Lars Jacobsen, Røjle Vin på Langeland, fortæller om årets gang i vingården på Dansk Vindag 2014 - Foto Ole Stauning

Siden jubilæumsåret 2003 har medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere holdt åbent hus over hele landet på Dansk Vindag, som hvert år afholdes en lørdag i september måned – fra 2011 har arrangementet ligget fast på den tredje lørdag i september.

Ideen med dagen er at give offentligheden et indtryk af, hvor omfattende og mangeartet dansk vinavl har udviklet sig til at være. Gæsterne kan både være personer, der selv er vinavlere eller tænker på at blive det, og som gerne vil have råd og vejledning i den forbindelse, og det kan også være personer, der er alment interesserede i vin eller havebrug, og som synes, at det er spændende med dansk vin og gerne selv vil se og smage, hvad dansk vinavl står for. Der er således både hobbyvinavlere og kommercielle vinavlere som holder åbent hus på denne dag. Den almindelige åbningstid er om eftermiddagen fra kl. 13 til kl. 15; men vingårde, der ønsker det, holder åbent i længere tid.

Som hovedregel er der er omtale af arrangementet i lokale medier, for eksempel ugeaviser, forud for Dansk Vindag, så de interesserede kan planlægge, hvem de vil besøge. Der har også været mange eksempler på medieinteresse på selve dagen. For eksempel producerede TV2 Østjylland et inspirerende indlæg om Langå Søgård Vinlaug på Dansk Vindag i 2015, som kan ses her.