
Kursus for ”begynder” i fremstilling af mousserende vin – arbejdet i vinkælderen, Nordsjælland

Tilmeld dig kurset, hvis du vil vide mere om:
- Andengæring af grundvinen på champagneflasker og lagring ”på gærbundfald”.
- Degorgering med tilsætning af dosage.
- Fremstilling af sulfitblanding og sukkerblanding.
- Blanding af grundvin
Vi oplever stor interesse for dette kursus, så vi udbyder kurset igen.
KURSUSPROGRAM
Undervisningen sætter fokus på champagnemetoden, der som det helt centrale tager sit udgangspunkt i helklasepresning af drueklaserne.
I undervisningen indgår gennemgang af teori og præsentation af praksis ved hjælp af PowerPoint og videopræsentation.
Undervisningsplancher fremsendes til kursusdeltagerne i pdf-format. Fremstillingsmetoderne fremgår af plancherne og indeholder en detaljeret opskrift, som du kan følge i produktionen af din egen mousserende vin.
Undervisningsmaterialet bliver løbende ajourført, så tidligere kursusdeltagere kan også få udbytte af kurset.
På kurset vil du i forbindelse med undervisningen også få mulighed for at smage mousserende vine, som er fremstillet på grundlag af ovennævnte metode. Der vil være smagning af flere sorter, herunder en særdeles smuk laksefarvet mousserende vin, der er fremstillet på druen, Rondo.
KURSET AFHOLDES
Dato: Tirsdag, den 25. november 2025 kl. 17-21
Sted: Ballerup Tennisklub, Parkvej 9A, 2750 Ballerup
Underviser: Bjarne Ingstrup.
Deltagerpris: Kr. 575,-
Tilmeldingsfrist: Søndag den 23. november 2025
Deltagerprisen dækker leje af lokale, undervisningsmateriale, forplejning samt smagning af vine.
BEMÆRK
Der er begrænset deltagerantal på 12 deltagere.
Kurset gennemføres ved minimum 4 deltagere.
Kurset henvender sig til vinavlere, som er ”begynder”. For at sikre dig det bedste udbytte af kurset er det en fordel, at du har nogen erfaring med fremstilling af vin.
Har du spørgsmål til undervisningen er du velkommen til at kontakte Bjarne Ingstrup på mobil 23701613 eller mail bjarne.ingstrup@mail.tele.dk.