På denne side finder du nogle nyttige værktøjer.
- Udregninger til dobbeltsaltmetoden
- Anbefalet indhold af sulfit
- Chaptalisering
- Omregning Oechsle og Brix til alkohol
http://fermcalc.com/
https://laffort.com/en/decision-making-tools/
https://www.awri.com.au/industry_support/winemaking_resources/calculators/
https://www.vinolab.hr/calculator/gravity-density-sugar-conversions-en19
Dobbeltsaltmetoden
Udregn hvor meget dobbeltsalt, der skal anvendes, og udregn hvor meget most/vin der skal anvendes til afsyring. Klik her for at læse mere om dobbeltsaltmetoden.
Anbefalet sulfit indhold
Udregn den anbefalede mængde sulfit i vinen på baggrund af vintypen og vinens pH. Klik her for at læse mere om sulfit i vinen.
Chaptalisering
Udregn hvor meget sukker, der skal tilsættes for at øge alkoholprocenten. Klik her for at læse mere.
Omregning Oechsle og Brix til alkohol
Den målte Oechsle eller Brix værdi i druemosten kan give et fingerpeg om alkoholprocenten i den færdiggærede vin. Men der er ikke en eksakt sammenhæng mellem Oechsle/Brix og alkoholprocenten, da omdannelsen af sukker til alkohol bl.a. afhænger af gærtypen.