Blomstring i 2021
Så er blomstringen overstået i Danmark. Blomstringen var i gennemsnit den 2. juli for de 5 vinmarker, der deltager i registreringen, og det er 4,2 dage senere end gennemsnittet for de seneste 9 år. Vi har altså halet 5 dage…
Så er blomstringen overstået i Danmark. Blomstringen var i gennemsnit den 2. juli for de 5 vinmarker, der deltager i registreringen, og det er 4,2 dage senere end gennemsnittet for de seneste 9 år. Vi har altså halet 5 dage…
Kursusrækken fortsætter, og denne gang hos Frederik i Haslev. Et spændene og lærerigt kursus om etablering af en vinmark. Tak til kursusinstruktørerne Lars, Désirée, Jesper, Søren og Frederik, og en særlig tak til Frederik og hans familie for en fantastisk…
De tre første kurser i foråret 2021 blev afholdt lørdag den 20. marts, hhv. to kurser i Jylland og et på Sjælland. De første kurser omhandlede bl.a. vinterbeskæring, espalier og arbejdet i vinmarken her i foråret. På grund af de…
Forårets kurser gennemføres med få justeringer. Da forårets kurser afholdes udendørs, kan de gennemføres under de nuværende Corona-restriktioner. På nogle kurser er der fortsat ledige pladser. Klik her for at se ledige pladser.
I håb om at de nuværende Corona-restriktioner lempes, har bestyrelsen fastsat datoer for følgende arrangementer: Lokalgruppe- og udvalgsformandsmøde: Den 19. juni Generalforsamling: Den 20. juni Dansk Vindag: Den 4. september Dansk Vinskue: Den 18. september Nærmere oplysninger om arrangementerne offentliggøres…
Pga. Covid-19 situationen udsættes Lokalgruppe- og udvalgsformandsmødet. Mødet var planlagt til afholdelse den 30. januar 2021. Bestyrelsen har drøftet om mødet skulle afholdes som et online møde, men har vurderet at det ikke har den samme værdi som et fysisk…
Nu er det muligt at søge i de digitale udgaver af Vinpressen. Vinpressen indeholder en stor og værdifuld mængde information om dansk vinavl og vinproduktion. Der findes f.eks. mange artikler, som går i dybden med det indhold, som findes på…
Det er nødvendigt at tilsætte sulfit til vinen, men ikke for meget. Sulfit bidrager til at øge holdbarheden af vinen og bruges også til at stoppe/hæmme gæringsprocessen.
Inden gæringen skal sættes i gang, skal der vælges gær og gærnæring. Der skal fremstilles en forkultur. Mosten skal have den rette temperatur, og gæringen skal kontrolles jævnligt gennem hele processen. Når processen er gennemført skal man vurdere om en…
Kære Medlem af Foreningen Dansk Vin. 2020 har været aflysningernes år. Vores forening gik desværre ikke ram forbi. Vi lagde ud med at aflyse Vinterseminaret og aktiviteter ude i lokalområderne. Da stramningerne slap sit greb om Danmark, lykkedes vi heldigvis…
Den malolaktiske proces kan reducere syreindholdet en smule, men mere vigtigt er, at processen kan omdanne æblesyre til mælkesyre.
En god hygiejne gennem hele vinificeringen er påkrævet for at få et godt resultat. Dårlig hygiejne og dårlig rengøring er årsagen til mange af de elementære fejl, som optræder i vinen.
De fleste dyr tiltrækkes af sukkerindholdet i druerne. Selvom de firbenede fyr kan være et problem i vinmarken, er det mest fugle og insekter, der udgør problemet.
Den bedste sygdomsbekæmpelse i vinmarken er sunde planter. Det gælder om at skabe en god biodiversitet, så der er balance mellem skadelige og nyttige svampe, dyr og insekter. Hvis man har behov for at anvende bekæmpelsesmidler, skal man være opmærksom…