 
Praktisk kursus i fremstilling af mousserende vin. Sydsjælland

Lørdag den 28 februar 2026 kl 10.00 til ca 15.00 i kursuslederens kælder på Hammerichsvej 17, 4760 Vordingborg.
Vi gennemgår processerne i forbindelse med fremstilling af mousserende vin efter den traditionelle metode. Valg af druesorter, helklasepres ved lavt tryk, 1. gæring, opstart af 2. gæring i flasker, lagring på gæren, fremstilling af transportlikør, degogering (halsfrysning og udskydelse af gæren) og propning. Efter gennemgang af teorien går vi i kælderen og ser og prøver de praktiske arbejdsprocesser, således at deltagerne er klar til selv af lave mousserende vin.
Kursusgebyret er 575kr pr. deltager incl. Kursusmateriale, kaffe og en let frokost. Der bliver lejlighed til at smage nogle forskellige mousserende vine.
Deltagerantallet er sat til mindst 3 og højest 6 deltagere. Hvert FDV medlem må medtage yderligere en deltager.
Kursusleder er Niels Malmskov, malmskov@oncable.dk og tlf. 42 61 23 45
Sidste tilmelding 21. februar 2026.

