- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Forårsseminar
15. april 2023 (lørdag) kl. 9:30 - 15:30
Seminar for foreningens medlemmer lørdag den 15. april 2023
Afholdes på Neder Kjærsholm Vingård, Vattrupvej 28, 8620 Kjellerup
Pris 375,- kr.
Sidste frist for tilmelding: Lørdag den 8. april.
Der ydes refusion på ¼ brobizz for hver deltager, der kommer fra Sjælland.
Du skal vælge et emne formiddag og et emne eftermiddag.
Medbring et vinglas, til formiddagssmagningen skal der dog bruges to glas
Ankomst, kaffe og velkomst (9,30-10,00)
Formiddag (10,00-12,00) For alle der vil have øget viden om dyrkning af vin
- Jordbearbejdning/gødskning ved Torben Toldam.
- Grundstammer ved Torben Toldam.
De to emner vil blive behandlet hver sig og der vil være rigelig tid til spørgsmål efter hvert emne.
Der vil være en kort pause mellem emnerne.
Formiddag (10,00-12,00) For de, der gerne vil lære at smage på sin egen vin med det formål at øge kvaliteten.
- Smagning på vin (medbring egen vin og to vinglas) ved Marianne Decker. Fokus i dette afsnit er at du skal lære at smage på din egen vin og sammenligne med andres vine. I skal lære at tale om vi-nen, og hvis der skulle være fejl på enkelte vine kan der måske også findes en forklaring, så det ikke gentager sig.
FDV stiller en række vine til rådighed, men medbring gerne en af dine egne vine, så du kan be-dømme den sammen med de øvrige deltagere.
Vi bliver opdelt i hold, så vi efter en fælles introduktion kan smage på vine i de enkelte grupper.
Frokost (12:00-13:00), sandwich med en vand eller et glas vin fra Neder Kjærsholm Vingaard
Eftermiddag (13,00 – 15,00) For alle, der overvejer at blive erhvervsavler, netop er blevet det, eller blot vil have en oversigt over muligheden
- Fra hobby til erhverv ved Jean Becker. Herunder checklister og ting at huske på hvis man vil dyrke vin i relation til myndighederne.
2 timer er ikke tilstrækkeligt til at berøre alle de emner, der skal være styr på, når man overgår fra hobbyavler til erhvervsavler. Det medfører ofte en udvidelse af bedriften. Hvor meget der nås afhænger af, hvilke aktuelle overvejelser hver deltager møder frem med. Men der er emner som registrering og myndighedsgodkendelse, regnskab og afskrivningsha-stighed, ekspansionshastighed, vineri mm
Eftermiddag (13,00 – 15,00) For de, der er usikre på måling af sukker, syre, pH eller sulfit
- Måling af vin (medbring gerne eget udstyr) ved Jørgen Broe og Søren Rasmussen. Her vil blive forklaret og vist, hvordan de vigtigste parametre i vinen måles. Har du egne instrumenter med, kan du få råd og vejledning omkring brug.
Afslutning (15,00-15,30)