Nødvendige redskaber til vinfremstilling
Glasballon fås fra 5 l til 50-60 l. Men pas på at gå op i større end 25-30 l.
Ståltank med flydelåg fra 50 l og opefter
Plastbeholdere skal være lavet af fødevaregodkendt plast, men må alligevel kun anvendes til korttids opbevaring af vin, f.eks. under gæring
Gæringsspand, 25-30 l beregnet til gæring med skalkontakt. Er volumen større end den senere ballon, er den også anvendelig til opstart af gæringen, hvor der skal være plads til stormgæring.
Vægt med 0,1 gram nøjagtighed
Refraktometer til bestemmelse af sukkerindhold
Propper af plast eller kork
Propapparat som gulvmodel
Øl-pipette/vintyv til at udtage smagsprøver fra fad/ballon
Lakmuspapir til bestemmelse af pH
Titreringsudstyr til måling af. f.eks. syre og sulfit.
Afstilkning/knusning af druer kan foretages med håndkraft eller med en afstilkningsmaskine
Kurvepresse virker ved at håndtaget manuelt drejes.
Hydropresse virker ved vandtryk. Druer og findelt frugt presses i en vinpresse, når pulp skal fjernes fra mosten.
Nødvendige ingredienser
- Sulfit ( E 224 kaliumdisulfit, hvidt pulver )
- Desinficeringsmiddel. (Feks. Chemipro OXI, se div. bilag.)
- Vingær.
- Gærnæring. Feks. Fermaid K.
Eventuelt
- Enzymer.
- Malolaktisk kultur.
- Sukker.
- Egechips/fad.
- Co2 ( Wine Guard )