- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Begynderkursus i ciderfremstilling
30. september 2023 (lørdag) kl. 11:30 - 15:00
995KrCider er gæret æblemost med en alkoholprocent på højst 9 %. Cider kan både være med eller uden bobler. Se https://vinavl.dk/frugtvin-cider
Relevant teori vil blive medinddraget på de enkelte kursusdage. Brugsrelateret kursusmateriale mailes før kurset. Der bliver nok 2-3 flasker cider til hver deltager ved afslutning.
Kursussted og tid
Kurset er fordelt over tre kursusdage. Alle dage afholdes kurset hos Søren R. Møller, Lammestrupvej 18, 4140 Borup fra kl. 11:30 til ca. 15. Man er velkommen til at spise sin medbragte frokost i gårdens vinstue. Der vil være mulighed for at få en kop the eller kaffe.
Lørdag den 30. september 2023
Vi arbejder med de høstede æbler: vask, findeling, presning og gærstart. Kursister kan, efter nærmere aftale med kursusleder, medbringe egne – begrænsede mængder – æbler. Beregn ca. 2 kg æbler/liter most og beholder til hjemtransporten, så du kan lave din parallel produktion hjemme. Hvis der er flere kursister, der medbringer æbler, må vi forvente først at slutte ca. kl. 16.
Lørdag den 9. december 2023
Vi arbejder med omstikning og start på andengæringen på champagneflasker.
Lørdag den 24. februar 2024
Vi arbejder med ompropning (degorgering), konservering og bedømmelse af cideren.
Pris og tilmelding
Pris 995 kr. for hele kurset. På grund af fødevarebestemmelser kræver deltagelse i kurset medlemskab af Foreningen Dansk Vin. Nye medlemmer får rabat på 200 kr. til at deltage i et grundkursus indenfor de første 2 år af medlemskabet. Et medlem kan, mod betaling, invitere et ikke medlem til at deltage på kurset.
Tilmelding og betaling på FDV’s online booking.
Sidste frist for tilmelding den 22. september 2023.
Kursusleder er Kim Møllebro Hansen, pilogvin@gmail.com, tlf. 2327 9711
Antal deltagere max 12.