Udstyr til vinfremstilling

Nødvendige redskaber til vinfremstilling
Af Søren Kongsted, redigeret af Lars Holt
Der skal bruges mindst to beholdere til at have vinen i.


Ståltank med flydelåg fra 50 l og opefter


Gæringsspand, 25-30 l beregnet til gæring med skalkontakt. Er volumen større end den senere ballon, er den også anvendelig til opstart af gæringen, hvor der skal være plads til stormgæring.
Plastbeholdere skal være lavet af fødevaregodkendt plast, men må alligevel kun anvendes til korttids opbevaring af vin, f.eks. under gæring


























Druer og findelt frugt presses i en vinpresse, når pulp skal fjernes fra mosten.
Nødvendig ingredienser.
- Sulfit ( E 224 kaliumdisulfit, hvidt pulver )
- Desinficeringsmiddel. (Feks. Chemipro OXI, se div. bilag.)
- Vingær.
- Gærnæring. Feks. Fermaid K.
Eventuelt :
- Enzymer.
- Malolaktisk kultur.
- Sukker.
- Egechips/fad.
- Co2 ( Wine Guard )