- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Fremstilling af mousserende vin – efter champagnemetoden
16. januar (tirsdag) kl. 17:00 - 21:00
KURSET, DER STRÆKKER SIG OVER TO DAGE, AFHOLDES:
Tirsdag den 9. januar 2024 kl. 17-21
Tirsdag den 16. januar 2024 kl. 17-21
Kurset afholdes i Ballerup Tennisklub, Parkvej 9A, 2750 Ballerup
Underviser Bjarne Ingstrup.
Du kan kan tilmelde dig begge kursusdage, eller du kan tilmelde dig en enkelt kursusdag.
- Pris pr. deltager er kr. 975, – for begge kursusdage.
Sidste frist for tilmelding er torsdag den 4. januar.
- Pris pr. deltager er kr. 475, – for kursusdagen den 9. januar.
Sidste frist for tilmelding er torsdag den 4. januar.
- Pris pr. deltager er kr. 475, – for kursusdagen den 16. januar.
Sidste frist for tilmelding er torsdag den 11. januar.
Deltagerprisen dækker leje af lokale, undervisningsmateriale, forplejning samt smagning af vine fra årets vinskue.
Antal kursusdeltagere er begrænset til maksimalt 12.
KURSUSDELTAGERE
Kurset henvender sig til dig, der er interesseret i fremstilling af mousserende vin, og som er nysgerrige efter at få indsigt i nye metoder.
Du må gerne være begynder eller let øvet vinmager, men for at sikre dig det bedste udbytte af kurset er det en fordel, at du har nogen erfaring med fremstilling af vin.
KURSUSPROGRAM
Undervisningen sætter fokus på champagnemetoden, der som det helt centrale tager sit udgangspunkt i helklasepresning af drueklaserne.
Herudover kommer vi rundt om, hvordan helklasepresning af drueklaserne samt fremstilling af grundvin kan øge udbyttet til 70% ved at opdele vinen i 3 fraktioner; første presning, anden presning samt gæring af druekvaset.
På kurset vil du i forbindelse med undervisningen også få mulighed for at smage vine fra Dansk Vinskue, som er fremstillet på grundlag af ovennævnte metode.
På kurset den 9. januar gennemgås emnerne:
- Helklasepresning af drueklaser
- Fremstilling af grundvin
På kurset den 16. januar gennemgås emnerne:
- Blanding af grundvine samt fremstilling af reservevin
- Andengæring af grundvinen på champagneflasker og lagring af flaskerne ”på gærbundfald”
- Degorgering med tilsætning af dosage.
I undervisningen indgår præsentation via PowerPoint, som fremsendes til dig.
Har du spørgsmål til undervisningen er du velkommen til at kontakte Bjarne Ingstrup på mobil 23701613 eller mail bjarne.ingstrup@mail.tele.dk.