Det er arbejdet i vinmarken, der skaber grundlaget for den gode vin. Sunde planter i en sund jord giver gode og sunde druer, men det kræver en god arbejdsindsats gennem hele året.
Der er mange måder at gøre tingene på. Det afhænger f.eks. af de ressourcer, som man har til rådighed, jordbundsforhold, valg af druesorter, markens placering og det resultat, som man vil opnå.
Det er vigtigt at understrege at der ikke findes en facitliste. Selvom der ikke findes en facitliste, er det vores håb, at man kan finde inspiration til det værdifulde arbejde i vinmarken.
Nedenfor findes en række gode råd til arbejdet i marken.
Vinterbeskæring
Frostskader
Genplantning
Afløvning og grøn høst
Sygdomsbekæmpelse
Beskyttelse mod dyr
Analyse af mosten
Høsttidspunkt
Den gode aroma udvikler sig sent i modningsforløbet. Høsttidspunktet er afgørende for druernes kvalitet og dermed vinens kvalitet. Druerne skal selvfølgelig høstes, når de er modne, men hvordan ved hvornår de er modne?