Skip to content

På denne side finder du nogle nyttige værktøjer.

http://fermcalc.com/
https://laffort.com/en/decision-making-tools/
https://www.awri.com.au/industry_support/winemaking_resources/calculators/
https://www.vinolab.hr/calculator/gravity-density-sugar-conversions-en19


Dobbeltsaltmetoden

Udregn hvor meget dobbeltsalt, der skal anvendes, og udregn hvor meget most/vin der skal anvendes til afsyring. Klik her for at læse mere om dobbeltsaltmetoden.


Anbefalet sulfit indhold

Udregn den anbefalede mængde sulfit i vinen på baggrund af vintypen og vinens pH. Klik her for at læse mere om sulfit i vinen.


Chaptalisering

Udregn hvor meget sukker, der skal tilsættes for at øge alkoholprocenten. Klik her for at læse mere.


Omregning Oechsle og Brix til alkohol

Den målte Oechsle eller Brix værdi i druemosten kan give et fingerpeg om alkoholprocenten i den færdiggærede vin. Men der er ikke en eksakt sammenhæng mellem Oechsle/Brix og alkoholprocenten, da omdannelsen af sukker til alkohol bl.a. afhænger af gærtypen.


Udregn indholdet af vin i en tank

Foreningen Dansk Vin
FDV's cookiepolitik

Denne hjemmeside anvender cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse, bl.a. så vi kan huske dine seneste indtastninger og til at analysere brugen af hjemmesiden.

Læs om FDV's privatlivs- og cookiepolitik