Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Vinbegynderkursus på Sydsjælland modul 1-4

18. april 2027 (søndag) kl. 10:00 - 15:00
Serie af begivenheder (Se alle)

Modul 1. Forberedelse og jordbearbejdning

Modulet afholdes 21/2-2026 kl 10-15 på Duelundsgården vin og cider, søgårdsvej 36B, 4160 Herlufmagle

Vi gennemgår emner om etablering og placering af vinmark – hvad skal man være opmærksom på og hvad har betydning for en vellykket vinmark.

  • Valg af lokalitet
  • Hvad har betydning for vinplanterne – Jordbundens betydning; sol, vind, tørke og voldsom regn.
  • Livet i jorden
  • Konventionel/økologisk.
  • Sygdomme i vinmarken

Modul 2. Anlæg af vinmark

Modulerne afholdes 2/5-2026 kl 10-15 på Duelundsgården vin og cider.

Du får mulighed for helt praktisk at være med til at plante vinstokke og vi får en konkret snak om forberedelser inden plantning. Herunder også etablering af espalier

  • Placering og valg af espaliersystem og rækkeafstand
  • Forberedelse af plantebedet.
  • Plantning af vinstokke.

Modul 3. Beskæring og pasning af vinmarken

Dette modul består af tre enheder. I alle enheder deltages der praktisk

Modulerne afholdes på Vesterhave Vingård, Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde

3A vinterbeskæring

  • Beskæring af stokke efter forskellige systemer
  • Enkelt/Dobbelt Guyot, Høj Sylvos og Pergola.

Afholdes 7/3-2026 kl 10-15.

3B Sommerbeskæring – god vækst i vinmarken

  • Udtynding i skud.
  • Optimalt antal skud pr stok.
  • Begrænsning af dobbelt skud.
  • Ukrudtsbekæmpelse.
  • Sprøjtning

Afholdes 11/6-20226 kl 19-21:30

3C sommerbeskæring – klargøring til høst

  • Grønt høst
  • Afløvning
  • Opsætning af net
  • Afskræmning af fugle
  • Hvepsefælder

Afholdes 13/8-2026 kl 19-21:30

Modul 4. Vinificering

Dette modul består af tre enheder. I alle enheder deltages der praktisk

Modulet afholdes på Toksværd Vingård, Nr. Tvedevej 6, 4684 Holmegaard

4A – høst og start af gæring

  • Hvornår høster man
  • Måling af sukker
  • Presning af druer
  • Maceration
  • Valg af gær.

Afholdes 10/10-2026 kl 10-15

4B Vinens kemi

  • Syre måling
  • Syre reduktion
  • Sulfit måling
  • Sulfit korrektion
  • Omstikning af gæringer som blev startet i del 4A
  • Restsødme / stabilisering af vinen

Afholdes 31/10-2026 kl 10-15

4C Så er vinen færdig

  • Flaskning
  • Etiketter
  • Intro til erhvervsavl
  • Festmiddag
  • Afholdes 18/4-2027 kl. 10-15

Pris for hele forløbet er kr. 3.600,-
Modulerne kan også tages enkeltvis; modul 1 kr. 650,- modul 2 kr. 650,- modul 3 kr. 1300,- modul 4 kr. 1950,-

På de dage hvor vi mødes om formiddagen vil der indgå frokost.

Kursusleder: Søren Rasmussen, Toxvin@live.dk, tlf. 3027 2635

Tilmelding

Detaljer