Der findes en række blå druer, som er egnet til vinfremstilling i Danmark. Nedenstående skema viser en sammenligning af en række blå druer på basis af høstrapporterne fra 2017.
Bemærk at Cabernet Noir i 2017 har ændret navn til Cabaret Noir
Rangering af blå druer
Klik på nedenstående for at se en beskrivelse af de enkelte druesorter.
Cabernet Cortis egner sig primært til rosévin.
En meget sund plante, der er nem at dyrke, men også en sort der kræver tålmodighed.
Sorten regnes af franske eksperter for en klon af Pinot noir, der modner tidligt.
Cabaret Noir ( tidligere kaldt Cabernet Noir)er en nyere sort, der endnu kun har en meget beskeden udbredelse i Danmark.
Blå interspecifik druesort. Store klaser med store druer.
Sorten er god til lang maceration og fadlagring i cuvéer med Rondo, Léon Millot og Regent.
God sort med mørkfarvet druesaft – meget modstandsdygtig overfor svampesygdomme.
Regent
Regent egner sig glimrende som begynderdrue, da den er modstandsdygtig overfor svampesygdomme
Maréchal Foch er så vinterhårdfør, at den formentlig aldrig vil blive skadet i det danske vinterklima.
Lucie kan give vine, som Leon Millot, med en dyb farve og udpræget bær præget frugt.
Den er meget sund. Modner lidt sent, men måske den bedste blå drue i Danmark.
Don Muskat har en kraftig god muskat duft og smag. Den egner sig som smagstilsætning i rødvin eller til rosévin.
Bolero giver meget stort udbytte uden megen syre. Smagen er meget frugtagtig. Egner sig fint til at supplere andre blå druer.