Dansk Vinskue er Foreningen Dansk Vins i særklasse største tilbagevendende arrangement, årets højdepunkt i foreningslivet og en enestående lejlighed til at danne sig et indtryk af bredden i nordisk vin. Arrangementet bæres af en stor indsats af en skare af flittige medlemmer, både i vinskue-udvalget og andre, der hjælper med det praktiske. Vinskuet er altid vel besøgt; men endnu flere medlemmer burde unde sig den oplevelse at deltage. Også i gallamiddagen om aftenen og de ledsagende arrangementer så som vingårdsbesøg, der i nogle af de senere år har været om søndagen efter vinskuet.

Det første vinskue blev afholdt i 1998. Dengang og frem til og med 2002 blev det afviklet sammen med den ordinære generalforsamling i andet kvartal, og kun vine fra det foregående høstår kunne bedømmes. I 2003 adskilte man generalforsamlingen og vinskuet og flyttede dette til august, blandt andet for at imødekomme kritik af, at de fleste vine fra året før reelt ikke var drikkeklare allerede i andet kvartal. Dansk Vinskue udvikler sig løbende og flyttede efter nogle år med afvikling i forsommeren i 2017 tilbage til sensommeren.

Dansk Vinskue 2020

Dansk Vinskue 2020 vil finde sted lørdag den 5. september på Hotel Faaborg Fjord, Svendborgvej 175, 5600 Faaborg. Tlf. 6261 1010.

Der er aftalt en specialpris for FDV’s medlemmer, som ønsker overnatning, på 598 kr. for enkeltværelse og 798 kr. for dobbeltværelse. Værelsesbestilling aftales direkte med hotellet.

Vinbedømmelsen og Vinskue 2020 vil blive gennemført efter de hidtidige regler. Dog skal vinificering være foretaget i Danmark og kun på råvarer produceret i Danmark.
Da vi jo også har deltagere fra de andre Skandinaviske lande, gælder reglerne tilsvarende nationalt for disse vine. Altså svensk vin vinificeret i Sverige på svensk producerede råvarer, og norsk vin vinificeret i Norge på norsk producerede råvarer.

Regelsættet vil løbende blive justeret og opdateret i takt med bl.a. ændringer i lovgivningen.

Yderligere oplysninger kan ses på siden Lovgrundlag.

 

De seneste års vinskuer

Dansk Vinskue 2019, lørdag den 7. september på Vilcon Konferencecenter i Slagelse
Dansk Vinskue 2018, lørdag den 1. september på Hotel Comwell i Kolding.
Dansk Vinskue 2017, lørdag den 19. august på Hotel Comwell i Middelfart
Dansk Vinskue 2016, lørdag den 18. juni i Ringsted Kongrescenter
Dansk Vinskue 2015, lørdag den 13. juni på Odder Park Hotel
Dansk Vinskue 2014, lørdag den 14. juni på Hotel Faaborg Fjord