
Nødvendige redskaber til vinfremstilling

Glasballon fås fra 5 l til 50-60 l. Men pas på at gå op i større end 25-30 l.

Ståltank med flydelåg fra 50 l og opefter

Plastbeholdere skal være lavet af fødevaregodkendt plast, men må alligevel kun anvendes til korttids opbevaring af vin, f.eks. under gæring

Gæringsspand, 25-30 l beregnet til gæring med skalkontakt. Er volumen større end den senere ballon, er den også anvendelig til opstart af gæringen, hvor der skal være plads til stormgæring.






Vægt med 0,1 gram nøjagtighed



Refraktometer til bestemmelse af sukkerindhold



Propper af plast eller kork



Propapparat som gulvmodel

Øl-pipette/vintyv til at udtage smagsprøver fra fad/ballon



Lakmuspapir til bestemmelse af pH


Titreringsudstyr til måling af. f.eks. syre og sulfit.


Afstilkning/knusning af druer kan foretages med håndkraft eller med en afstilkningsmaskine

Kurvepresse virker ved at håndtaget manuelt drejes.

Hydropresse virker ved vandtryk. Druer og findelt frugt presses i en vinpresse, når pulp skal fjernes fra mosten.
Nødvendige ingredienser
- Sulfit ( E 224 kaliumdisulfit, hvidt pulver )
- Desinficeringsmiddel. (Feks. Chemipro OXI, se div. bilag.)
- Vingær.
- Gærnæring. Feks. Fermaid K.
Eventuelt
- Enzymer.
- Malolaktisk kultur.
- Sukker.
- Egechips/fad.
- Co2 ( Wine Guard )