Modul 6. Begynderkursus mousserende vin Métode traditionelle
Vinding Skole Vindingvej 54, VejleAfholdes i Vejle søndag den 29. august 2021 på Vinding Skole, Vindingvej 54, 7100 Vejle Kurset omhandler både teoretisk og praktisk gennemgang af hele fremstillingsprocessen. Kurset starter kl. 10.00 og forventes afsluttet kl. 15.00. Medbring selv frokost og eventuelt kaffe. Min. deltagerantal 6, maks. 18 deltagere. Pris pr. person kr. 510,-. Hvert FDV medlem må…
Dansk Vindag 2021
Danske vingårde over hele landet holder åbent hus på Dansk Vindag lørdag den 4. september. De besøgende tilbydes på de fleste vingårde en markvandring, hvor man kan få svar på sine spørgsmål om dyrkning af vin i Danmark, og bagefter smagsprøver af ejendommens produktion. På erhvervsvingårde vil der desuden ofte være mulighed for at købe…
Dansk Vinskue 2021
MESSE C Vestre Ringvej 101, FredericiaDansk Vinskue 2021 afholdes den 18. september 2021 Programmet for vinskuet Kl. 11. Åbning og velkomst. Kl. 11.10-12.30. Kollegial smagning af vinskuevine. Kl. 12.30. Udlevering af bestilt frokost. Kl. 12.30-15. Smagning fortsat. Kl. 15-16. Præmieoverrækkelse. Kl. 16-17. Smagning fortsat. Kl. 17. Vinskuet er slut. Kl. 18.30. Vinskuets festmiddag. Dansk Vinskue 2021 vil finde sted i…
Begynderkursus i ciderfremstilling
Vigersted skole Snekkerupvej 4, RingstedCider er gæret æblemost med en alkoholprocent på højst 9 %. Cider kan både være med eller uden bobler. Se https://vinavl.dk/frugtvin-cider Kurset er fordelt over tre kursusdage. Alle dage afholdes kurset på Vigersted Skole, indgang fra Snekkerupvej, Vigersted, 4100 Ringsted fra kl. 12 til ca. 15. Man er velkommen til at spise sin medbragte madpakke…
Begynderkursus i vinavl modul 4a-c
Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, KarrebæksmindeModul 4a, Høst, Modul 4b, Omstikning og presning, Modul 4c, Flaskning og afslutning Kurserne afholdes Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde. Se tidspunkter herunder. Modul 4a, Høst Hvordan beslutter man at høste? Høst og behandling af druerne. Afholdes 10. oktober 2021, kl. 10,00 til ca. 15,00 i Karrebæksminde Modul 4b, Omstikning, presning Behandling af most, og vurdering…
Workshop om sensorisk analyse
Kantinen på Højbakkegård Højbakkegård Alle 30, TåstrupWorkshop om sensorisk analyse: Introduktion til grundsmagene Workshoppen vil handle om grundsmagene, og der vil være få praktiske øvelser. Belinda vil guide os i at udføre en profilering af enkelte vine hvor målet er at vise, hvordan vi laver en deskriptiv analyse på et produkt (beskrivelse der forholder sig til, hvordan noget er, frem for…
Begynderkursus i ciderfremstilling – Aflyst
Vigersted skole Snekkerupvej 4, RingstedKurset er desværre blevet aflyst. Et nyt kursus vil blive udbudt senere. Cider er gæret æblemost med en alkoholprocent på højst 9 %. Cider kan både være med eller uden bobler. Se https://vinavl.dk/frugtvin-cider Kurset er fordelt over tre kursusdage. Alle dage afholdes kurset på Vigersted Skole, indgang fra Snekkerupvej, Vigersted, 4100 Ringsted fra kl. 12…
Fremstilling af mousserende vin, mousserende frugtvine og cider
Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, BirkerødStudiekreds nr. 2: Videregående uddannelse for 24 deltagere, 3-4 timer månedligt fra onsdag den 24. november 2021. Onsdag den 24. november 2021 kl. 17.30-20.30 Emne 1: Druesorter til mousserende vin, modning og høst. Frugt og bær til mousserende frugtvine og cider. Onsdag den 26. januar 2022 kl. 17.30-20.30 Emne 2: Helklasse-presning og lavtryks-presning i hydropresse…
Modul 6. Begynderkursus mousserende vin Métode traditionelle
Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, KarrebæksmindeLørdag den 22. Januar 2022 kl. 10.00 med forventet afslutning kl. 15.00 i Karrebæksminde Teoretisk og praktisk gennemgang af fremstillingsprocessen. Det forudsættes at deltagerne har erfaring med vinfremstilling. Medbring selv frokost og eventuelt kaffe. Kursusgebyr 500kr pr deltager. Min. deltager antal 6, max deltagerantal 20. Hvert FDV medlem må medtage yderligere en kursusdeltager. Sidste tilmeldingsfrist…
Fremstilling af mousserende vin, mousserende frugtvine og cider
Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, BirkerødStudiekreds nr. 2 Videregående uddannelse for 24 deltagere, 3-4 timer månedligt fra onsdag den 24. november 2021. Onsdag den 24. november 2021 kl. 17.30-20.30 Emne 1: Druesorter til mousserende vin, modning og høst. Frugt og bær til mousserende frugtvine og cider. Onsdag den 26. januar 2022 kl. 17.30-20.30 Emne 2: Helklasse-presning og lavtryks-presning i hydropresse…
Lokalgruppe-, ERFAgruppe- og udvalgsformandsmøde
Dalum Landbrugsskole Landbrugsvej 65, Odense SLørdag den 5. februar 2022 kl. 9.30-16.00, forventeligt på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S. Nærmere oplysninger offentliggøres ultimo 2021.
Fremstilling af mousserende vin, mousserende frugtvine og cider
Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, BirkerødStudiekreds nr. 2 Videregående uddannelse for 24 deltagere, 3-4 timer månedligt fra onsdag den 24. november 2021. Onsdag den 24. november 2021 kl. 17.30-20.30 Emne 1: Druesorter til mousserende vin, modning og høst. Frugt og bær til mousserende frugtvine og cider. Onsdag den 26. januar 2022 kl. 17.30-20.30 Emne 2: Helklasse-presning og lavtryks-presning i hydropresse…
Begynderkursus i Vinavl, modul 1
Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, KarrebæksmindePlanlægning af vingården Få gennemtænkt vingården inden du tilplanter den. I forbindelse med planlægning af vingården indgår valg af druesorter. Der vil derfor være smagning af vine fra forskellige druer, der er dyrket i Danmark. Med i kursusprisen er bogen "Kvalitetsvin af danske druer" samt frokost. Pris pr. deltager kr. 450. Afholdes 26. februar 2022…
Begynderkursus i Vinavl, Modul 3a, Pasning af vingården
Vesterhave Vingaard Vesterhavevej 204, KarrebæksmindePasning af vingården Kurset består af 3 moduler, der afholdes på følgende dage: Lørdag den 12. marts 2022 kl. 10.00- ca. 15.00 Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde Her vil vi arbejde med vinterbeskæring, espalier og arbejdet i vinmarken her i foråret. Onsdag den 15. juni 2022 kl 19.00 - ca. 21.30 Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde…
Fremstilling af mousserende vin, mousserende frugtvine og cider
Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, BirkerødStudiekreds nr. 2 Videregående uddannelse for 24 deltagere, 3-4 timer månedligt fra onsdag den 24. november 2021. Onsdag den 24. november 2021 kl. 17.30-20.30 Emne 1: Druesorter til mousserende vin, modning og høst. Frugt og bær til mousserende frugtvine og cider. Onsdag den 26. januar 2022 kl. 17.30-20.30 Emne 2: Helklasse-presning og lavtryks-presning i hydropresse…
Studierejse til Epernay-Reims – Udsat til 2023
Studierejse til Epernay-Reims den 3-9. april 2022 Studierejsen planlægges gennemført i marts 2023, men måtte aflyses i 2022, grundet Corona restriktioner og for få tilmeldinger til at økonomien hang sammen. Benyt chancen for et spændende og lærerigt besøg til Champagnedistriktet i Frankrig. Tilmelding til studierejsen Seneste tilmelding med fuld betaling den 31. januar 2022. Fuld…
Mjødaften
Mjødgård Heeringvej 25 bygn. 8, DalbyI samarbejde med Lokalgruppe Sydsjælland & ERFA-gruppe Sydsjælland afholdes der Mjødaften tirsdag den 19. april 2022 kl. 18,30 hos Thomas Priiskorn, Mjødgård, Heeringvej 25, Bygning 8, Dalby, 4690 Haslev Find vej til Mjødgård Bryggeri her Læs om Mjødgård her Thomas fortæller om fremstilling af mjød med tilhørende smagsprøver. De af jer, der selv laver mjød…
FDV generalforsamling 2022
Dalum Landbrugsskole Landbrugsvej 65, Odense SLørdag den 23. april 2022 kl. 9.30-14.30 på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S. Mødeindkaldelse og bestyrelsens beretning kommer i februarnummeret af Vinpressen og her på hjemmesiden.
Fremstilling af mousserende vin, mousserende frugtvine og cider
Mantziusgården Johan Mantziusvej 7a, BirkerødStudiekreds nr. 2 Videregående uddannelse for 24 deltagere, 3-4 timer månedligt fra onsdag den 24. november 2021. Onsdag den 24. november 2021 kl. 17.30-20.30 Emne 1: Druesorter til mousserende vin, modning og høst. Frugt og bær til mousserende frugtvine og cider. Onsdag den 26. januar 2022 kl. 17.30-20.30 Emne 2: Helklasse-presning og lavtryks-presning i hydropresse…
Begynderkursus i Vinavl, Modul 2, Anlæg af vingård
Bråbyvej 56, 4690 Haslev Bråbyvej 56, HaslevAnlæg af vingård Vi gennemgår teorien men vil primært arbejde med renovering af en gammel vingård. Hvad gør vi ved kommende svampeangreb i vinmarken? Tilmelding og betaling af kursusgebyr kan ske i FDV’s online-booking. Hvert FDV medlem må tilmelde yderligere en kursusdeltager. Med i prisen er frokost. Pris pr. deltager kr. 400. Afholdes 7. maj…