Studiekreds 5 – Gærvalg
25. februar 2025 (tirsdag) kl. 17:00 - 21:00
Under temaet “fra Drue til Glas” tages udvalgte emner op efter deltagernes ønsker.
Studiekredsen består af 8 møder. Sidste frist for tilmelding til den samlede studiekreds er den 14. november.
Læs mere om det samlede forløb og tilmelding
Der er mulighed for enkeltdagstilmelding efter pladsforholdene: 350 kr. pr. gang.
Kontakt
Carl-Henrik Brogren på 2041 6249 eller pr. e-mail henrik@brogren.dk for yderligere oplysninger om de enkelte studiekredsemner og -indhold.
Foreløbig planlægning
Tirsdag den 25. februar 2025 kl. 17-21
Gærvalg versus spontan gæring – fra klassisk vin til naturvin.
Tirsdag den 25. marts 2025 kl. 17-21
Kemiske analyser, hvornår og hvorfor – vurdering af analyseresultater, samt efterfølgende justeringer, herunder brugen af Quicktest.
Tirsdag den 29. april 2025 kl. 17-21
Fremstilling af mousserende vin og cider. Methode Tranditionelle versus Charmat – tryktanksfer- mentering. Fordele og ulemper.
Tirsdag den 27. maj 2025 kl. 17-21
Charmat-metoden – proto- koller, nødvendigt udstyr, investeringer. arbejdsindsats. Fordele og ulemper. Styring af 2. gæringen på tank ved gæradaptation, lagring “sur lie” autoanalyse, gær-frafiltrering, modtryks-flaskefyldning.
Tirsdag den 17. juli 2025 kl. 17-21
Sensorik og blindsmagning. Kravene for en BOB godkendelse.
Blindsmagning på udenlandske AOC, IPG og bordvine.