Chaptalisering
Når det naturlige sukkerindhold i druerne ikke er tilstrækkeligt til at opnå den ønskede alkohol procent i vinen, kan man tilsætte sukker eller koncentreret druemost i forbindelse med gæringsprocessen.
Når det naturlige sukkerindhold i druerne ikke er tilstrækkeligt til at opnå den ønskede alkohol procent i vinen, kan man tilsætte sukker eller koncentreret druemost i forbindelse med gæringsprocessen.
Processerne som gennemføres inden gæringen har stor betydning for vinens stil og karakter. Maceration, skalkontakt og brugen af enzymer kan udføres på flere måder og med flere forskellige resultater.
Selvom høsten måske først skal foretages ultimo september eller i oktober, vil det være en god idé at begynde at måle sukker, pH og syre allerede omkring den 1. september.
Den gode aroma udvikler sig sent i modningsforløbet. Høsttidspunktet er afgørende for druernes kvalitet og dermed vinens kvalitet. Druerne skal selvfølgelig høstes, når de er modne, men hvordan ved hvornår de er modne?
COVID-19 begrænsningerne har også konsekvenser for vores forenings aktiviteter. Alle vores kurser og anden undervisning er udskudt. Generalforsamlingen kan ikke afvikles i 2. kvartal i overensstemmelse med vedtægterne, og vi har måttet aflyse vores vinterseminar. Med den nu udmeldte planlagte…
Af Søren Kongsted Introduktion til fremstilling af mousserende vin. Når man er blevet fortrolig med fremstilling af vin (Stille vin) kunne tiden være inde til at prøve kræfter med fremstilling af mousserende vin. Hvad er mousserende vin ? Mange mennesker…
Nødvendige redskaber til vinfremstilling Af Søren Kongsted, redigeret af Lars Holt Der skal bruges mindst to beholdere til at have vinen i. Glasballon fås fra 5l til 50-60 l. Men pas på at gå op i større end 25-30 l.…
Bestyrelsen følger Regeringens anbefalinger nøje. Derfor har vi besluttet, at alle arrangementer, som FDV tegner sig for, udskydes indtil situationen er normaliseret. Det være sig indendørs såvel som udendørs kurser og lignende. Bestyrelsen henviser ligeledes til, at alle Lokalgrupper, ERFA-grupper,…
Der er mulighed for at besøge de fleste vingårde, producenter og bryggerier i Danmark.Se oversigten over danske erhvervsavlere og -producenter under Kontakt, Oversigt over danske erhvervsavlere og -producenter. I første omgang er kun danske erhvervsavlere og -producenter med på oversigten,…
Der er ingen tvivl om at vinstokken på billedet trænger til en kraftig beskæring, men hvornår skal man foretage vinterbeskæring? Hvorfor skal man vinterbeskære? Skal alle sorter beskæres på samme måde? Hvad er Guyot-beskæring? Hvorfor skal man altid bruge enkelt…
FDV er blevet gjort bekendt med, at der er følgende nye forordninger og forslag i høring. Disse er at finde på Høringsportalen. Høring om udkast til to forordninger, der omfatter følgelovgivning i relation til bestemmelserne i spiritusforordningen om geografiske betegnelser…
Torsdag den 19. december kl 8-12 foretages der en sikkerhedsopdatering af hjemmesiden. I dette tidsrum kan hjemmesiden kortvarigt være utilgængelig.
Der findes flere bekendtgørelser og regler, som har indflydelse på vores område. Senest har bekendtgørelse nr. 1199 været i høring. Denne bekendtgørelse og alle andre bekendtgørelser som sendes i høring, kan ses på høringsportalen. Alle har mulighed for at indsende…