skip to Main Content

Vinificering er alt det spændende, der foregår fra druerne høstes til vinen kommer på flasker. Selvom man kan gøre meget under vinificeringen for at påvirke det endelige resultat, er det helt afgørende at have et godt råmateriale. Arbejdet i vinmarken er derfor af lige så stor betydning, som vinificeringen.

Selvom man både kan og må gøre rigtig meget, et det ikke det samme som at man skal gøre det.

Nedenfor findes en række gode råd til arbejdet i vineriet. For dem som ønsker at gå mere i dybden med emnerne, er der referencer til litteraturen og artikler i Vinpressen.

Der er mange måder at gøre tingene på. Det afhænger f.eks. af vintype, druesorter, de ressourcer, som man har til rådighed og det resultat, som man ønsker at opnå.

Det er vigtigt at understrege at der ikke findes en facitliste. Selvom der ikke findes en facitliste, er det vores håb, at man kan findes inspiration til det spændende arbejde i vineriet.

L
I
N
G