Vinpressen indeholder en stor og værdifuld mængde information om dansk vinavl og vinproduktion. Der findes f.eks. mange artikler, som går i dybden med det indhold, som findes på hjemmesiden.
Årgangene fra 2006 og frem til i dag er nu tilgængelige i digital form på hjemmesiden.
Nedenfor findes en indholdsfortegnelse over artiklerne. Det er muligt at søge i titlerne, men desværre ikke i selve indholdet i de indscannede blade.
Efterhånden vil hver artikel blive suppleret med nogle nøgleord, som der også kan søges i.
Titel | Nøgleord | Vinpressen |
---|---|---|
1. Del New Zealand og klimatiske forhold | 2006.3 | |
Chips | 2006.3 | |
En officiel dansk vinmager-uddannelse? | 2006.3 | |
En opskrift på god vin | 2006.3 | |
EU’s ny vinforordning - konsekvenser for dansk vinavl | 2006.3 | |
Jorddækning af vinplanter | 2006.3 | |
KVL afholder kurser i vindyrkning og vinfremstilling | 2006.3 | |
Lokalt vinskue for Midt- og Østsjælland 2006 | 2006.3 | |
Møde i økologisk Erfa-gruppe | 2006.3 | |
Ny ERFA-gruppe Sydvestjyske Vinavlere | 2006.3 | |
Også danske vinbønder destillerer | 2006.3 | |
Om druers soleksponering | 2006.3 | |
Rønnebærrene er sure, sagde ræven! | 2006.3 | |
Vinavlerfest | 2006.3 | |
Vinavlerportrætter Jens Madsen vinbonde i Kokær | 2006.3 | |
2. Del Highligts fra symposiet | 2006.4 | |
Erfa-topmøde | 2006.4 | |
Gravenhøj Frugthave 2006 | 2006.4 | |
Hvilke druesorter kan få meldug og/eller vinskimmel? | 2006.4 | |
Jens Michael Gundersen trækker sig som formand for Foreningen af Danske Vinavlere | 2006.4 | |
Kursus i vinanalyse | 2006.4 | |
Ny ERFA-gruppe under dannelse | 2006.4 | |
regn og hvepse = Gråskimmel og eddikestik | 2006.4 | |
Spændende møde i Sydvestjyske Vinavlere | 2006.4 | |
Stilksyge – stjälkröta – Stiellähme – stem necrosis | 2006.4 | |
Sådan arbejder FDV’s sekretariat | 2006.4 | |
Vilkår for annoncering i Vinpressen | 2006.4 | |
Vinavlerportrætter Karsten Klitø | 2006.4 | |
Vinbedømmelser før Dansk Vinskue | 2006.4 | |
Vinhøsten i Kokspang Vingård | 2006.4 | |
Det koster at drive forening – oplæg til ny kontingentpolitik FDV’s generalforsamling 21. april 2007 | 2007.1 | |
Et par ord fra den afgående formand | 2007.1 | |
FDV generalforsamling 2007 | 2007.1 | |
Lidt om rengøring og hygiejne i forbindelse med vinifikationen | 2007.1 | |
Omstrukturering af Foreningen af Danske Vinavlere Forslag til debat og afstemning ved FDV’s generalforsamling 21. april 2007 | 2007.1 | |
Reaktioner på ERFA-topmødets udspil | 2007.1 | |
Sprøjteplan… | 2007.1 | |
Tyskland – vores nærmeste vinland | 2007.1 | |
Vindyrkning i koldt klima Konference i Riga den 8. – 10. november 2006 | 2007.1 | |
Vinkursus på KVL | 2007.1 | |
Vinterbeskæringen – starten på vinåret | 2007.1 | |
Biodiversitet i vinmarken – monokultur kontra multikultur | 2007.2 | |
Dansk vin og mad | 2007.2 | |
Dansk Vindag 2007 – åbne vingårde | 2007.2 | |
Etablering af espalier | 2007.2 | |
Indretning af vinproduktion | 2007.2 | |
Mini sprøjtekursus | 2007.2 | |
Ordinær generalforsamling 2007 Redigeret referat | 2007.2 | |
Program for Dansk Vinskue 2007 | 2007.2 | |
Regler for Dansk Vinskue 2007 | 2007.2 | |
Riesling & Co | 2007.2 | |
Sådan arbejder FDV’s bestyrelse | 2007.2 | |
Danske vinbønders brændevinsproduktion er etableret | 2007.3 | |
Den første ønolog i dansk vin Fagligt portræt af Anne Juel Christensen | 2007.3 | |
FDV på Kulinarisk Sydfyn | 2007.3 | |
FDV på plads ved regionale offentlige arrangementer | 2007.3 | |
Medaljevindere og medaljevine ved Dansk Vinskue 2007 | 2007.3 | |
Nogle myndighedskrav i forbindelse med spiritusproduktion | 2007.3 | |
Novicen på Axelborg - Dansk Vinskue ifølge damen, der kom ind fra gaden | 2007.3 | |
Vinpressens redaktionsudvalg | 2007.3 | |
Ændring af bekendtgørelse om tilvirkning af vin | 2007.3 | |
Dansk mousserende vin vinder sølv i international konkurrence | 2007.4 | |
Erfaringer med høje opbindingssystemer | 2007.4 | |
På besøg hos medlem nr. 5 Anders Pilgård | 2007.4 | |
Udvikling af et dansk vindyrkningsindeks | 2007.4 | |
www.vinavl.dk Et link til relevant information om dansk vin | 2007.4 | |
Ændret udgivelsesplan for Vinpressen fra 2008 | 2007.4 | |
Freiburgs nye røde Nyudviklede svamperesistente (Piwi) blå druesorter fra Staatliches Weinbauinstitut Freiburg | 2007.HR06 | |
Høstrapport, vinåret 2006 | 2007.HR06 | |
Klimaet i 2006 | 2007.HR06 | |
Udvikling af nye druesorter | 2007.HR06 | |
Den malolaktiske fermentering | gæring, syrereduktion, bakterie, æblesyre, mælkesyre | 2008.4-5 |
EU-kommissær Mariann Fischer Boel tildeles den internationale vinpris "Årets Vinpersonlighed 2008" | 2008.4-5 | |
Gærforsøg | 2008.4-5 | |
Hvad er vingær? | alkohol, celle | 2008.4-5 |
International guldmedalje til dansk vin | 2008.4-5 | |
Markedsføring – åbne vingårde | smagsprøver | 2008.4-5 |
Nordvestjyske Vinavlere | erfagruppe | 2008.4-5 |
Ny vejledning om vinproduktion i Danmark | 2008.4-5 | |
Om pH måling | elektrode, måle, bentonit, svovl, kuldestabilisering | 2008.4-5 |
Solen skinnede på de danske vinavlere | vinskue | 2008.4-5 |
Vinfremstilling – før og nu | fingær, vineri, omstikning | 2008.4-5 |
Vinifikation for nye vinmagere | vinificering, redskaber, rengøring, egefade, udstyr, klaring, enzymer, maceration, malolaktisk, omstikning, aftapning | 2008.4-5 |
Det så vi i Freiburg Besøg hos Staatliches Weinbauinstitut, Freiburg (WBI) i forbindelse med FDV’s studietur til Alsace og Freiburg i august 2008. | 2008.6 | |
FDV studietur 2008 Freiburg & Alsace | 2008.6 | |
Lokalgruppe Sydsjælland | 2008.6 | |
Om Vinpressen | 2008.6 | |
Portræt af FDV’s bestyrelse | 2008.6 | |
Skåne – et svensk-dansk vinområde | 2008.6 | |
Spisedruer | 2008.6 | |
Vi bliver flere og flere over hele landet | 2008.6 | |
Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 25. april 2009 | 2009.1 | |
Brevkassen? | 2009.1 | |
FDV generalforsamling 2009 | 2009.1 | |
Høstrapport, vinåret 2008 | 2009.1 | |
Klimaet i 2008 | 2009.1 | |
Erfa- og lokalgruppers årlige møde | 2009.2 | |
Freiburgs spisedruer Nyudviklede svampemodstandsdygtige (Piwi) spisedruesorter fra Staatliches Weinbauinstitut, Freiburg (WBI) | 2009.2 | |
Høstskema-vejledning | 2009.2 | |
Måler jeg rigtigt? Kalibrering af måleudstyr til vinfremstilling | 2009.2 | |
Spisedruer ved Pometet Sorter og dyrkningsteknik | 2009.2 | |
Vinavlerdatabasen – den nye høstrapport og meget mere | 2009.2 | |
Vinterseminar 2009 | 2009.2 | |
Clairet – den glemte vinstil? | 2009.3 | |
Danske sommelierer smager dansk vin! | 2009.3 | |
Egetræ i vin – chips eller fad | 2009.3 | |
Er du hurtig på aftrækkeren? | 2009.3 | |
Foreningen af Danske Vinavlere afholder Dansk Vinskue lørdag den 29. august i Silkeborg | 2009.3 | |
Holmens vin – en myte eller… | 2009.3 | |
Regler for Dansk Vinskue 2009 | 2009.3 | |
Vinmarken på Farve- og Lakfabrikken | 2009.3 | |
Vinpressen skifter redaktør | 2009.3 | |
World Wide Wine – et vue om vin på nettet | 2009.3 | |
Amarone-vinstilen – en dansk mulighed? | 2009.4-5 | |
Besøg på Nyholmgaard ved Marslev | 2009.4-5 | |
Brettanomyces – hvorfor lugter min vin af hest? | 2009.4-5 | |
Delestage – en metode til at forbedre vinens frugt, tanniner og fylde | 2009.4-5 | |
Den første gang... | 2009.4-5 | |
Kold maceration af rød- og hvidvin | 2009.4-5 | |
Kvalitetsvin – af danske druer | 2009.4-5 | |
Medlemsundersøgelse – hvor vil I gerne hen? | 2009.4-5 | |
Red - red - wine | 2009.4-5 | |
Rondo Gær- og egetræstest | 2009.4-5 | |
Vinavlerportræt: Jørgen Teik Hansen - Hjelm Vingård | 2009.4-5 | |
Vinsygdommen Esca – nyplantning eller sanering | 2009.4-5 | |
VitiNord 2009 – International konference om vinavl | 2009.4-5 | |
World Wide Wine – et vue om vin på nettet | 2009.4-5 | |
Årets vinbonde – Er vi i Danmark? | 2009.4-5 | |
Begynder kursus Vinmageri | 2009.6 | |
Cool Climate vine | 2009.6 | |
Dansk portvin: Naivt eller overmodigt? | 2009.6 | |
Etablering af spisedrueanlæg på Dyrehøj Vingaard | 2009.6 | |
Pressekvas – affald eller...? | 2009.6 | |
Regent – moderne drue med udfordringer | 2009.6 | |
Vinterbeskæring – vinårets vigtige start | 2009.6 | |
World Wide Wine – et vue om vin på nettet | 2009.6 | |
15 års druesortsforsøg på Gravenhøj Frugthave | 2010.1-2 | |
Bestyrelsens beretning for 2009 | 2010.1-2 | |
ERFA Gruppe Sydhavsøerne har i samarbejde med Højbakke Vingård planlagt følgende kursusrække i 2010/2011 under overskriften: Årets arbejde som vinavler | 2010.1-2 | |
FDV generalforsamling 2010 | 2010.1-2 | |
Hvordan var klimaet i 2009? | 2010.1-2 | |
Høstrapport, vinåret 2009 | 2010.1-2 | |
Jeg hedder Solaris – Jeg er en vindrue | 2010.1-2 | |
Kassereren oplyser | 2010.1-2 | |
VitiNord – November 2009 | 2010.1-2 | |
World Wide Wine – et vue over vin på nettet | 2010.1-2 | |
Cool Climate – vinbesøg i Canada | 2010.3 | |
Grøn høst – meninger og metoder | 2010.3 | |
Interview med Lars Hagerman Det handler om lysten, entusiasmen og optimismen | 2010.3 | |
Klaring og stabilisering af vin | 2010.3 | |
Præsentation af Dansk vin i Paris | 2010.3 | |
Vinterseminaret 2010: Sund og stabil vin | 2010.3 | |
Danmarks nationale Vinskue 2010 | 2010.4 | |
Hvepse – en plage på mange måder | 2010.4 | |
I en kælder sort som kul... | 2010.4 | |
Manifest Genuine Danske Vine (GDV) | 2010.4 | |
Medlemsundersøgelse af Vinpressen | 2010.4 | |
Mrs. Jean Ravenscrofts Frugtkage | 2010.4 | |
Møde i den økologiske erfa-gruppe 18. september 2010 | 2010.4 | |
Møde i Erfa-gruppe Midtsjælland om biodynamisk vinavl - Oplæg ved Jørgen Teik Hansen, Hjelm Vingård den 27. maj 2010 | 2010.4 | |
Regler for Dansk Vinskue 2010 | 2010.4 | |
Vinpressen gennem tiderne | 2010.4 | |
World Wide Wine – et vue over vin på nettet | 2010.4 | |
Cabernet Cortis - Cabernet Sauvignon på godt og ondt | 2010.5 | |
Fenol-forbindelser i dansk fremstillet vine | 2010.5 | |
Hvor er vi på vej hen? Er redaktøren overbebyrdet? | 2010.5 | |
Redaktør søges | 2010.5 | |
Vejboder – hvad siger reglerne | 2010.5 | |
Øvrige kategorier på vinskuet 2009 | 2010.5 | |
Årets bedste hedvin 2009 | 2010.5 | |
Årets bedste hvidvin 2009 | 2010.5 | |
Årets bedste mousserende vin 2009 | 2010.5 | |
Årets bedste rosé 2009 | 2010.5 | |
Årets vinbonde | 2010.5 | |
Blæsten omkring redaktørstolen | 2010.6 | |
En servicevogn i vinmarken | 2010.6 | |
Erfaringer fra FDV’s Englandstur | 2010.6 | |
Nordøst-amerikansk forædlingsarbejde | 2010.6 | |
Strategier i kampen mod Bois Noir | 2010.6 | |
2010 var et køligt år | 2011.1-2 | |
Bestyrelsens beretning for 2010 | 2011.1-2 | |
ERFA- og lokalgruppernes landsmøde i Kerteminde januar 2011 | 2011.1-2 | |
FDV kursusprogram foråret 2011 | 2011.1-2 | |
Høstrapport, vinåret 2010 | 2011.1-2 | |
Høstskema-vejledning | 2011.1-2 | |
Om posten som redaktør for Vinpressen | 2011.1-2 | |
Sammenligning af middelværdier for nogle almindelig druesorters udvikling og udbytte i de senere år | 2011.1-2 | |
Vinavlerdatabasen – høstrapport og meget mere | 2011.1-2 | |
Vinhøsten... | 2011.1-2 | |
Vinterseminar 2011 | 2011.1-2 | |
Den årlige generalforsamling blev en stille affære | 2011.3 | |
Druesorter og vinifikationsmetoder til forbedring af dansk vin | 2011.3 | |
Erhvervsavlerne stifter ny organisation med rod i FDV | 2011.3 | |
FDV Vinterseminar 2011 | 2011.3 | |
Fra Champagne til Danmark | 2011.3 | |
Nord – syd, øst – vest | 2011.3 | |
Velkommen til Horteam-Expo 7. juni 2011 Institut for Havebrugsproduktion, Aarhus Universitet, er nu klar til den 8. Internationale Havebrugs-, Teknologi- og Maskinudstilling på Forskningscenter Årslev. | 2011.3 | |
Danmarks nationale Vinskue 2011 | 2011.4 | |
Dyrkningsforsøg med grundstammer i Danmark | 2011.4 | |
FDV begynderkurser i vinavl 2011-2012 | 2011.4 | |
Freiburgs spisedruer De første erfaringer – status efter 3. vækstsæson | 2011.4 | |
Frostskader 2011 | 2011.4 | |
Ny metode og nyt syn på de ikke godkendte vine på Dansk Vinskue 2010 | 2011.4 | |
Ny non-Saccharomyces gær fra Chr. Hansen | 2011.4 | |
Sprøjtemidler til vinavl | 2011.4 | |
Tema vingårdsturisme Glenholm Vingård | 2011.4 | |
Tema vingårdsturisme Nordsjællands vinturisme og vinveje | 2011.4 | |
Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 2011 | 2011.4 | |
1st Baltic Scandinavian Grape Conference Afholdt i Sabile, Letland, 28.-31. juli 2011 | 2011.5 | |
Begynderkurser i vinavl | 2011.5 | |
Danish Food Contest | 2011.5 | |
Dansk Vinshow 2011 | 2011.5 | |
Dansk Vinskue 2011 | 2011.5 | |
Engelsk Rondo rosé er verdens bedste | 2011.5 | |
Erfaringer fra de seneste år – er vinavl i Danmark egentlig mulig? | 2011.5 | |
Salgsvine gennem 10 år på Dansk Vinskue | 2011.5 | |
Vindyrkning i Franken – Kan vi hente inspiration til udviklingen af Dansk vin? | 2011.5 | |
Øst-Vest-Hjemme bedst | 2011.5 | |
Alternativ vinsæson i Bedsted | 2011.6 | |
Danish Food Contest En nyskabelse hvor også danske vine deltog – med succes | 2011.6 | |
Dansk Amaro…? Erfaringsaften med Preben Jørgensen om tørrede druer | 2011.6 | |
Det er tid at indsende årets høstdata | 2011.6 | |
Etablering af vinmark og valg af beskæringssystem | 2011.6 | |
FDV’s rejseudvalg planlægger vinrejse til Toscana/Chianti-distriktet den 22.-26. september 2012 | 2011.6 | |
Forårsnattefrost – men nattefrost har flere virkemåder | 2011.6 | |
Godt at vide hvis man skal producere og sælge sin vin | 2011.6 | |
Kære vinavlerkolleger Vinhøsten er nu overstået og sikken vinhøst! | 2011.6 | |
Syrejustering i vin og pH: En vinmagers dilemma! | 2011.6 | |
Vinterseminar 2012 | 2011.6 | |
2012 FDV generalforsamling | 2012.1-2 | |
Baggrunden for Dansk Vinskue | 2012.1-2 | |
Bestyrelsens beretning for 2011 | 2012.1-2 | |
FDV kursusprogram 2012 | 2012.1-2 | |
Fremtidens vinskuer i FDV-regi | 2012.1-2 | |
Høstrapport, vinåret 2011 | 2012.1-2 | |
Høstskema-vejledning | 2012.1-2 | |
Indbydelse til FDVs studietur til Toscana | 2012.1-2 | |
Léon Millot – en 100-årig still going strong | 2012.1-2 | |
Netop nu – aktuelt i vinmark og vineri | 2012.1-2 | |
Nye afgifter – hvad betyder det? | 2012.1-2 | |
Plantebeskyttelse | 2012.1-2 | |
Sammenligning af de vigtigste sorter | 2012.1-2 | |
Vore vines kvalitet | 2012.1-2 | |
Årsmøde med lokalgrupperne i Kerteminde den 21. januar 2012 | 2012.1-2 | |
Danmarks nationale Vinskue 2012 | 2012.3 | |
Endelig EU-regler for økologisk Vin | 2012.3 | |
FDV’s ordinære generalforsamling | 2012.3 | |
FDV’s vinterseminar | 2012.3 | |
Indtryk fra konference om vinproduktion i køligt klima afholdt i Hobart, Australien | 2012.3 | |
Netop nu – sommer i vinmark og vineri | 2012.3 | |
Spændende dansk hedvin vinder international anerkendelse | 2012.3 | |
Sulfit, et drilsk og nødvendigt onde | 2012.3 | |
Svovl og vinstokken | 2012.3 | |
Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 2012 | 2012.3 | |
Vinterseminar 2012 i Kværkeby | 2012.3 | |
Bedre vin af danske druer | 2012.4 | |
Besøg en vingård ved Randers efter vinskuet | 2012.4 | |
Danmark er ved at vinde respekt som vinland | 2012.4 | |
En god daglig hygiejnestandard i vineriet er altafgørende for et godt resultat | 2012.4 | |
Kulsyremaceration – CO2-metoden | 2012.4 | |
Løvvæggens røgt og pleje... | 2012.4 | |
Netop nu – i vinmark og vineri – og en kommentar | 2012.4 | |
Når vinplanterne bliver »forkølede« kan det få alvorlige følger | 2012.4 | |
Sol i nord og syd | 2012.4 | |
Dansk Vinskue 2012 | 2012.5 | |
Forsøg med fremstilling af rødvin | 2012.5 | |
Godkendelser af sprøjtemidler til mindre anvendelse (tidl. Off-label) i vinstokke/vindruer på friland til vinproduktion | 2012.5 | |
Måling af sulfit i vin | 2012.5 | |
Netop nu – sensommer og efterår | 2012.5 | |
Udvikling i dansk vinavl – hvilke druetyper anvender vi? | 2012.5 | |
Vinmark, vinificering og sensorisk smagning Dansk vingaarde og Dr. Volker Jörger fra Weinbau Institut Freburg | 2012.5 | |
WBI-Freiburg, Klon- og Sortsdage 2012 | 2012.5 | |
Danish International Food Contest | 2012.6 | |
Dansk Vindag 2012 | 2012.6 | |
Danske Vingaardes Vinbutik | 2012.6 | |
Det er tid at indsende årets høstdata | 2012.6 | |
Det svenske vinskue | 2012.6 | |
Netop nu – i vineriet og lidt om dit og dat | 2012.6 | |
Norske druedyrkere – en forening af optimister Nu også med egen sortsudvikling og besøgende der falder i søvn i tønden | 2012.6 | |
Termovinifikation Pulpopvarmning · Maischeerhitzung · Thermovinification | 2012.6 | |
Uventet skadedyr i vinmarken | 2012.6 | |
Vindyrkerrejse til Toscana – til en helt anden vinverden | 2012.6 | |
Vinterseminar 2013 | 2012.6 | |
2013 FDV generalforsamling | 2013.1-2 | |
At plante en vinstok… | 2013.1-2 | |
Bedre styring af vinkvaliteten ved brug af hurtige WineScan analyser Tre mindre udviklingsprojekter har kørt siden august 2012 | 2013.1-2 | |
Bestyrelsens beretning for 2012 | 2013.1-2 | |
Fadlagring – en naturlighed! | 2013.1-2 | |
Formering af vinplanter Del 1. Valg af grundstamme | 2013.1-2 | |
Haglkanoner – Hail cannons | 2013.1-2 | |
Høstrapport, vinåret 2012 | 2013.1-2 | |
Høstskema-vejledning | 2013.1-2 | |
Interessant ny bog om økologisk vin og vindyrkning | 2013.1-2 | |
Klimaet i 2012 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2013.1-2 | |
Netop nu – vinter og lidt om Piwi | 2013.1-2 | |
Redaktionsudvalget udvides | 2013.1-2 | |
Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 2013 | 2013.1-2 | |
FDV – en rejse gennem 20 års udvikling | 2013.3 | |
FDV Vinterseminar 2013 | 2013.3 | |
FDV’s generalforsamling 2013 | 2013.3 | |
Formering af vinplanter | 2013.3 | |
Hvordan man laver kvalitetsvin i Danmark Fagligt indlæg ved FDV’s generalforsamling 2013 | 2013.3 | |
Netop nu – og i fremtiden | 2013.3 | |
Plantebeskyttelsesmuligheder i 2013 | 2013.3 | |
Vinskue i Ringsted og åbne vingårde | 2013.3 | |
Beretning fra VitiNord 2012 | 2013.4 | |
Den hvide udfordring Kursus i hvidvinsfremstilling med Jens Heinemeyer og Torben Toldam-Andersen | 2013.4 | |
Enzymer i vinfremstilling – hvad gør de godt for, og skal de anvendes? | 2013.4 | |
Knopbrydning i vinsorter ved Pometet | 2013.4 | |
Netop nu – og måske bliver det sommer en gang | 2013.4 | |
Produktion af vinplanter Del 3. Sommerpodning samt produktion af planter på egen rod | 2013.4 | |
Vinprovningarna | 2013.4 | |
Brugsanvisning til mindre anvendelse af Candit i vinstokke/vindruer | 2013.5 | |
Dansk Vinskue 2013 Resultater og kommentarer | 2013.5 | |
ERFA gruppe Midtsjælland i Nordtyskland | 2013.5 | |
Godkendelse af Candit til mindre anvendelse i frilandsdruer mod meldug | 2013.5 | |
Mere viden på kuponform | 2013.5 | |
Netop nu – det ser godt ud derude | 2013.5 | |
Overdækning af vinrækken med tag – er det en mulighed? | 2013.5 | |
Vinplantens bestøvning og frugtsætning – En kommentar | 2013.5 | |
Vinplantens blomstring og frøsætning | 2013.5 | |
Byggelovens bestemmelser | 2013.6 | |
Grønt mellem rækkerne – altid en fordel? | 2013.6 | |
Mikrobiologi i vinen – De gode, de onde og de grusomme | 2013.6 | |
Mousserende vin Det er bare med at komme i gang! | 2013.6 | |
Netop nu – når gæringen er overstået | 2013.6 | |
Pinot noir – Blauer Spätburgunder | 2013.6 | |
Ændringer i FDV’s bestyrelse | 2013.6 | |
»Bagblik« | Vinpressen, foreningens 20 års jubilæum | 2014.1 |
Anders Norberg i Vinpressens redaktion | 2014.1 | |
Fagligt seminar foråret 2014 | 2014.1 | |
FDV kursustilbud 2014 | 2014.1 | |
FDV’s bestyrelses beretning for 2013 | 2014.1 | |
Fra vinmark og vineri | 2014.1 | |
Høstrapport, vinåret 2013 | 2014.1 | |
Klimaet i 2013 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2014.1 | |
Skånska vingårdar | 2014.1 | |
Vinbladet blir en del av Vinpressen | 2014.1 | |
»Bagblik« | Vinpressen, foreningens 20 års jubilæum | 2014.2 |
Foreningen af Danske Vinavlere inviterer til Dansk Vinskue 2014 | 2014.2 | |
Fra vinmark og vineri – og lidt om kalkning | 2014.2 | |
Frostskydd med bevattning | 2014.2 | |
Høstskema-vejledning | 2014.2 | |
Ny bestyrelse for Danske Vingaarde | 2014.2 | |
Stilksyge Stiellähme (tysk), Bunch Stem Necrosis BSN (amerikansk/engelsk), Dessèchement de la rafle (fransk), Shanking (new zealandsk) | 2014.2 | |
Syrabalans i vita viner odlade i ett kallt klimat: hur kan vi förbättra den? | 2014.2 | |
Uddrag af regler for Dansk Vinskue 2014 | 2014.2 | |
Urteagtig grøn smag i rødvin Methoxypyraziner og umodne tanniner (polyphenoler) | 2014.2 | |
Vinproducenter af regional vin skal registreres | 2014.2 | |
Autentisk vin – om økologisk, biodynamisk og naturlig vin | 2014.3 | |
Demonstration af vinmarksmaskiner – Skærsøgård ved Kolding | 2014.3 | |
Esca, Petri, Eutypa, Bot canker, Black foot – nygamle svampesygdomme spreder sig | 2014.3 | |
Espaliering – Lav eller høj? | 2014.3 | |
FDV’s faglige seminar: Svampesygdomme og malolaktisk kultur | 2014.3 | |
Generalforsamling 2014 i Foreningen af Danske Vinavlere | 2014.3 | |
Krav til artikler i Vinpressen | 2014.3 | |
Nyt svensk redaktionsmedlem i Vinpressen, Ann Reeder | 2014.3 | |
Spritproduktion på Gotland | 2014.3 | |
Syrabalans i vita viner odlade i ett kallt klimat Del 2 Biologisk avsyrning | 2014.3 | |
Analyser og kommentarer til årets vinskuevine | 2014.4 | |
Dansk Vinskue 2014 | 2014.4 | |
En svensk vingård | 2014.4 | |
En vingård i klitterne | 2014.4 | |
Fra vinmark og vineri – sommeren 2014 | 2014.4 | |
Miljøstyrelsen arbejder på at tillade bicarbonat mod svampesygdomme i frugtavl | 2014.4 | |
Omkostninger og overvejelser ved at etablere en vingård | 2014.4 | |
De langtidsholdbare druesorter | 2014.5 | |
En ny stjerne på den danske vinhimmel | 2014.5 | |
Fjerde internationale PIWI vinpris | 2014.5 | |
Manden i chiliskjorten | 2014.5 | |
Nye Freiburg druesorter...? | 2014.5 | |
Sekretær til Foreningen af Danske Vinavlere søges | 2014.5 | |
Spændende besøg på Lallemand’s gærfabrik i Grenå | 2014.5 | |
Svensk Vinbedömning 2014 | 2014.5 | |
Ukrudt eller jordbær | 2014.5 | |
Analyser som værktøjer til optimal gødskning af vinplanter I. Jordanalyser | 2014.6 | |
ERFA Skåne | 2014.6 | |
Fra vinmark og vineri: Efterår og eftertanke | 2014.6 | |
International Cool Climate Wine Symposium 2016 | 2014.6 | |
International FOOD Contest 2014 | 2014.6 | |
Løvvægspleje i dansk vinavl En analyse af plantestruktur, udbytte og kvalitet | 2014.6 | |
Vinskue 2014 – En rettelse | 2014.6 | |
Vinterforberedelser i vinmarken | 2014.6 | |
VitiNord 2015 | 2014.6 | |
2015 FDV generalforsamling | 2015.1 | |
Bemærkning til artiklen om jordanalyser i december nummeret 2014 | 2015.1 | |
Bestyrelsens beretning for 2014 | 2015.1 | |
FDV vinterseminar 2015 | 2015.1 | |
Fra vinmark og vineri – en ny sæson begynder | 2015.1 | |
Høstrapport, vinåret 2014 | 2015.1 | |
Klimaet i 2014 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2015.1 | |
Landsmøde med ERFA/lokalgrupperne om de lokale foreningstilbud | 2015.1 | |
Utveckling av vinnäringen i Sverige mot år 2020 | 2015.1 | |
Analyser som værktøjer til optimal gødskning af vinplanter. II. Bladanalyser | 2015.2 | |
Andre metoder til frostbeskyttelse | 2015.2 | |
Dansk Vinskue 2015 | 2015.2 | |
FDV kursustilbud 2015 | 2015.2 | |
Forsøgsvine | 2015.2 | |
Frostsikring af vinmarker | 2015.2 | |
Høstskema | 2015.2 | |
Ny erfagruppe for mousserende vin | 2015.2 | |
Om Odder – hvor Dansk Vinskue 2015 afholdes | 2015.2 | |
Omkostninger og arbejde i en vinmark – efter etableringsåret | 2015.2 | |
Orangevin | 2015.2 | |
Uddrag af regler for Dansk Vinskue 2015 | 2015.2 | |
Vinterseminar 2015 – Vin af tørrede druer | 2015.2 | |
Åbne Vingårde søndag den 14. juni i forbindelse med Dansk Vinskue 2015 | 2015.2 | |
Af hensyn til naturen og vores børns fremtid Interview med Daniel Milan, økologisk vinavler, Vexebo Vin | 2015.3 | |
De danske økologiske vinavlere | 2015.3 | |
FDV har fået ny sekretær | 2015.3 | |
Hvepse på svirretur For de fleste danske vinavlere var 2014 et godt år. Det var det ikke for os på Mølbæk. | 2015.3 | |
Kampvalg på FDV’s generalforsamling 2015 | 2015.3 | |
Ny bog om dansk vin | 2015.3 | |
Solarisplantan, en Vitis vinifera! | 2015.3 | |
Utvikling av nye sorter i Norge | 2015.3 | |
Vingårdar på Kullahalvön | 2015.3 | |
Økologisk, biodynamisk, naturvin... | 2015.3 | |
2015 – årgangen med mange umodne druer – stiller store krav til vinmagerens viden og kunnen | 2015.4 | |
En hacienda på Sydfyn | 2015.4 | |
Fargen i røde viner – til glede og hodebry | 2015.4 | |
Hvordan laver man kvalitetsvin i Danmark? Refleksioner fra 14 år med dansk vinproduktion | 2015.4 | |
Livsmedelsstrategi!? | 2015.4 | |
Oplevelser på Dansk Vinskue 2015 | 2015.4 | |
Polen som nyt vinland i Europa? | 2015.4 | |
Polsk vinbonde med format | 2015.4 | |
Præsentation af FDV’s bestyrelse | 2015.4 | |
Redaktionen har primo juli 2015 modtaget nedenstående læserbrev fra Karsten Hartvig: | 2015.4 | |
Vinrejse til Champagne | 2015.4 | |
Åben Vingård 2015 | 2015.4 | |
DON’s mousserende vin i perioden 2001-2010 En longitudinel undersøgelse af kemiske parametre i danske mousserende vine, der organoleptisk er vurderet som medaljevine | 2015.5 | |
En passion for mousserende vin Besøg hos Bjarne Ingstrup i Jyllinge | 2015.5 | |
Fra vinmark og vineri – i et annus horribilis... | 2015.5 | |
FSV:s Årskonferens 2015 på MiLgårdarna i Klippan | 2015.5 | |
Sensorisk bedømmelse af nordiske vine – en introduktion | 2015.5 | |
Sensorisk profilering av svenskproducerade vita viner och en omvärldsanalys av svensk vinodling | 2015.5 | |
Vinskue i Vejstrup | 2015.5 | |
Økonomi i vindyrkning og vinfremstilling III. Investering i et vineri | 2015.5 | |
30 år med sortsudvikling | 2015.6 | |
Dansk Vinshow 2015 Danske Vingaarde kårer Årets Vingård | 2015.6 | |
Etablering som kommerciel vinavler i Danmark | 2015.6 | |
FDV Vinterseminar 2016 | 2015.6 | |
Fra 0 til spidsen – på ingen tid! | 2015.6 | |
Fra vinmark og vineri: Mindre end håbet, bedre end frygtet | 2015.6 | |
International Cool Climate Wine Symposium 2016 | 2015.6 | |
Knud Kruse – en iværksætter i dansk vinavl | 2015.6 | |
Nitternes vagtparade | 2015.6 | |
Nye sortsanbefalinger efter et “annus horribilis”? | 2015.6 | |
Odin, en ægte nordisk druesort? | 2015.6 | |
Sensorisk bedømmelse af nordiske vine II – træning med referenceprøver danner grundlag for et nordisk vinsprog | 2015.6 | |
Strukturarbejdet forsætter – Tag del i det | 2015.6 | |
Surt sa räven – en berättelse om vinets syror | 2015.6 | |
Bestyrelsens beretning for 2015 | 2016.1 | |
Dansk Vinskue 2016 | 2016.1 | |
FDV kursustilbud 2016 | 2016.1 | |
Høstrapport, vinåret 2015 | 2016.1 | |
Klimaet i 2015 og betydningen for vindyrkningen i Danmark Et år med dårlig timing! | 2016.1 | |
Landsmøde med ERFA-/lokalgrupperne | 2016.1 | |
Uddrag af regler for Dansk Vinskue 2016 | 2016.1 | |
Bliver det varmere i de kommende år? | 2016.2 | |
Den äldsta vinodlingen i Sverige? | 2016.2 | |
Elevator til omstikning | 2016.2 | |
ESCA-komplekset – forebyggelse | 2016.2 | |
Hvordan og hvor meget påvirker frugtudvikling vækst og udvikling i vinplanter under etablering | 2016.2 | |
Kvinde, landmand og vinavler – besøg hos Jette Haugaard, Garbolund | 2016.2 | |
Leif Erikson og Vinland det Gode | 2016.2 | |
Rondo, Rondo, Rondo… En hobbyvinavlers helt uvidenskabelige syn på Rondo og dansk vinavl gennem 15 år og i fremtiden | 2016.2 | |
Stiftende møde i FDV’s Fynskreds | 2016.2 | |
Udfordringer som vinbonde i forhold til SKAT | 2016.2 | |
Dansk vinbog internationalt anerkendt | 2016.3 | |
Demonstration af Randox analyseinstrument hos Østjyske Vinavlere | 2016.3 | |
Den nordiske vinstil – det nordiske terroir i moderne betydning | 2016.3 | |
En forårsdag i Næstved: Besøg hos Lars Holt | 2016.3 | |
Generalforsamling i Danske Vingaarde | 2016.3 | |
Grundstammer Podning af vinplanter og grundstammernes funktion | 2016.3 | |
Livlig generalforsamling i Foreningen af Danske Vinavlere | 2016.3 | |
Dansk vinskue 2016 | 2016.4 | |
De fleste vinskuevine er ikke tilsat tilstrækkeligt sulfit | 2016.4 | |
Den første rødvin | 2016.4 | |
Erfaringer med macération carbonique (kuldioxidmaceration) | 2016.4 | |
Flydelågstanke, plus og minus | 2016.4 | |
International Cool Climate Wine Symposium i Brighton maj 2016 | 2016.4 | |
Men vi drikker nu mest rødvin… En hobbyvinavlers dilemma | 2016.4 | |
Pletvingefrugtfluen (Drosophila suzukii) | 2016.4 | |
Svensk vinbedömning 2016 | 2016.4 | |
“Ancient Vines” | 2016.5 | |
Inspiration fra tysk vinavl | 2016.5 | |
På Sjællands tag – besøg hos Ørnberg vin | 2016.5 | |
Resultatet af Vinpressens fotokonkurrence | 2016.5 | |
Vinplantens rodhals- og rankegalle (tumorkræft) | 2016.5 | |
VitiNord 2015 Indtryk fra konferencen afholdt i Nebraska City, Nebraska USA den 11.-15. november 2015 | 2016.5 | |
VitiNord 2018 – Scandinavia Planlægning af konferencen, der afholdes i Malmö og København den 31. juli - 3. august 2018 | 2016.5 | |
FDV tur til Champagne 2016 | 2016.6 | |
Fingerprint, terroir og stilen på vinen Småfilosofiske tanker om vin og valg af kunder | 2016.6 | |
Høst 2016 i Champagne: Vand som først fjende så frelser | 2016.6 | |
Nye regler omkring autorisation til køb og anvendelse af sprøjtemidler | 2016.6 | |
Pletvingefrugtfluen – nu også et skadedyr i danske vinmarker | 2016.6 | |
Redaktionsudvalget i Rheingau del 1: Tyskland som vinland og besøg hos en biodynamisk avler | 2016.6 | |
Sulfit i vinen – en historie der er svær at afslutte | 2016.6 | |
Bestyrelsens beretning for 2016 | 2017.1 | |
Boganmeldelse Juha Karvonen: Northern Viticulture. Reviews and studies. | 2017.1 | |
Høstrapport, vinåret 2016 | 2017.1 | |
Klimaet i 2016 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2017.1 | |
Vinterseminarer | 2017.1 | |
Dansk Vinskue 2017 | 2017.2 | |
Den optimale løvvæg | 2017.2 | |
Høstrapportens druesorter | 2017.2 | |
Konservering af vin | 2017.2 | |
Lidt fra generalforsamlingen i Danske Vingaarde | 2017.2 | |
Sektfremstilling i Rheingau | 2017.2 | |
Vinterseminar 2017 | 2017.2 | |
Beslutningsreferat fra Foreningen af Danske Vinavleres generalforsamling 2017 | 2017.3 | |
Dansk Vindag 2017 | 2017.3 | |
Erfaringer med dyrkning af Pinot noir / Blauer Spätburgunder i Danmark | 2017.3 | |
Foreningen af Danske Vinavleres regnskab 2016 | 2017.3 | |
Norsk vineventyr på 61 grader nord | 2017.3 | |
Vingårde og markedsføring… | 2017.3 | |
Weingut Balthasar Ress – et progressivt vinhus i Hattenheim, Rheingau | 2017.3 | |
Bekæmpelsesmidler – Sprøjtemidler En oversigt | 2017.4 | |
Dansk Vinskue 2017 Markant forbedret kvalitet af danske vine | 2017.4 | |
Det lokale betyder alt Besøg på Skaarupøre Vingaard | 2017.4 | |
Grøn høst/udtynding: Hvordan, hvornår, hvor meget og hvorfor? – Eller hvordan vi bedst udnytter plantens reaktion på ændringer i frugt/blad balancen | 2017.4 | |
Lidt af hvert i 2017 | svamperesistente sorter, roter brenner, vinskimmel, chlorose | 2017.4 |
Mosel-hjerte – Pæledyrkning af vin | 2017.4 | |
Strukturerad bedömning av vin | 2017.4 | |
WineMaker Magazine konference på Cornell University, Ithaca | 2017.4 | |
Dansk Vindag 2017 – En status | 2017.5 | |
Dansk Vinskue 2017 Solid succes i Middelfart | 2017.5 | |
Flygtige syrer i vin | 2017.5 | |
Fremtidens druesorter…? Indkrydsning af Vitis underslægten Muscadinia ved udvikling af nye svampemodstandsdygtige druesorter | 2017.5 | |
Norsk Vinskue/Årsmøte 2017 | 2017.5 | |
Årets vinmager og årets vinbonde 2017 | 2017.5 | |
“Kontrolliertes Nichtstun” og vejen til sublime burgundervine | 2017.6 | |
Dansk Vinskue 2017 – nogle kommentarer fra en deltager | 2017.6 | |
Det var så det… vinavlsæsonen 2017 | 2017.6 | |
Hvad kan man lære af en tur til Rheingau? Inspiration til en vinavlerrejse | 2017.6 | |
Næste generation – kommer der nogen efter os? | 2017.6 | |
Region Fyn, Foreningen Dansk Vin | 2017.6 | |
Syv vingårde – syv tilgange – syv erfaringer Madpakketur med Erfagruppen Vestegnen | 2017.6 | |
VitiNord2018 | 2017.6 | |
”Taastrup Grand Cru” er kommet et skridt nærmere! En stor donation styrker Pometets rolle som en udviklingsplatform for forarbejdning af frugt og bær genetiske ressourcer til unikke produkter | 2018.1 | |
Bestyrelsens beretning for foreningens aktiviteter siden sidste generalforsamling | 2018.1 | |
Det går godt – men der er plads til forbedring Landserfamøde i FDV den 20. januar 2018 | 2018.1 | |
Høstrapport, vinåret 2017 | 2018.1 | |
Klimaet i 2017 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2018.1 | |
Vinteknologi kursus ved DEULA | 2018.1 | |
At forvalte naturens gave | naturvin, vinificering, spontangæring, sterilfiltrere, omstikning | 2018.2 |
Dansk Vinskue 2018 | 2018.2 | |
Destillation – hvem må, hvem kan, og hvem gør hvad? | 2018.2 | |
Domaine Sånana – En av de första svenska vingårdarna | 2018.2 | |
En konstruktiv generalforsamling | 2018.2 | |
Forekomst af Pletvingefrugtfluen i Danmark | 2018.2 | |
Grundstammer og stilksyge – er der en sammenhæng? | 2018.2 | |
Mousse er sagen! Den sjællandske erfagruppe om mousserende vin | 2018.2 | |
Fjernelse af protein i most og vin | 2018.3 | |
Forslag om etablering af et nyt system for indrapportering af høst- og dyrkningsdata som supplement til den traditionelle høstrapport | 2018.3 | |
Ilt og vin | 2018.3 | |
Mindeord til en dansk vinpioner | 2018.3 | |
Skumkvalitet i mousserende vin | 2018.3 | |
Stora Boråkra Blekinges första kommersiella vingård | 2018.3 | |
Aromatisk vitalitet og varighet Vinens bouquet – hvor kommer den fra og hvordan bevares den best mulig? | 2018.4 | |
En ny malolaktisk bakteriestamme “Viniflora Sparta” med høj surhedsresistens forbedrede aromaprofilen i for sur Orion-hvidvin | 2018.4 | |
Gammal kunskap återfunnen, mjuksnittsprincipen | 2018.4 | |
Konferencen VitiNord 2018 | 2018.4 | |
Mustens innehåll av näring som kan utnyttjas av jästen | 2018.4 | |
Potentialet for vinproduktion i de nordiske lande | 2018.4 | |
Utvikling av tidlig modnende druesorter | 2018.4 | |
VitiNord 2018 – Vingårdsbesøgene | 2018.4 | |
Dansk Vinskue 2018 | 2018.5 | |
Erfaringer med kuldioxid maceration i hvidvin/orangevin | 2018.5 | |
Frillestad vingård – en familjevingård i nordvästra Skåne | 2018.5 | |
Mariehøns – er de et problem i vinfremstillingen? | 2018.5 | |
Nye vinsorter med pyramide-resistens gener | 2018.5 | |
Orangevin i praksis | 2018.5 | |
Turbiditet – Vad är det? | 2018.5 | |
25 år | 2018.6 | |
Dansk vindag 2018 – En gennemgang | 2018.6 | |
Kryo-koncentrede frugtvine Resultater fra et 4 årigt udviklingsprojekt | 2018.6 | |
Orangevin i praksis – del 2 | 2018.6 | |
Så här gör jag mitt rödvin av Rondo | 2018.6 | |
Vin af druer og anden frugt | 2018.6 | |
Vinmarken på Hjørring Dyrskueplads | 2018.6 | |
Vinterbeskæringen – vinårets vigtige start | 2018.6 | |
Druekvalitet – vinkvalitet | modenhed, druesorter, syre, Sukker, ph, klaringsmidler, vinmarken, ntu, | 2019.1 |
Høstrapport, vinåret 2018 | druesorter, konventionel, økologisk | 2019.1 |
Klimaet i 2018 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | temperatur, vækstsæson, blomstring, skududvikling, | 2019.1 |
Møde for lokal- og erfagruppeformænd | udvalg, vinskue, vinstil, bedømmelsesskema, vinteseminar, lokalgruppe, erfagruppe | 2019.1 |
Aftapning af vin på flaske | tappeudstyr, etikettering, oxidering, klaring, omstikning, sulfit, sterilfiltrering, korkpropper, skruelåg, plastprop, glasprop, hygiejne, vakuumfylder, naturvin, økologisk | 2019.2 |
En studiekreds om mousserende vin | druesorter, basisvin, andengæring, degorgering, dosage, sensorik | 2019.2 |
Forudsigelse af årets høstdato ud fra temperaturen i maj måned | klimadata, udviklingsstadier | 2019.2 |
Fremstilling af mousserende vin hos Vinhuset Gabriel | naturvin, økologisk, sukkerindhold, andengæring, degorgering, oxidation, kontamination | 2019.2 |
Må jeg, som dansk erhvervsvinavler, anvende stiklingeformerede vinstokke..? | forordning, bekendtgørelse, fødevarestyrelsen, plantepas | 2019.2 |
Skalkontakt – Det goda, det onda och kanske det överraskande | sterilfiltrering, värmestabilisering, varmestabilisering, köldstabilisering, koldstabilisering, enzymer, maceration, fenoler, pressning, pressning | 2019.2 |
Stiklingsformering av vinplanter | dyrkingsegenskaper, dyrkningsegenskaber, knoppbryting, udspring | 2019.2 |
Vinfejl 1 – “Brett” | brettanomyces, biofilm, sulfitfølsomhed, restsukker, | 2019.2 |
Den danske vinhistorie | middelalderen, træbægre, vinkyperen, sundhed, resveratrol, | 2019.3 |
Frygtet forår | udspring, udstrålingsfrost, advektivfrost, frostskader, sekundærknop, vinmarksbeliggenhed | 2019.3 |
Mjød – vores fælles kulturdrik | vintype, honning, smagsunivers, sack, pyment, cyser, melomel, metheglin, hippocras, braggot | 2019.3 |
Nattefrost – Vær beredt! | vokslys | 2019.3 |
Sprekking av druer | revne, veksthus, drivhus, temperatur, fuktighet, fugtighed, modenhetsgrad, modenhedgrad, Sprøyting, sprøjtning | 2019.3 |
Udviklingen af frugtbare knopper i vindrue og betydningen for beskæringsmetode samt skudlugning og udtyndingsbehov | knoptyper, nodier, frugtsætning, blomsterudvikling, ernæring | 2019.3 |
Hvidvine med restsødme | syreniveau, sødmegrad, süssreserve, kryoekstraktion, Restsukkerberegning, | 2019.4 |
Hvilke verktøy kan brukes til å begrense SO2 i (røde) viner og samtidig sikre deres stabilitet? | svovldioxid, analyser, sulfit, | 2019.4 |
Hygiejne i vineriet – vejen til bedre kvalitet og holdbarhed | bakterier, svampe, rengøringsmidler, desinfektionsmidler | 2019.4 |
Pometets Vindag 2019 | grundstammer, bærstørrelse, udbytte, helbærspresning, helklasepres | 2019.4 |
Vinfejl 2 – Lys og varme | temperatur, lys, oxidation | 2019.4 |
Bedømmelse af mjød ved Mjødens dag | honning, frugt, smagning | 2019.5 |
Dansk Vinskue 2019 | smagning, pokaler, medaljer | 2019.5 |
Meldug, vinskimmel og PIWI | svampesygdomme, sprøjte, bladvæggen | 2019.5 |
Ny sæson i den sjællandske erfagruppe om mousserende vin | champagne, andengæringen, presning, pometet | 2019.5 |
Organisatoriske muligheder: Andelsforeninger, vinlaug, vinsyndikater, vinklubber og byvinerier | vinmager, kommerciel, vingård | 2019.5 |
Vinproduktion i Danmark | vinskue, dommer, regler | 2019.5 |
Vinskueregler – skal vi nu ikke lige klappe hesten | smagning, pokaler, medaljer | 2019.5 |
WBI-Freiburg markforsøg 2019 | minimalbeskæring, renholdelse, ukrudtsbekæmpelsesmidler, sprøjtning, basisstof | 2019.5 |
Foreningen Dansk Vins logo | identitet, diplomer, medalje | 2019.6 |
Hur man skall förstå syror och pH i must och vin | sur, kalibrering, analyse | 2019.6 |
Most-, cider- og vinanalyser før og nu – og hvorfor? | måling, sukker, alkohol, sulfit, syre | 2019.6 |
Vinbondens Sang | vinskue | 2019.6 |
Vinfejl 3 - Eddikestik | hygiejne, sulfit | 2019.6 |
Vinfremstilling med fokus på processer før gæring | knusning, afstilkning, koldmaceration | 2019.6 |
Vinificeringsreglerne | regelsæt, vinskue | 2019.6 |
Vinsmagning – hvorfor og hvordan? | duft, farve, udseende | 2019.6 |
2019 – Et vinskimmelår uden lige | svampe, bekæmpelse, forebyggelse | 2020.1 |
Hvordan klarede de enkelte druesorter sig i 2019? | høstudbytte, | 2020.1 |
Klimaet i 2019 og betydningen for druesorternes udvikling i Danmark | Beliggenhed, solskinstimer, vækstsæsonen | 2020.1 |
Most-, cider- og vinanalyser før og nu – og hvorfor? | måling, sukker, alkohol, sulfit, syre | 2020.1 |
Vinfejl 4 - “Muselugt” | hygiejne, sulfit | 2020.1 |
Årets Vinbonde og Vinmager 2019 | rosé, økologi | 2020.1 |
Dansk vin dur | vinifera, PIWI, | 2020.2 |
Mentor, dengang og nu | vinmager | 2020.2 |
Modner de sorter vi dyrker tilstrækkeligt godt? | høsttid | 2020.2 |
Produktion af vin fra muskat og andre aromatiske sorter | aroma, maceration,restsødme | 2020.2 |
Sidste sæson i Gravenhøj Frugthave | klitø, forøgsdyrkning | 2020.2 |
Forår i vingården | vinsorter | 2020.3 |
Frede Thomsens modificerede kantfræser | kantskærer, markmaskine | 2020.3 |
Flygtige svovlforbindelser – Böckser | vinfejl, böckser, mercaptanerne, sulfider | 2020.3 |
Fra hobbyvinavler til erhvervsvinavler | erhvervsmæssig, momsregistrering, fødevarestyrelsen, skat, branchekode | 2020.3 |
Der findes ingen “bagatelgrænse” for vinsalg | staldørssalg, punktafgift, told, skat, lov, oplagshaver | 2020.3 |
Samarbejde med din lokale erhvervsavler | mentor, serviceudbud | 2020.3 |
Vinfremstilling hos erhvervsvinavlere | producere, sælge, tjenesteydelser, vineri, aftale | 2020.3 |
Vi hjælper gerne andre danske vinavlere til succes! | kapacitet, maskiner, udstyr, vinproduktion, vineri, flaskelinje, destillere, destilleri, spiritus, | 2020.3 |
Plantning af en vinmark – Hvordan man går til værks og undgår fejl | etablering, jordbund | 2020.4 |
Vinmarken i naturlig balance | økologisk, konventionelt, humus, kunstgødning, pesticider, miljøplanter, kalium, magnesium | 2020.4 |
Vinhøst – Hvornår? Hvordan? | sukkerindhold, chaptalisere, druezonen | 2020.4 |
Den første vinhøst | sukkerindhold, modenhed, refraktometer, malolaktisk, æblesyre, sortering, rengøring, afstilke, methoxypyraziner, presning, omstikning, | 2020.4 |
Nebbione – Mousserende vin af drueklasespidser | piemonte, nebbiolo, maceration, nedkøling, | 2020.4 |
Regler for druevine til FDVs vinskue | 2020.4 | |
Vinskue i en Coronatid | 2020.5 | |
Æbleau® – Historien bag årets vindervin ved Dansk Vinskue 2020 | skærsøgaard, BGB, DONs, dessertvin | 2020.5 |
Positiv generalforsamling i FDV | 2020.5 | |
Vinhelg i Åsgårdstrand | årsmøte, norge | 2020.5 |
Udvikling af nye sorter til skandinavisk vinav | siebeldingen, piwi, planter | 2020.5 |
Malolaktisk fermentering | æblesyre, mælkesyre, eddikesyre, diacetyl, | 2020.5 |
Hovedets og håndens arbejde – vinterbeskæringen | guyot, reserveskud, pruning, kordon, mjuksnitt | 2020.6 |
Nye resistente druesorter – status 2020 | vinplanter, resistens, piwi, bekæmpelsesmidler, pesticider | 2020.6 |
De økonomiske aspekter af at udvikle nye sorter | planter, dyrkningsegenskaber, frugtkvalitet | 2020.6 |
Humus i jorden | muld, modstandsdygtig, næringsstoffer, kvælstof | 2020.6 |
Analyser af vinskuevine 2020 Hvad viser de og kan vi bruge det til at lave bedre vin? | Totalsyre, afsyring, kuldestabilisering, malolaktisk, ph, sulfit, | 2020.6 |
TuseN Vin – en vindrøm på Tuse Næs | vingård, mark, plantning, | 2020.6 |
Klimaet i 2020 og betydningen for druedyrkningen i Danmark | temperatur, nedbør, vejr | 2020.6 |
Druedyrkningen i Danmark i 2020 på baggrund af høstrapporterne | druesorter, planter, modenhed, Oechsle | 2020.6 |
Souvignier Gris har fået nye forældre | druesort, udbytte, modstandsdygtig, sygdomme | 2020.6 |
Forpagtning – en mulighed? | aftale, kontrakt, regler, leje | 2020.6 |
Sygdomme i vinplanter – Bekæmpelsesmetoder og midler | Plantesprøjtemidler, middeldatabasen, sprøjtecertifikat, resistens | 2020.6 |
FDV bestyrelsens beretning for 2020-2021 | 2020.6 | |
Dansk Vinskue | Erfaringsudveksling, analyser, bedømmelse | 2020.6 |
Vinbedømmelse og Vinskue 2021 | Vinskueregler | 2020.6 |
Vinbonde – går du i tanker om at udvide eller tage springet fra hobby til erhvervsavler? | vingård, Landdistriktspuljen, Crowdfunding, investering, | 2020.6 |
At ansøge om LAG-tilskud | EU, Landdistriktspuljen | 2020.6 |
Vigtige stadier i BBCH-skalaen | Udspring, Blomstring, modning | 2020.6 |
Etablering af vinmark | grundstamme, Barrodsplanter, Kvikgræs, tidsler, brændenælder, padderokker, skvalderkål, dug, Planteafstand | 2020.6 |
Opsætning af espalier | pæl, tråd, løvhækshøjde, Gangbredde | 2020.6 |
Dansk Vinskue 2021 | Erfaringsudveksling, analyser, bedømmelse | 2020.6 |
Hjemmesiden – dit opslagsværk | Vinpressen, Inspiration, faglig, viden | 2020.6 |
Høstrapporter – et værdifuldt redskab for vinavlere | udspring, blomstring, farveskift, udbytte, erfaringsgrundlag | 2020.6 |
Sommerarbejdet i vinmarken | jord, ph, mikronæringsstoffer, humus, miljøplanter, Olieræddike, frøblanding, gødning, kvælstof, fosfor, kalium, knop, spore, ukrudt, løvvæg, tang, sygdomme, skadedyr | 2020.6 |
Sygdomsbekæmpelse i økologisk vindyrkning | værnemidler, svampe, ukrudt, gødningsstoffer, Kumulus S, Armicarb 85 SP, basisstoffer | 2020.6 |
Spisedruesorter velegnet til dyrkning i haven – på en beskyttet vokseplads eller i uopvarmet drivhus | svampemodstandsdygtighed, friland, | 2020.6 |
Vingårdsturisme, muligheder og udfordringer | turist, vinsmagning, vinklub | 2020.6 |
Dansk Vindag – Åbne vingårde | publikum, informationsmateriale | 2020.6 |
Skepparps vingård – En vingård på det böljande Österlen | Sverige, vintillverkare, provsmakning, vinfestival | 2020.6 |
Kom til Dansk Vinskue Lørdag den 18. september 2021 i Messecenter C i Fredericia | tilmeldte vine, kategori, erhvervsavler, hobbyavler | 2020.6 |
Beretning fra årets formandsmøde | PiWi-sorter, BGB-vine, kurser, hjemmeside | 2020.6 |
Ren rutine FDV’s ordinære generalforsamling 2021 | 2020.6 | |
Mindeord – Jørgen Bech-Andersen | 2020.6 | |
Termovinifikation Pulpopvarmning – Maischeerhitzung – Thermovinification | Frugtaroma, tannin, vinfejl, vinstil | 2021.4 |
MLF - Den malolaktiske fermentering | mælkesyre, æblesyre, vinstil, Syrereduktion, Bakteriel stabilitet, diacetyl, papirkromatografik | 2021.4 |
Charmat-metoden – et alternativ til den arbejdskrævende “Methode Traditionelle” ved fremstilling af mousserende vine og frugtvine samt cider | flaskegæring, degorgere, andengæring, tryktank | 2021.4 |
Eksamensdag for nordisk vin | vinskue, hydropresse, bringebær | 2021.5 |
Norsk Vinskue 2021 | Bedømmelse, | 2021.5 |
Nyt medlem i FDV’s bestyrelse | Søren Rasmussen | 2021.5 |
Kulsyre maceration eller gæring af hele klaser | carbonique, CO2, ekstraherer, syrereduktion | 2021.5 |
Svavel – din försäkring för att bibehålla kvalitén i vinet | vinodlingen, sulfit | 2021.5 |
Studietur til Champagne-området, Epernay-Rheims, Frankrig | 2021.5 | |
Vinmarkens små og store skadevoldere | svampesygdomme, insekter, mider, snegle, fugle, suzukifluen, mariehøns, hvepse | 2021.6 |
De første sensoriske vurderinger af forsøgsvine på “FastGrapes” selektioner forædlinger | bedømmelse, kvalitet | 2021.6 |
Att förstå polyfenoler eller Sökandet efter den bittra sanningen | tannin, | 2021.6 |
Lovkrav til et vineri | bygningsreglement, Fødevarestyrelsen, skat, arbejdstilsynet | 2021.6 |
Hvad koster det at producere en flaske vin? Om udbyttets betydning | kommerciel, udgifter, investering, Produktionsomkostninger | 2021.6 |
Druehøsten, årgang 2021 | temperatur, nedbør, vejr, udbytte | 2021.6 |
Hvilke udbytter kan opnås i dansk vindyrkning – og påvirker det kvaliteten? | Produktivitet, bærstørrelse, klasestørrelse, beskæring, topografi, dyrkningsteknik | 2021.6 |
Druehøsten, årgang 2021, bilag | tillæg, nøgletal, udspring, blomst, syre, pH, kg, sukker | 2022.1 |
Gennemgang af de vigtigste sorter i dansk vindyrkning i 2020 | druesorter, planter, modenhed, Oechsle | 2022.1 |
Bekæmpelsesmiddelgodkendelser | 2020.1 | |
Alle indberetninger fra 2018 | høstrapport, druesorter, konventionel, økologisk | 2019.1 |
Vinbondens sang | 2019.6 | |
Referenceliste til udstyr | måling, sukker, alkohol, sulfit, syre | 2019.6 |
Omregningstabel Brix Oechsle | 2018.2 |