skip to Main Content

Nødvendige redskaber til vinfremstilling

Glasballon

Glasballon fås fra 5 l til 50-60 l. Men pas på at gå op i større end 25-30 l.

Ståltank

Ståltank med flydelåg fra 50 l og opefter

Plasttank

Plastbeholdere skal være lavet af fødevaregodkendt plast, men må alligevel kun anvendes til korttids opbevaring af vin, f.eks. under gæring

Gæringsspand

Gæringsspand, 25-30 l beregnet til gæring med skalkontakt. Er volumen større end den senere ballon, er den også anvendelig til opstart af gæringen, hvor der skal være plads til stormgæring.

Gærlås
Gummipropper
Gummihætter
Hævert
Vægt

Vægt med 0,1 gram nøjagtighed

Litermål
Måleglas og hydrometer/oechlevægt
Refraktometer

Refraktometer til bestemmelse af sukkerindhold

Termometer
Flasker
Propper

Propper af plast eller kork

Skruelåg
Propapparat
Propapparat

Propapparat som gulvmodel

Øl-pipette/vintyv

Øl-pipette/vintyv til at udtage smagsprøver fra fad/ballon

Vinometer til alkoholmåling
pH meter
Lakmuspapir

Lakmuspapir til bestemmelse af pH

Titreringsudstyr

Titreringsudstyr til måling af. f.eks. syre og sulfit.

Væsker til titrering
Afstilker

Afstilkning/knusning af druer kan foretages med håndkraft eller med en afstilkningsmaskine

Kurvepresse

Kurvepresse virker ved at håndtaget manuelt drejes.

Hydropresse 

Hydropresse virker ved vandtryk. Druer og findelt frugt presses i en vinpresse, når pulp skal fjernes fra mosten.

Nødvendige ingredienser

  • Sulfit ( E 224 kaliumdisulfit, hvidt pulver )
  • Desinficeringsmiddel. (Feks. Chemipro OXI, se div. bilag.)
  • Vingær.
  • Gærnæring. Feks. Fermaid K.

Eventuelt

  • Enzymer.
  • Malolaktisk kultur.
  • Sukker.
  • Egechips/fad.
  • Co2 ( Wine Guard )