Skip to content

Der findes en række blå druer, som er egnet til vinfremstilling i Danmark. Nedenstående skema viser en sammenligning af en række blå druer på basis af høstrapporterne fra 2017.

Bemærk at Cabernet Noir i 2017 har ændret navn til Cabaret Noir

Rangering af blå druer

Klik på nedenstående for at se en beskrivelse af de enkelte druesorter.

Rondo

Rondo er den mest udbredte blå drue til vinfremstilling i Danmark.

Marquette

Marquette en lovende ny blå druesort.

Golubok

En ”ny” druesort med potentiale for vindyrkning i det nordiske klima.

Cabernet Cortis

Cabernet Cortis egner sig primært til rosévin.

Pinotin

En meget sund plante, der er nem at dyrke, men også en sort der kræver tålmodighed.

Tidlig blå burgunder

Sorten regnes af franske eksperter for en klon af Pinot noir, der modner tidligt.

Cabaret Noir

Cabaret Noir ( tidligere kaldt Cabernet Noir)er en nyere sort, der endnu kun har en meget beskeden udbredelse i Danmark.

Monarch

Blå interspecifik druesort. Store klaser med store druer. 

Castel

Sorten er god til lang maceration og fadlagring i cuvéer med Rondo, Léon Millot og Regent.

Cabernet Cantor

God sort med mørkfarvet druesaft – meget modstandsdygtig overfor svampesygdomme.

Regent

Regent egner sig glimrende som begynderdrue, da den er modstandsdygtig overfor svampesygdomme

Maréchal Foch

Maréchal Foch er så vinterhårdfør, at den formentlig aldrig vil blive skadet i det danske vinterklima.

Lucie Kuhlmann

Lucie kan give vine, som Leon Millot, med en dyb farve og udpræget bær præget frugt.

Leon Millot

Den er meget sund. Modner lidt sent, men måske den bedste blå drue i Danmark.

Don Muskat

Don Muskat har en kraftig god muskat duft og smag. Den egner sig som smagstilsætning i rødvin eller til rosévin. 

Bolero

Bolero giver meget stort udbytte uden megen syre. Smagen er meget frugtagtig. Egner sig fint til at supplere andre blå druer.