Skip to content

Prowein – en international vinmesse

ProWein i Düsseldorf har været verdens vigtigste messe for vin og spiritus i over 25 år. Her samles hele branchen en gang om året for at holde sig informeret. Måske en af de messer som snart får dansk deltagelse.

Med et forventet antal udstillere på rundt regnet 6.900 fra hele verden er ProWein utvivlsomt verdens vigtigste og største messe for vin og spiritus – og dermed årets centrale begivenhed for internationale indkøbere fra detailhandlen, restaurant- og hotelbranchen samt import og eksport. Med sin næsten komplette produktportefølje er ProWein den største bestillingsplatform i verden. Hertil kommer rig mulighed for at netværke på tværs af den samlede vin- og spiritusbranche, hvilket jo også er enormt vigtigt. Den internationale branches nøglepersoner mødes i løbet af den 3 dage lange messe i Düsseldorf. På messen kan man pleje bestående forretningsforbindelser og knytte nye kontakter, ligesom man kan opnå øget know-how takket være et omfattende rammeprogram. Denne enestående mulighed tiltrækker fagfolk fra hele verden: ProWein i marts 2019 havde over 61.500 professionelle besøgende fra 140 lande.

De største udstillerlande på ProWein er per tradition Tyskland, Frankrig, Grækenland, Italien, Østrig, Portugal, Spanien og de oversøiske lande Argentina, Chile samt USA. Udover vin er spiritus et vigtigt produktsegment med omtrent 400 internationale leverandører – herunder store internationale varemærker samt små og fine craft-producenter og mikrobryggere. Et yderligere højdepunkt på ProWein har i mange år været ”Champagne-loungen”, hvor ca. 50 champagnehuse præsenterer deres ædle dråber. Særlige events, temaområder og centrale prøvesmagninger samt udstillernes omfattende aktivitetsprogram har i mange år været med til at gøre ProWein til en garanteret succes. Især craft-showet “same but different” med over 120 udbydere af craft-spiritus, craft-øl og cider fra 24 lande samt en bar med forskellige tastings har i de sidste par år udviklet sig til et uundværligt kendetegn for ProWein-messen.

Det samme gør sig gældende for messens øko-område: Organic World, som med sine ca. 40 udstillere fuldender ProWeins omfattende udvalg af økologiske vine. Vinpaletten komplementeres af særlige events såsom den store MUNDUS-VINI-smagning samt temaområdet “Packaging & Design”.

Den næste ProWein finder sted fra den 15. til 17. marts 2020. Yderligere information kan findes på www.prowein.com.