Modningssæsonen for druer er kortere i Danmark end i f.eks. Sydeuropa. Vi kan derfor ikke anvende de samme druesorter i Danmark som i lande med et varmere klima.
Vi skal også tage hensyn til hvor modstandsdygtige druesorterne er i forhold til de former for sygdomme der kan komme på tale i vores klima.
Som Erhvervsproducent skal man anvende druesorter blandt de 4020 sorter, som findes på OIV’s liste. Klik her for at læse mere om lovgrundlaget.
Foreningen Dansk Vin følger de danske vinavleres erfaringer med de forskellige druesorter. Hvert år indsender mange vinavlere høstrapporter. FDV analyserer og udgiver analyseresultaterne både på hjemmesiden og i Vinpressen. Klik her for at læse om høstrapporten for vinåret 2018.
Desuden følger FDV med i andre landes erfaringer med druesorter, hvor klimaet minder om det danske. Der tales om Cold Climate Regions og Cold Climate Wines.
Druesorterne er delt i grønne og blå druer til vinfremstilling samt i spisedruer. Der kan laves vin af alle druer, og alle druer kan spises. Alligevel skelner vi mellem vindruer og spisedruer.