taget initiativ til et særligt forum for erhvervsmedlemmerne, og der er inviteret til de første to møder henholdsvis øst og vest for Storebælt. Målet med møderne er dels erfaringsudveksling og dels at drøfte de mange fælles udfordringer, som vi har, når vi skal…

Begynderkursus i Vinavl, Sydsjælland, modul 1, Planlægning af vingården

Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, Karrebæksminde, Danmark

Planlægning af vingården Modul 1, Planlægning af vingården Få gennemtænkt vingården, inden du tilplanter den. Det er i planlægningen, det er nemt at ændre. Afholdes 24. februar 2024, kl. 10,00 til ca. 15,00 på Vesterhave Vingaard, Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde I forbindelse med planlægning af vingården indgår valg af druesorter. Der vil derfor være smagning…

Begynderkursus i Vinavl, Sydsjælland

Begynderkursus i Vinavl Kurset består af et samlet kursusforløb på 4 moduler med i alt 8 kursusdage. Kurset afholdes på forskellige vingårde i Sydsjælland Modulerne 1, 2, 3 og 4 kan også tages enkeltvis, se kalenderen Modul 1, Planlægning af vingården Få gennemtænkt vingården, inden du tilplanter den. Det er i planlægningen, det er nemt…

Fremstilling af mousserende vin – efter champagnemetoden, Nordsjælland

Ballerup Tennisklub Parkvej 9A, Ballerup, Danmark

Skynd dig at tilmelde dig kurset, hvis du vil vide mere om: Andengæring af grundvinen på champagneflasker og lagring ”på gærbundfald”. Degorgering med tilsætning af dosage. Fremstilling af sulfitblanding og sukkerblanding. Blanding af grundvinene samt fremstilling af reservevin Kursussæsonen for 2023/2024 går snart på held, og da vi oplever stor interesse for emnet, skynder vi…

Begynderkursus i Vinavl, Modul 3, Sydsjælland, Pasning af vingården

Bråbyvej 56, 4690 Haslev Bråbyvej 56, Haslev, Danmark

Modul 3, Pasning af vingården Kurset består af 3 moduler, der afholdes på følgende dage: Modul 3a, Pasning af vingården Her vil vi arbejde med vinterbeskæring, espalier og arbejdet i vinmarken her i foråret. Afholdes 9. marts 2024, kl. 10,00 til ca. 15,00, Haslev Vingård, Bråbyvej 56, 4690 Haslev Med i prisen er frokost.   …

Seminar for foreningens medlemmer 2024

Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, Karrebæksminde, Danmark

Seminar for foreningens medlemmer lørdag den 16. marts 2024 Afholdes på Vesterhave Vingård, Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde Det er Danmarks største økologiske vingård. Pris 395,- kr. Max. antal deltagere: 75. Tilmelding Sidste frist for tilmelding: Lørdag den 9. marts. Der ydes refusion på ¼ brobizz for hver deltager, der kommer fra Fyn eller Jylland, uanset…

Fremstilling af mousserende vin – efter champagnemetoden, Nordsjælland

Ballerup Tennisklub Parkvej 9A, Ballerup, Danmark

>>> Kurset er aflyst pga. for få tilmeldinger <<< Kom og få inspiration til efterårets høst og klargøring af udstyr Vi kommer rundt om bl.a. følgende emner: Helklasepresning af drueklaser Fremstilling af grundvin Kursussæsonen for 2023/2024 går snart på held, og da vi oplever stor interesse for emnet, skynder vi os at udbyde dette kursus.…

FDV generalforsamling 2024

Mødeindkaldelse og bestyrelsens beretning kan læses i Vinpressen 2024 nr. 1 og her på hjemmesiden, hvor regnskabet også kan læses. I 2024 afholdes generalforsamlingen lørdag den 20. april på Dalum Landbrugsskole på Fyn. Generalforsamlingen starter kl. 10. Der er registrering samt kaffe og lidt morgenbrød fra kl. 9.30. Der er frokost kl. 13. Denne koster 75…

Begynderkursus i Vinavl, Modul 2, Sydsjælland, Anlæg af vingård

Bråbyvej 56, 4690 Haslev Bråbyvej 56, Haslev, Danmark

Modul 2, Anlæg af vingård Vi gennemgår teorien men vil primært arbejde med at plante en ny vingård. Hvad gør vi ved kommende svampeangreb i vinmarken? Med i prisen er frokost. Pris pr. deltager kr. 400. Antal deltagere max 12. Afholdes 4. maj 2024 kl. 10.00 - ca. 15.00 Bråbyvej 56, 4690 Haslev. Foreningens begynderkurser…

The science and art of making wine

Festauditoriet A1-01 Bülowsvej 17, Frederiksberg, Danmark

Foredrag ved Peter Vinding-Diers. Enhver vinmark har sin egen gærkultur og dermed sin egen signatur. Sorter, fade og vinmageren afgiver også deres individuelle signatur i de vine, de producerer. Fra et langt liv som vinmager i vindistrikter verden rundt vil Peter dele sit syn på videnskaben og kunstarten i at lave vin. Foredraget er på…

Studiekreds 4 – Sensorisk bedømmelse af mousserende vine

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Møde nr. 7 - tirsdag den 28. maj 2024 Sensorisk bedømmelse af mousserende vine. Mantziusgården Johan Mantziusvej 5A, 3460 Birkerød Øvelse 7: ”Decouverté de la Degustation de Champagne” Testvin: Oplyses først efter mødet I forsættelse af tidligere studiekredse om mousserende vin udbydes i den kommende vintersæson af Carl-Henrik Brogren en Studiekreds 4 Studiekredsen omfatter 8…

Studiekreds 4 – Sensorisk bedømmelse af mousserende vine

Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, Danmark

Møde nr. 8 - tirsdag den 25. juni 2024 Sensorisk bedømmelse af mousserende vine. Mantziusgården Johan Mantziusvej 5A, 3460 Birkerød Øvelse 7: ”Decouverté de la Degustation de Champagne” Testvin: Oplyses først efter mødet I forsættelse af tidligere studiekredse om mousserende vin udbydes i den kommende vintersæson af Carl-Henrik Brogren en Studiekreds 4 Studiekredsen omfatter 8…

Begynderkursus i fremstilling af vin

Erritsø Fællesskole afd. Bygaden Erritsø Bygade 15, Fredericia, Danmark

Bemærk: Kurset er fuldtegnet. Kurset afholdes søndag den 18. august og søndag den 8. september 2024, Start begge dage kl. 10.00 med forventet afslutning kl. 15.00. Kurset afvikles på Erritsø Fællesskole afd. Bygaden, Erritsø Bygade 15, 7000 Fredericia. (Kursussted få minutters kørsel fra afkørsel 59 Fredericia Syd.) Der udleveres et fuldstændigt kursusmateriale. Den teoretiske del…