Vinpressen årgang 2019

Klik på det nummer af Vinpressen, som du vil læse.

Du skal være logget ind for at læse Vinpressen.

Vinpressen nr. 1 - 2019

Læs bl.a. om

  • Druekvalitet – vinkvalitet
  • Klimaet i 2018
  • Høstrapport
  • Møde for lokal- og erfagruppeformænd
  • Høstdatatabel (et 8 siders tillæg der kun er med i denne digitale udgave)

Vinpressen nr. 2 - 2019

Læs bl.a. om

  • Forudsigelse af årets høstdato ud fra temperaturen i maj
  • Stiklingeformering af vinplanter
  • Skalkontakt
  • Vinfejlen “Brett”
  • Aftapning af vin
  • En studiekreds om mousserende vin

Vinpressen nr. 3 - 2019

Læs bl.a. om

  • Beretning fra generalforsamlingen
  • Ny webmaster
  • Frygtet forår – Nattefrost
  • Udviklingen af frugtbare knopper i vindrue og betydningen for beskæring
  • Når druer sprækker
  • Mjød – vores fælles kulturdrik

Vinpressen nr. 4 - 2019

Læs bl.a. om

  • Hvidvine med restsødme
  • Værktøjer til at begrænse SO2 i rødvine
  • Hygiejne i vineriet
  • Vinfejl – Lys og varme
  • Pometets Vindag 2019

Vinpressen nr. 5 - 2019

Læs bl.a. om

  • Dansk Vinskue 2019 – Resultaterne
  • Meldug, vinskimmel og PIWI
  • WBI Freiburg markforsøg 2019
  • Bedømmelse af mjød ved Mjødens dag
  • Organisatoriske muligheder: Andelsforeninger, vinlaug, vinsyndikater, vinklubber og byvinerier
  • Ny sæson i den sjællandske erfagruppe om mousserende vin

Vinpressen nr. 6 - 2019

Læs bl.a. om

  • Vinfremstilling – Processer før gæring
  • Most-, cider- og vinanalyser
  • Syrer og pH i most og vin
  • Vinsmagning – hvorfor og hvordan?