- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Studierejse til Epernay-Reims – AFLYST
26. marts 2023 (søndag) kl. 7:00 - 1. april 2023 (lørdag) kl. 23:59
Studierejse til Epernay-Reims den 26. marts – 1. april 2023
På grund af for få tilmeldinger, må vi desværre aflyse studierejsen. De tilmeldte vil blive kontaktet af sekretariatet mhp. på refundering af deltagergebyret.
De tilmeldte bliver inviteret til at deltage i en mail-gruppe for at afdække interessen for en ny studierejse på et senere tidspunkt med en billigere rejseform.
Benyt chancen for et spændende og lærerigt besøg til Champagnedistriktet i Frankrig.
Pris for faglige deltagere: 9.500 kr. Dækker rejsen inkl. hotelophold i dobbeltværelse med helpension mandag, tirsdag, onsdag, torsdag.
Tillæg for enkeltværelse: 500 kr.
Pris for medfølgende gæster: 7.500 kr. Dækker rejse og hotelophold i dobbeltværelse med halvpension mandag, tirsdag, onsdag, torsdag.
Seneste tilmelding med fuld betaling den 14. januar 2023. Fuld refundering gives, hvis rejsen aflyses grundet Corona-restriktioner eller mangelfuld tilslutning.
Foreløbigt program:
Udrejse: Søndag, den 26. marts kl. 7.00 fra Kbh’s Hovedbanegård, opsamling på Odense og Kolding banegård.
Hjemrejse: Lørdag, den 1. april kl. 9.00, Forventet ankomst i København kl. 24.
Rejseform: Grupperejse med bus inkl. 2 chaufører – Lyngby Busrejser.
Ophold: Hôtel-Restaurant Les Berceaux -15 dobbeltrum, samt Hôtel de Champagne 10 enkelt/dobbeltrum.
Måltider: Halvpension mandag-torsdag inkl. på Hotel-Restaurant Les Berceaux, Frokost på udflugtsstederne.
Afskedsmiddag: Reims restaurant fredag den 8. april for egen regning.
Bespisning: Frokost på udflugtsdage for gæster samt afslutningsmiddagen i Reims om fredag er ikke inklusiv i rejsens pris.
Organisation: Carl-Henrik Brogren i samarbejde med IOC, CIVC, og OenoFrance, Sofralab.
Ring gerne på 20416249 for yderligere oplysninger.
Søndag den 26. marts:
Udrejse med 36 personers Turistbus fra Lyngby Busrejser. Start fra Københavns Hovedbanegård med korte opsamlingsstop på Odense Banegård og Kolding Banegård. Forventet ankomst til Epernay ca. kl. 23. Måltider under rejsen for egen regning
Mandag
Udflugt til Hautvillers med besøg ved Don Perignons gravsted i kirken, besøg hos champagneproducenten ”Tattinger ”om formiddagen. Frokost på restaurant i Hautvillers.
Besøg hos champagneproducenten ”J.M. Gobillaud et Fils”. Egenhændig rundvandring i Hautvillers., med eventuelt besøg på vinbaren ”Au 36”, hvor man kan lære at skelne mellem Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, og på ”Cafe d’Hautvillers” samt besøge det smukke rådhus i den historiske champagneby. Middag på hotellet i Epernay.
Tirsdag
Om formiddagen udflugt til ”Institut Oenologie de Champagne” (IOC)- besøg på det ønologiske centrallaboratorium. Foredrag om ”Dosage”og sensorisk bedømmelse af mousserende vine ved konsulent Pierre-Yves Bournerais, Inklusiv sensoriske øvelser. Desøg i IOC’s forretningen.
Frokost på lokal restaurant i Epernay.
Om eftermiddagen besøg hos gyro-pallette producenten ”Oeno-Concept”, der ligger tæt på IOC.
Fælles Middag på hotellet i Epernay.
Onsdag
Om formiddagen udflugt til ”Verallia” flaskefabrikken øst for Epernay. Verallia er en af hovedproducenterne af champagneflasker. Under besøget vil vi hører om ECOVA flaskens produktion og tryksikkereheds-testningen, Frokost på lokal vingård
Besøg hos Comité Interprofessionelle Vin de Champagne” (CIVC) i Epernay- Se på www.campagne.ft
Forevisning af CIVC sensoriske laboratorium. Der vil blive afholdt et mindre seminar om organisationens virke og uddannelsestilbud, bl.a. kurser over Internettet. Fælles middag på hotellet i Epernay.
Torsdag
Om formiddagen udflugt til ”Station Oenotechniqie de Champagne” (Sofralab, OenopFrance). Besøge Sofralab centrallaboratoriet for ønologisjke analyser. Frokost på Restaurant Campanile i Dizy.
Foredrag om ”Assemblage” (blanding af grundvine) ved konsulent Adrien Moreau . Besøge ”Station Oeonotechnique de Champagne’s ”sensoriske laboratorium.
Om eftermiddagen faglig udflugt til design-virksomheden “Sparflex” samt deres samarbejdspartner ”Les Muselet de Valentin”. Topplader med prægning og logo-påskrifter er samleobjekt for ”champagne conniseurs”, hvilket tydeligt kan ses på ”Office de Tourisme” i Epernay .
Medfølgende gæster besøger om eftermiddagen champagneproducenten ”Moet et Chandon” med guide.
Fælles middag på Hotel Les Berceaux i Epernay.
Fredag
Udflugt til ”Tonnellerie de Champagne” lidt nord for Reims – ca. 1 time
Frokost i det landlige Reims område
Besøg på University de Reims, Institut de Viticulturre et Oenologie. Hvad forskes der i p.t.
Turistbesøg i Reims cathedralen. De franske kongers Roskilde Domkirke.
Middag for egen regning på restasurant i Reims.
Lørdag den 1. april
Hjemrejse: Afgang fra Epernay kl. 9.00. Ankomst København kl. ca 24.00 med kort stop for afsætning i Kolding kl. ca 22 og i Odense kl. ca 23.
Der vil være mulighed for med bussen at hjemtage mindre partier af vin og champagne efter nærmere aftale med chaufførerne.
Måltider under rejsen for egen regning.
Carl-Henrik Brogren
Hellerup, den 15.11.2021