Vinpressen indeholder en stor og værdifuld mængde information om dansk vinavl og vinproduktion. Der findes f.eks. mange artikler, som går i dybden med det indhold, som findes på hjemmesiden.
Årgangene fra 2006 og frem til i dag er nu tilgængelige i digital form på hjemmesiden.
Nedenfor findes en indholdsfortegnelse over artiklerne. Det er muligt at søge i titlerne, men desværre ikke i selve indholdet i de indscannede blade.
Efterhånden vil hver artikel blive suppleret med nogle nøgleord, som der også kan søges i.
| Titel | Nøgleord | Vinpressen |
|---|---|---|
| 1. Del New Zealand og klimatiske forhold | 2006.3 | |
| Chips | 2006.3 | |
| En officiel dansk vinmager-uddannelse? | 2006.3 | |
| En opskrift på god vin | 2006.3 | |
| EU’s ny vinforordning - konsekvenser for dansk vinavl | 2006.3 | |
| Jorddækning af vinplanter | 2006.3 | |
| KVL afholder kurser i vindyrkning og vinfremstilling | 2006.3 | |
| Lokalt vinskue for Midt- og Østsjælland 2006 | 2006.3 | |
| Møde i økologisk Erfa-gruppe | 2006.3 | |
| Ny ERFA-gruppe Sydvestjyske Vinavlere | 2006.3 | |
| Også danske vinbønder destillerer | 2006.3 | |
| Om druers soleksponering | 2006.3 | |
| Rønnebærrene er sure, sagde ræven! | 2006.3 | |
| Vinavlerfest | 2006.3 | |
| Vinavlerportrætter Jens Madsen vinbonde i Kokær | 2006.3 | |
| 2. Del Highligts fra symposiet | 2006.4 | |
| Erfa-topmøde | 2006.4 | |
| Gravenhøj Frugthave 2006 | 2006.4 | |
| Hvilke druesorter kan få meldug og/eller vinskimmel? | 2006.4 | |
| Jens Michael Gundersen trækker sig som formand for Foreningen af Danske Vinavlere | 2006.4 | |
| Kursus i vinanalyse | 2006.4 | |
| Ny ERFA-gruppe under dannelse | 2006.4 | |
| regn og hvepse = Gråskimmel og eddikestik | 2006.4 | |
| Spændende møde i Sydvestjyske Vinavlere | 2006.4 | |
| Stilksyge – stjälkröta – Stiellähme – stem necrosis | 2006.4 | |
| Sådan arbejder FDV’s sekretariat | 2006.4 | |
| Vilkår for annoncering i Vinpressen | 2006.4 | |
| Vinavlerportrætter Karsten Klitø | 2006.4 | |
| Vinbedømmelser før Dansk Vinskue | 2006.4 | |
| Vinhøsten i Kokspang Vingård | 2006.4 | |
| Det koster at drive forening – oplæg til ny kontingentpolitik FDV’s generalforsamling 21. april 2007 | 2007.1 | |
| Et par ord fra den afgående formand | 2007.1 | |
| FDV generalforsamling 2007 | 2007.1 | |
| Lidt om rengøring og hygiejne i forbindelse med vinifikationen | 2007.1 | |
| Omstrukturering af Foreningen af Danske Vinavlere Forslag til debat og afstemning ved FDV’s generalforsamling 21. april 2007 | 2007.1 | |
| Reaktioner på ERFA-topmødets udspil | 2007.1 | |
| Sprøjteplan… | 2007.1 | |
| Tyskland – vores nærmeste vinland | 2007.1 | |
| Vindyrkning i koldt klima Konference i Riga den 8. – 10. november 2006 | 2007.1 | |
| Vinkursus på KVL | 2007.1 | |
| Vinterbeskæringen – starten på vinåret | 2007.1 | |
| Biodiversitet i vinmarken – monokultur kontra multikultur | 2007.2 | |
| Dansk vin og mad | 2007.2 | |
| Dansk Vindag 2007 – åbne vingårde | 2007.2 | |
| Etablering af espalier | 2007.2 | |
| Indretning af vinproduktion | 2007.2 | |
| Mini sprøjtekursus | 2007.2 | |
| Ordinær generalforsamling 2007 Redigeret referat | 2007.2 | |
| Program for Dansk Vinskue 2007 | 2007.2 | |
| Regler for Dansk Vinskue 2007 | 2007.2 | |
| Riesling & Co | 2007.2 | |
| Sådan arbejder FDV’s bestyrelse | 2007.2 | |
| Danske vinbønders brændevinsproduktion er etableret | 2007.3 | |
| Den første ønolog i dansk vin Fagligt portræt af Anne Juel Christensen | 2007.3 | |
| FDV på Kulinarisk Sydfyn | 2007.3 | |
| FDV på plads ved regionale offentlige arrangementer | 2007.3 | |
| Medaljevindere og medaljevine ved Dansk Vinskue 2007 | 2007.3 | |
| Nogle myndighedskrav i forbindelse med spiritusproduktion | 2007.3 | |
| Novicen på Axelborg - Dansk Vinskue ifølge damen, der kom ind fra gaden | 2007.3 | |
| Vinpressens redaktionsudvalg | 2007.3 | |
| Ændring af bekendtgørelse om tilvirkning af vin | 2007.3 | |
| Dansk mousserende vin vinder sølv i international konkurrence | 2007.4 | |
| Erfaringer med høje opbindingssystemer | 2007.4 | |
| På besøg hos medlem nr. 5 Anders Pilgård | 2007.4 | |
| Udvikling af et dansk vindyrkningsindeks | 2007.4 | |
| www.vinavl.dk Et link til relevant information om dansk vin | 2007.4 | |
| Ændret udgivelsesplan for Vinpressen fra 2008 | 2007.4 | |
| Freiburgs nye røde Nyudviklede svamperesistente (Piwi) blå druesorter fra Staatliches Weinbauinstitut Freiburg | 2007.HR06 | |
| Høstrapport, vinåret 2006 | 2007.HR06 | |
| Klimaet i 2006 | 2007.HR06 | |
| Udvikling af nye druesorter | 2007.HR06 | |
| Den malolaktiske fermentering | gæring, syrereduktion, bakterie, æblesyre, mælkesyre | 2008.4-5 |
| EU-kommissær Mariann Fischer Boel tildeles den internationale vinpris "Årets Vinpersonlighed 2008" | 2008.4-5 | |
| Gærforsøg | 2008.4-5 | |
| Hvad er vingær? | alkohol, celle | 2008.4-5 |
| International guldmedalje til dansk vin | 2008.4-5 | |
| Markedsføring – åbne vingårde | smagsprøver | 2008.4-5 |
| Nordvestjyske Vinavlere | erfagruppe | 2008.4-5 |
| Ny vejledning om vinproduktion i Danmark | 2008.4-5 | |
| Om pH måling | elektrode, måle, bentonit, svovl, kuldestabilisering | 2008.4-5 |
| Solen skinnede på de danske vinavlere | vinskue | 2008.4-5 |
| Vinfremstilling – før og nu | fingær, vineri, omstikning | 2008.4-5 |
| Vinifikation for nye vinmagere | vinificering, redskaber, rengøring, egefade, udstyr, klaring, enzymer, maceration, malolaktisk, omstikning, aftapning | 2008.4-5 |
| Det så vi i Freiburg Besøg hos Staatliches Weinbauinstitut, Freiburg (WBI) i forbindelse med FDV’s studietur til Alsace og Freiburg i august 2008. | 2008.6 | |
| FDV studietur 2008 Freiburg & Alsace | 2008.6 | |
| Lokalgruppe Sydsjælland | 2008.6 | |
| Om Vinpressen | 2008.6 | |
| Portræt af FDV’s bestyrelse | 2008.6 | |
| Skåne – et svensk-dansk vinområde | 2008.6 | |
| Spisedruer | 2008.6 | |
| Vi bliver flere og flere over hele landet | 2008.6 | |
| Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 25. april 2009 | 2009.1 | |
| Brevkassen? | 2009.1 | |
| FDV generalforsamling 2009 | 2009.1 | |
| Høstrapport, vinåret 2008 | 2009.1 | |
| Klimaet i 2008 | 2009.1 | |
| Erfa- og lokalgruppers årlige møde | 2009.2 | |
| Freiburgs spisedruer Nyudviklede svampemodstandsdygtige (Piwi) spisedruesorter fra Staatliches Weinbauinstitut, Freiburg (WBI) | 2009.2 | |
| Høstskema-vejledning | 2009.2 | |
| Måler jeg rigtigt? Kalibrering af måleudstyr til vinfremstilling | 2009.2 | |
| Spisedruer ved Pometet Sorter og dyrkningsteknik | 2009.2 | |
| Vinavlerdatabasen – den nye høstrapport og meget mere | 2009.2 | |
| Vinterseminar 2009 | 2009.2 | |
| Clairet – den glemte vinstil? | 2009.3 | |
| Danske sommelierer smager dansk vin! | 2009.3 | |
| Egetræ i vin – chips eller fad | 2009.3 | |
| Er du hurtig på aftrækkeren? | 2009.3 | |
| Foreningen af Danske Vinavlere afholder Dansk Vinskue lørdag den 29. august i Silkeborg | 2009.3 | |
| Holmens vin – en myte eller… | 2009.3 | |
| Regler for Dansk Vinskue 2009 | 2009.3 | |
| Vinmarken på Farve- og Lakfabrikken | 2009.3 | |
| Vinpressen skifter redaktør | 2009.3 | |
| World Wide Wine – et vue om vin på nettet | 2009.3 | |
| Amarone-vinstilen – en dansk mulighed? | 2009.4-5 | |
| Besøg på Nyholmgaard ved Marslev | 2009.4-5 | |
| Brettanomyces – hvorfor lugter min vin af hest? | 2009.4-5 | |
| Delestage – en metode til at forbedre vinens frugt, tanniner og fylde | 2009.4-5 | |
| Den første gang... | 2009.4-5 | |
| Kold maceration af rød- og hvidvin | 2009.4-5 | |
| Kvalitetsvin – af danske druer | 2009.4-5 | |
| Medlemsundersøgelse – hvor vil I gerne hen? | 2009.4-5 | |
| Red - red - wine | 2009.4-5 | |
| Rondo Gær- og egetræstest | 2009.4-5 | |
| Vinavlerportræt: Jørgen Teik Hansen - Hjelm Vingård | 2009.4-5 | |
| Vinsygdommen Esca – nyplantning eller sanering | 2009.4-5 | |
| VitiNord 2009 – International konference om vinavl | 2009.4-5 | |
| World Wide Wine – et vue om vin på nettet | 2009.4-5 | |
| Årets vinbonde – Er vi i Danmark? | 2009.4-5 | |
| Begynder kursus Vinmageri | 2009.6 | |
| Cool Climate vine | 2009.6 | |
| Dansk portvin: Naivt eller overmodigt? | 2009.6 | |
| Etablering af spisedrueanlæg på Dyrehøj Vingaard | 2009.6 | |
| Pressekvas – affald eller...? | 2009.6 | |
| Regent – moderne drue med udfordringer | 2009.6 | |
| Vinterbeskæring – vinårets vigtige start | 2009.6 | |
| World Wide Wine – et vue om vin på nettet | 2009.6 | |
| 15 års druesortsforsøg på Gravenhøj Frugthave | 2010.1-2 | |
| Bestyrelsens beretning for 2009 | 2010.1-2 | |
| ERFA Gruppe Sydhavsøerne har i samarbejde med Højbakke Vingård planlagt følgende kursusrække i 2010/2011 under overskriften: Årets arbejde som vinavler | 2010.1-2 | |
| FDV generalforsamling 2010 | 2010.1-2 | |
| Hvordan var klimaet i 2009? | 2010.1-2 | |
| Høstrapport, vinåret 2009 | 2010.1-2 | |
| Jeg hedder Solaris – Jeg er en vindrue | 2010.1-2 | |
| Kassereren oplyser | 2010.1-2 | |
| VitiNord – November 2009 | 2010.1-2 | |
| World Wide Wine – et vue over vin på nettet | 2010.1-2 | |
| Cool Climate – vinbesøg i Canada | 2010.3 | |
| Grøn høst – meninger og metoder | 2010.3 | |
| Interview med Lars Hagerman Det handler om lysten, entusiasmen og optimismen | 2010.3 | |
| Klaring og stabilisering af vin | 2010.3 | |
| Præsentation af Dansk vin i Paris | 2010.3 | |
| Vinterseminaret 2010: Sund og stabil vin | 2010.3 | |
| Danmarks nationale Vinskue 2010 | 2010.4 | |
| Hvepse – en plage på mange måder | 2010.4 | |
| I en kælder sort som kul... | 2010.4 | |
| Manifest Genuine Danske Vine (GDV) | 2010.4 | |
| Medlemsundersøgelse af Vinpressen | 2010.4 | |
| Mrs. Jean Ravenscrofts Frugtkage | 2010.4 | |
| Møde i den økologiske erfa-gruppe 18. september 2010 | 2010.4 | |
| Møde i Erfa-gruppe Midtsjælland om biodynamisk vinavl - Oplæg ved Jørgen Teik Hansen, Hjelm Vingård den 27. maj 2010 | 2010.4 | |
| Regler for Dansk Vinskue 2010 | 2010.4 | |
| Vinpressen gennem tiderne | 2010.4 | |
| World Wide Wine – et vue over vin på nettet | 2010.4 | |
| Cabernet Cortis - Cabernet Sauvignon på godt og ondt | 2010.5 | |
| Fenol-forbindelser i dansk fremstillet vine | 2010.5 | |
| Hvor er vi på vej hen? Er redaktøren overbebyrdet? | 2010.5 | |
| Redaktør søges | 2010.5 | |
| Vejboder – hvad siger reglerne | 2010.5 | |
| Øvrige kategorier på vinskuet 2009 | 2010.5 | |
| Årets bedste hedvin 2009 | 2010.5 | |
| Årets bedste hvidvin 2009 | 2010.5 | |
| Årets bedste mousserende vin 2009 | 2010.5 | |
| Årets bedste rosé 2009 | 2010.5 | |
| Årets vinbonde | 2010.5 | |
| Blæsten omkring redaktørstolen | 2010.6 | |
| En servicevogn i vinmarken | 2010.6 | |
| Erfaringer fra FDV’s Englandstur | 2010.6 | |
| Nordøst-amerikansk forædlingsarbejde | 2010.6 | |
| Strategier i kampen mod Bois Noir | 2010.6 | |
| 2010 var et køligt år | 2011.1-2 | |
| Bestyrelsens beretning for 2010 | 2011.1-2 | |
| ERFA- og lokalgruppernes landsmøde i Kerteminde januar 2011 | 2011.1-2 | |
| FDV kursusprogram foråret 2011 | 2011.1-2 | |
| Høstrapport, vinåret 2010 | 2011.1-2 | |
| Høstskema-vejledning | 2011.1-2 | |
| Om posten som redaktør for Vinpressen | 2011.1-2 | |
| Sammenligning af middelværdier for nogle almindelig druesorters udvikling og udbytte i de senere år | 2011.1-2 | |
| Vinavlerdatabasen – høstrapport og meget mere | 2011.1-2 | |
| Vinhøsten... | 2011.1-2 | |
| Vinterseminar 2011 | 2011.1-2 | |
| Den årlige generalforsamling blev en stille affære | 2011.3 | |
| Druesorter og vinifikationsmetoder til forbedring af dansk vin | 2011.3 | |
| Erhvervsavlerne stifter ny organisation med rod i FDV | 2011.3 | |
| FDV Vinterseminar 2011 | 2011.3 | |
| Fra Champagne til Danmark | 2011.3 | |
| Nord – syd, øst – vest | 2011.3 | |
| Velkommen til Horteam-Expo 7. juni 2011 Institut for Havebrugsproduktion, Aarhus Universitet, er nu klar til den 8. Internationale Havebrugs-, Teknologi- og Maskinudstilling på Forskningscenter Årslev. | 2011.3 | |
| Danmarks nationale Vinskue 2011 | 2011.4 | |
| Dyrkningsforsøg med grundstammer i Danmark | 2011.4 | |
| FDV begynderkurser i vinavl 2011-2012 | 2011.4 | |
| Freiburgs spisedruer De første erfaringer – status efter 3. vækstsæson | 2011.4 | |
| Frostskader 2011 | 2011.4 | |
| Ny metode og nyt syn på de ikke godkendte vine på Dansk Vinskue 2010 | 2011.4 | |
| Ny non-Saccharomyces gær fra Chr. Hansen | 2011.4 | |
| Sprøjtemidler til vinavl | 2011.4 | |
| Tema vingårdsturisme Glenholm Vingård | 2011.4 | |
| Tema vingårdsturisme Nordsjællands vinturisme og vinveje | 2011.4 | |
| Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 2011 | 2011.4 | |
| 1st Baltic Scandinavian Grape Conference Afholdt i Sabile, Letland, 28.-31. juli 2011 | 2011.5 | |
| Begynderkurser i vinavl | 2011.5 | |
| Danish Food Contest | 2011.5 | |
| Dansk Vinshow 2011 | 2011.5 | |
| Dansk Vinskue 2011 | 2011.5 | |
| Engelsk Rondo rosé er verdens bedste | 2011.5 | |
| Erfaringer fra de seneste år – er vinavl i Danmark egentlig mulig? | 2011.5 | |
| Salgsvine gennem 10 år på Dansk Vinskue | 2011.5 | |
| Vindyrkning i Franken – Kan vi hente inspiration til udviklingen af Dansk vin? | 2011.5 | |
| Øst-Vest-Hjemme bedst | 2011.5 | |
| Alternativ vinsæson i Bedsted | 2011.6 | |
| Danish Food Contest En nyskabelse hvor også danske vine deltog – med succes | 2011.6 | |
| Dansk Amaro…? Erfaringsaften med Preben Jørgensen om tørrede druer | 2011.6 | |
| Det er tid at indsende årets høstdata | 2011.6 | |
| Etablering af vinmark og valg af beskæringssystem | 2011.6 | |
| FDV’s rejseudvalg planlægger vinrejse til Toscana/Chianti-distriktet den 22.-26. september 2012 | 2011.6 | |
| Forårsnattefrost – men nattefrost har flere virkemåder | 2011.6 | |
| Godt at vide hvis man skal producere og sælge sin vin | 2011.6 | |
| Kære vinavlerkolleger Vinhøsten er nu overstået og sikken vinhøst! | 2011.6 | |
| Syrejustering i vin og pH: En vinmagers dilemma! | 2011.6 | |
| Vinterseminar 2012 | 2011.6 | |
| 2012 FDV generalforsamling | 2012.1-2 | |
| Baggrunden for Dansk Vinskue | 2012.1-2 | |
| Bestyrelsens beretning for 2011 | 2012.1-2 | |
| FDV kursusprogram 2012 | 2012.1-2 | |
| Fremtidens vinskuer i FDV-regi | 2012.1-2 | |
| Høstrapport, vinåret 2011 | 2012.1-2 | |
| Høstskema-vejledning | 2012.1-2 | |
| Indbydelse til FDVs studietur til Toscana | 2012.1-2 | |
| Léon Millot – en 100-årig still going strong | 2012.1-2 | |
| Netop nu – aktuelt i vinmark og vineri | 2012.1-2 | |
| Nye afgifter – hvad betyder det? | 2012.1-2 | |
| Plantebeskyttelse | 2012.1-2 | |
| Sammenligning af de vigtigste sorter | 2012.1-2 | |
| Vore vines kvalitet | 2012.1-2 | |
| Årsmøde med lokalgrupperne i Kerteminde den 21. januar 2012 | 2012.1-2 | |
| Danmarks nationale Vinskue 2012 | 2012.3 | |
| Endelig EU-regler for økologisk Vin | 2012.3 | |
| FDV’s ordinære generalforsamling | 2012.3 | |
| FDV’s vinterseminar | 2012.3 | |
| Indtryk fra konference om vinproduktion i køligt klima afholdt i Hobart, Australien | 2012.3 | |
| Netop nu – sommer i vinmark og vineri | 2012.3 | |
| Spændende dansk hedvin vinder international anerkendelse | 2012.3 | |
| Sulfit, et drilsk og nødvendigt onde | 2012.3 | |
| Svovl og vinstokken | 2012.3 | |
| Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 2012 | 2012.3 | |
| Vinterseminar 2012 i Kværkeby | 2012.3 | |
| Bedre vin af danske druer | 2012.4 | |
| Besøg en vingård ved Randers efter vinskuet | 2012.4 | |
| Danmark er ved at vinde respekt som vinland | 2012.4 | |
| En god daglig hygiejnestandard i vineriet er altafgørende for et godt resultat | 2012.4 | |
| Kulsyremaceration – CO2-metoden | 2012.4 | |
| Løvvæggens røgt og pleje... | 2012.4 | |
| Netop nu – i vinmark og vineri – og en kommentar | 2012.4 | |
| Når vinplanterne bliver »forkølede« kan det få alvorlige følger | 2012.4 | |
| Sol i nord og syd | 2012.4 | |
| Dansk Vinskue 2012 | 2012.5 | |
| Forsøg med fremstilling af rødvin | 2012.5 | |
| Godkendelser af sprøjtemidler til mindre anvendelse (tidl. Off-label) i vinstokke/vindruer på friland til vinproduktion | 2012.5 | |
| Måling af sulfit i vin | 2012.5 | |
| Netop nu – sensommer og efterår | 2012.5 | |
| Udvikling i dansk vinavl – hvilke druetyper anvender vi? | 2012.5 | |
| Vinmark, vinificering og sensorisk smagning Dansk vingaarde og Dr. Volker Jörger fra Weinbau Institut Freburg | 2012.5 | |
| WBI-Freiburg, Klon- og Sortsdage 2012 | 2012.5 | |
| Danish International Food Contest | 2012.6 | |
| Dansk Vindag 2012 | 2012.6 | |
| Danske Vingaardes Vinbutik | 2012.6 | |
| Det er tid at indsende årets høstdata | 2012.6 | |
| Det svenske vinskue | 2012.6 | |
| Netop nu – i vineriet og lidt om dit og dat | 2012.6 | |
| Norske druedyrkere – en forening af optimister Nu også med egen sortsudvikling og besøgende der falder i søvn i tønden | 2012.6 | |
| Termovinifikation Pulpopvarmning · Maischeerhitzung · Thermovinification | 2012.6 | |
| Uventet skadedyr i vinmarken | 2012.6 | |
| Vindyrkerrejse til Toscana – til en helt anden vinverden | 2012.6 | |
| Vinterseminar 2013 | 2012.6 | |
| 2013 FDV generalforsamling | 2013.1-2 | |
| At plante en vinstok… | 2013.1-2 | |
| Bedre styring af vinkvaliteten ved brug af hurtige WineScan analyser Tre mindre udviklingsprojekter har kørt siden august 2012 | 2013.1-2 | |
| Bestyrelsens beretning for 2012 | 2013.1-2 | |
| Fadlagring – en naturlighed! | 2013.1-2 | |
| Formering af vinplanter Del 1. Valg af grundstamme | 2013.1-2 | |
| Haglkanoner – Hail cannons | 2013.1-2 | |
| Høstrapport, vinåret 2012 | 2013.1-2 | |
| Høstskema-vejledning | 2013.1-2 | |
| Interessant ny bog om økologisk vin og vindyrkning | 2013.1-2 | |
| Klimaet i 2012 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2013.1-2 | |
| Netop nu – vinter og lidt om Piwi | 2013.1-2 | |
| Redaktionsudvalget udvides | 2013.1-2 | |
| Uddrag af Regler for Dansk Vinskue 2013 | 2013.1-2 | |
| FDV – en rejse gennem 20 års udvikling | 2013.3 | |
| FDV Vinterseminar 2013 | 2013.3 | |
| FDV’s generalforsamling 2013 | 2013.3 | |
| Formering af vinplanter | 2013.3 | |
| Hvordan man laver kvalitetsvin i Danmark Fagligt indlæg ved FDV’s generalforsamling 2013 | 2013.3 | |
| Netop nu – og i fremtiden | 2013.3 | |
| Plantebeskyttelsesmuligheder i 2013 | 2013.3 | |
| Vinskue i Ringsted og åbne vingårde | 2013.3 | |
| Beretning fra VitiNord 2012 | 2013.4 | |
| Den hvide udfordring Kursus i hvidvinsfremstilling med Jens Heinemeyer og Torben Toldam-Andersen | 2013.4 | |
| Enzymer i vinfremstilling – hvad gør de godt for, og skal de anvendes? | 2013.4 | |
| Knopbrydning i vinsorter ved Pometet | 2013.4 | |
| Netop nu – og måske bliver det sommer en gang | 2013.4 | |
| Produktion af vinplanter Del 3. Sommerpodning samt produktion af planter på egen rod | 2013.4 | |
| Vinprovningarna | 2013.4 | |
| Brugsanvisning til mindre anvendelse af Candit i vinstokke/vindruer | 2013.5 | |
| Dansk Vinskue 2013 Resultater og kommentarer | 2013.5 | |
| ERFA gruppe Midtsjælland i Nordtyskland | 2013.5 | |
| Godkendelse af Candit til mindre anvendelse i frilandsdruer mod meldug | 2013.5 | |
| Mere viden på kuponform | 2013.5 | |
| Netop nu – det ser godt ud derude | 2013.5 | |
| Overdækning af vinrækken med tag – er det en mulighed? | 2013.5 | |
| Vinplantens bestøvning og frugtsætning – En kommentar | 2013.5 | |
| Vinplantens blomstring og frøsætning | 2013.5 | |
| Byggelovens bestemmelser | 2013.6 | |
| Grønt mellem rækkerne – altid en fordel? | 2013.6 | |
| Mikrobiologi i vinen – De gode, de onde og de grusomme | 2013.6 | |
| Mousserende vin Det er bare med at komme i gang! | 2013.6 | |
| Netop nu – når gæringen er overstået | 2013.6 | |
| Pinot noir – Blauer Spätburgunder | 2013.6 | |
| Ændringer i FDV’s bestyrelse | 2013.6 | |
| »Bagblik« | Vinpressen, foreningens 20 års jubilæum | 2014.1 |
| Anders Norberg i Vinpressens redaktion | 2014.1 | |
| Fagligt seminar foråret 2014 | 2014.1 | |
| FDV kursustilbud 2014 | 2014.1 | |
| FDV’s bestyrelses beretning for 2013 | 2014.1 | |
| Fra vinmark og vineri | 2014.1 | |
| Høstrapport, vinåret 2013 | 2014.1 | |
| Klimaet i 2013 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2014.1 | |
| Skånska vingårdar | 2014.1 | |
| Vinbladet blir en del av Vinpressen | 2014.1 | |
| »Bagblik« | Vinpressen, foreningens 20 års jubilæum | 2014.2 |
| Foreningen af Danske Vinavlere inviterer til Dansk Vinskue 2014 | 2014.2 | |
| Fra vinmark og vineri – og lidt om kalkning | 2014.2 | |
| Frostskydd med bevattning | 2014.2 | |
| Høstskema-vejledning | 2014.2 | |
| Ny bestyrelse for Danske Vingaarde | 2014.2 | |
| Stilksyge Stiellähme (tysk), Bunch Stem Necrosis BSN (amerikansk/engelsk), Dessèchement de la rafle (fransk), Shanking (new zealandsk) | 2014.2 | |
| Syrabalans i vita viner odlade i ett kallt klimat: hur kan vi förbättra den? | 2014.2 | |
| Uddrag af regler for Dansk Vinskue 2014 | 2014.2 | |
| Urteagtig grøn smag i rødvin Methoxypyraziner og umodne tanniner (polyphenoler) | 2014.2 | |
| Vinproducenter af regional vin skal registreres | 2014.2 | |
| Autentisk vin – om økologisk, biodynamisk og naturlig vin | 2014.3 | |
| Demonstration af vinmarksmaskiner – Skærsøgård ved Kolding | 2014.3 | |
| Esca, Petri, Eutypa, Bot canker, Black foot – nygamle svampesygdomme spreder sig | 2014.3 | |
| Espaliering – Lav eller høj? | 2014.3 | |
| FDV’s faglige seminar: Svampesygdomme og malolaktisk kultur | 2014.3 | |
| Generalforsamling 2014 i Foreningen af Danske Vinavlere | 2014.3 | |
| Krav til artikler i Vinpressen | 2014.3 | |
| Nyt svensk redaktionsmedlem i Vinpressen, Ann Reeder | 2014.3 | |
| Spritproduktion på Gotland | 2014.3 | |
| Syrabalans i vita viner odlade i ett kallt klimat Del 2 Biologisk avsyrning | 2014.3 | |
| Analyser og kommentarer til årets vinskuevine | 2014.4 | |
| Dansk Vinskue 2014 | 2014.4 | |
| En svensk vingård | 2014.4 | |
| En vingård i klitterne | 2014.4 | |
| Fra vinmark og vineri – sommeren 2014 | 2014.4 | |
| Miljøstyrelsen arbejder på at tillade bicarbonat mod svampesygdomme i frugtavl | 2014.4 | |
| Omkostninger og overvejelser ved at etablere en vingård | 2014.4 | |
| De langtidsholdbare druesorter | 2014.5 | |
| En ny stjerne på den danske vinhimmel | 2014.5 | |
| Fjerde internationale PIWI vinpris | 2014.5 | |
| Manden i chiliskjorten | 2014.5 | |
| Nye Freiburg druesorter...? | 2014.5 | |
| Sekretær til Foreningen af Danske Vinavlere søges | 2014.5 | |
| Spændende besøg på Lallemand’s gærfabrik i Grenå | 2014.5 | |
| Svensk Vinbedömning 2014 | 2014.5 | |
| Ukrudt eller jordbær | 2014.5 | |
| Analyser som værktøjer til optimal gødskning af vinplanter I. Jordanalyser | 2014.6 | |
| ERFA Skåne | 2014.6 | |
| Fra vinmark og vineri: Efterår og eftertanke | 2014.6 | |
| International Cool Climate Wine Symposium 2016 | 2014.6 | |
| International FOOD Contest 2014 | 2014.6 | |
| Løvvægspleje i dansk vinavl En analyse af plantestruktur, udbytte og kvalitet | 2014.6 | |
| Vinskue 2014 – En rettelse | 2014.6 | |
| Vinterforberedelser i vinmarken | 2014.6 | |
| VitiNord 2015 | 2014.6 | |
| 2015 FDV generalforsamling | 2015.1 | |
| Bemærkning til artiklen om jordanalyser i december nummeret 2014 | 2015.1 | |
| Bestyrelsens beretning for 2014 | 2015.1 | |
| FDV vinterseminar 2015 | 2015.1 | |
| Fra vinmark og vineri – en ny sæson begynder | 2015.1 | |
| Høstrapport, vinåret 2014 | 2015.1 | |
| Klimaet i 2014 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2015.1 | |
| Landsmøde med ERFA/lokalgrupperne om de lokale foreningstilbud | 2015.1 | |
| Utveckling av vinnäringen i Sverige mot år 2020 | 2015.1 | |
| Analyser som værktøjer til optimal gødskning af vinplanter. II. Bladanalyser | 2015.2 | |
| Andre metoder til frostbeskyttelse | 2015.2 | |
| Dansk Vinskue 2015 | 2015.2 | |
| FDV kursustilbud 2015 | 2015.2 | |
| Forsøgsvine | 2015.2 | |
| Frostsikring af vinmarker | 2015.2 | |
| Høstskema | 2015.2 | |
| Ny erfagruppe for mousserende vin | 2015.2 | |
| Om Odder – hvor Dansk Vinskue 2015 afholdes | 2015.2 | |
| Omkostninger og arbejde i en vinmark – efter etableringsåret | 2015.2 | |
| Orangevin | 2015.2 | |
| Uddrag af regler for Dansk Vinskue 2015 | 2015.2 | |
| Vinterseminar 2015 – Vin af tørrede druer | 2015.2 | |
| Åbne Vingårde søndag den 14. juni i forbindelse med Dansk Vinskue 2015 | 2015.2 | |
| Af hensyn til naturen og vores børns fremtid Interview med Daniel Milan, økologisk vinavler, Vexebo Vin | 2015.3 | |
| De danske økologiske vinavlere | 2015.3 | |
| FDV har fået ny sekretær | 2015.3 | |
| Hvepse på svirretur For de fleste danske vinavlere var 2014 et godt år. Det var det ikke for os på Mølbæk. | 2015.3 | |
| Kampvalg på FDV’s generalforsamling 2015 | 2015.3 | |
| Ny bog om dansk vin | 2015.3 | |
| Solarisplantan, en Vitis vinifera! | 2015.3 | |
| Utvikling av nye sorter i Norge | 2015.3 | |
| Vingårdar på Kullahalvön | 2015.3 | |
| Økologisk, biodynamisk, naturvin... | 2015.3 | |
| 2015 – årgangen med mange umodne druer – stiller store krav til vinmagerens viden og kunnen | 2015.4 | |
| En hacienda på Sydfyn | 2015.4 | |
| Fargen i røde viner – til glede og hodebry | 2015.4 | |
| Hvordan laver man kvalitetsvin i Danmark? Refleksioner fra 14 år med dansk vinproduktion | 2015.4 | |
| Livsmedelsstrategi!? | 2015.4 | |
| Oplevelser på Dansk Vinskue 2015 | 2015.4 | |
| Polen som nyt vinland i Europa? | 2015.4 | |
| Polsk vinbonde med format | 2015.4 | |
| Præsentation af FDV’s bestyrelse | 2015.4 | |
| Redaktionen har primo juli 2015 modtaget nedenstående læserbrev fra Karsten Hartvig: | 2015.4 | |
| Vinrejse til Champagne | 2015.4 | |
| Åben Vingård 2015 | 2015.4 | |
| DON’s mousserende vin i perioden 2001-2010 En longitudinel undersøgelse af kemiske parametre i danske mousserende vine, der organoleptisk er vurderet som medaljevine | 2015.5 | |
| En passion for mousserende vin Besøg hos Bjarne Ingstrup i Jyllinge | 2015.5 | |
| Fra vinmark og vineri – i et annus horribilis... | 2015.5 | |
| FSV:s Årskonferens 2015 på MiLgårdarna i Klippan | 2015.5 | |
| Sensorisk bedømmelse af nordiske vine – en introduktion | 2015.5 | |
| Sensorisk profilering av svenskproducerade vita viner och en omvärldsanalys av svensk vinodling | 2015.5 | |
| Vinskue i Vejstrup | 2015.5 | |
| Økonomi i vindyrkning og vinfremstilling III. Investering i et vineri | 2015.5 | |
| 30 år med sortsudvikling | 2015.6 | |
| Dansk Vinshow 2015 Danske Vingaarde kårer Årets Vingård | 2015.6 | |
| Etablering som kommerciel vinavler i Danmark | 2015.6 | |
| FDV Vinterseminar 2016 | 2015.6 | |
| Fra 0 til spidsen – på ingen tid! | 2015.6 | |
| Fra vinmark og vineri: Mindre end håbet, bedre end frygtet | 2015.6 | |
| International Cool Climate Wine Symposium 2016 | 2015.6 | |
| Knud Kruse – en iværksætter i dansk vinavl | 2015.6 | |
| Nitternes vagtparade | 2015.6 | |
| Nye sortsanbefalinger efter et “annus horribilis”? | 2015.6 | |
| Odin, en ægte nordisk druesort? | 2015.6 | |
| Sensorisk bedømmelse af nordiske vine II – træning med referenceprøver danner grundlag for et nordisk vinsprog | 2015.6 | |
| Strukturarbejdet forsætter – Tag del i det | 2015.6 | |
| Surt sa räven – en berättelse om vinets syror | 2015.6 | |
| Bestyrelsens beretning for 2015 | 2016.1 | |
| Dansk Vinskue 2016 | 2016.1 | |
| FDV kursustilbud 2016 | 2016.1 | |
| Høstrapport, vinåret 2015 | 2016.1 | |
| Klimaet i 2015 og betydningen for vindyrkningen i Danmark Et år med dårlig timing! | 2016.1 | |
| Landsmøde med ERFA-/lokalgrupperne | 2016.1 | |
| Uddrag af regler for Dansk Vinskue 2016 | 2016.1 | |
| Bliver det varmere i de kommende år? | 2016.2 | |
| Den äldsta vinodlingen i Sverige? | 2016.2 | |
| Elevator til omstikning | 2016.2 | |
| ESCA-komplekset – forebyggelse | 2016.2 | |
| Hvordan og hvor meget påvirker frugtudvikling vækst og udvikling i vinplanter under etablering | 2016.2 | |
| Kvinde, landmand og vinavler – besøg hos Jette Haugaard, Garbolund | 2016.2 | |
| Leif Erikson og Vinland det Gode | 2016.2 | |
| Rondo, Rondo, Rondo… En hobbyvinavlers helt uvidenskabelige syn på Rondo og dansk vinavl gennem 15 år og i fremtiden | 2016.2 | |
| Stiftende møde i FDV’s Fynskreds | 2016.2 | |
| Udfordringer som vinbonde i forhold til SKAT | 2016.2 | |
| Dansk vinbog internationalt anerkendt | 2016.3 | |
| Demonstration af Randox analyseinstrument hos Østjyske Vinavlere | 2016.3 | |
| Den nordiske vinstil – det nordiske terroir i moderne betydning | 2016.3 | |
| En forårsdag i Næstved: Besøg hos Lars Holt | 2016.3 | |
| Generalforsamling i Danske Vingaarde | 2016.3 | |
| Grundstammer Podning af vinplanter og grundstammernes funktion | 2016.3 | |
| Livlig generalforsamling i Foreningen af Danske Vinavlere | 2016.3 | |
| Dansk vinskue 2016 | 2016.4 | |
| De fleste vinskuevine er ikke tilsat tilstrækkeligt sulfit | 2016.4 | |
| Den første rødvin | 2016.4 | |
| Erfaringer med macération carbonique (kuldioxidmaceration) | 2016.4 | |
| Flydelågstanke, plus og minus | 2016.4 | |
| International Cool Climate Wine Symposium i Brighton maj 2016 | 2016.4 | |
| Men vi drikker nu mest rødvin… En hobbyvinavlers dilemma | 2016.4 | |
| Pletvingefrugtfluen (Drosophila suzukii) | 2016.4 | |
| Svensk vinbedömning 2016 | 2016.4 | |
| “Ancient Vines” | 2016.5 | |
| Inspiration fra tysk vinavl | 2016.5 | |
| På Sjællands tag – besøg hos Ørnberg vin | 2016.5 | |
| Resultatet af Vinpressens fotokonkurrence | 2016.5 | |
| Vinplantens rodhals- og rankegalle (tumorkræft) | 2016.5 | |
| VitiNord 2015 Indtryk fra konferencen afholdt i Nebraska City, Nebraska USA den 11.-15. november 2015 | 2016.5 | |
| VitiNord 2018 – Scandinavia Planlægning af konferencen, der afholdes i Malmö og København den 31. juli - 3. august 2018 | 2016.5 | |
| FDV tur til Champagne 2016 | 2016.6 | |
| Fingerprint, terroir og stilen på vinen Småfilosofiske tanker om vin og valg af kunder | 2016.6 | |
| Høst 2016 i Champagne: Vand som først fjende så frelser | 2016.6 | |
| Nye regler omkring autorisation til køb og anvendelse af sprøjtemidler | 2016.6 | |
| Pletvingefrugtfluen – nu også et skadedyr i danske vinmarker | 2016.6 | |
| Redaktionsudvalget i Rheingau del 1: Tyskland som vinland og besøg hos en biodynamisk avler | 2016.6 | |
| Sulfit i vinen – en historie der er svær at afslutte | 2016.6 | |
| Bestyrelsens beretning for 2016 | 2017.1 | |
| Boganmeldelse Juha Karvonen: Northern Viticulture. Reviews and studies. | 2017.1 | |
| Høstrapport, vinåret 2016 | 2017.1 | |
| Klimaet i 2016 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2017.1 | |
| Vinterseminarer | 2017.1 | |
| Dansk Vinskue 2017 | 2017.2 | |
| Den optimale løvvæg | 2017.2 | |
| Høstrapportens druesorter | 2017.2 | |
| Konservering af vin | 2017.2 | |
| Lidt fra generalforsamlingen i Danske Vingaarde | 2017.2 | |
| Sektfremstilling i Rheingau | 2017.2 | |
| Vinterseminar 2017 | 2017.2 | |
| Beslutningsreferat fra Foreningen af Danske Vinavleres generalforsamling 2017 | 2017.3 | |
| Dansk Vindag 2017 | 2017.3 | |
| Erfaringer med dyrkning af Pinot noir / Blauer Spätburgunder i Danmark | 2017.3 | |
| Foreningen af Danske Vinavleres regnskab 2016 | 2017.3 | |
| Norsk vineventyr på 61 grader nord | 2017.3 | |
| Vingårde og markedsføring… | 2017.3 | |
| Weingut Balthasar Ress – et progressivt vinhus i Hattenheim, Rheingau | 2017.3 | |
| Bekæmpelsesmidler – Sprøjtemidler En oversigt | 2017.4 | |
| Dansk Vinskue 2017 Markant forbedret kvalitet af danske vine | 2017.4 | |
| Det lokale betyder alt Besøg på Skaarupøre Vingaard | 2017.4 | |
| Grøn høst/udtynding: Hvordan, hvornår, hvor meget og hvorfor? – Eller hvordan vi bedst udnytter plantens reaktion på ændringer i frugt/blad balancen | 2017.4 | |
| Lidt af hvert i 2017 | svamperesistente sorter, roter brenner, vinskimmel, chlorose | 2017.4 |
| Mosel-hjerte – Pæledyrkning af vin | 2017.4 | |
| Strukturerad bedömning av vin | 2017.4 | |
| WineMaker Magazine konference på Cornell University, Ithaca | 2017.4 | |
| Dansk Vindag 2017 – En status | 2017.5 | |
| Dansk Vinskue 2017 Solid succes i Middelfart | 2017.5 | |
| Flygtige syrer i vin | 2017.5 | |
| Fremtidens druesorter…? Indkrydsning af Vitis underslægten Muscadinia ved udvikling af nye svampemodstandsdygtige druesorter | 2017.5 | |
| Norsk Vinskue/Årsmøte 2017 | 2017.5 | |
| Årets vinmager og årets vinbonde 2017 | 2017.5 | |
| “Kontrolliertes Nichtstun” og vejen til sublime burgundervine | 2017.6 | |
| Dansk Vinskue 2017 – nogle kommentarer fra en deltager | 2017.6 | |
| Det var så det… vinavlsæsonen 2017 | 2017.6 | |
| Hvad kan man lære af en tur til Rheingau? Inspiration til en vinavlerrejse | 2017.6 | |
| Næste generation – kommer der nogen efter os? | 2017.6 | |
| Region Fyn, Foreningen Dansk Vin | 2017.6 | |
| Syv vingårde – syv tilgange – syv erfaringer Madpakketur med Erfagruppen Vestegnen | 2017.6 | |
| VitiNord2018 | 2017.6 | |
| ”Taastrup Grand Cru” er kommet et skridt nærmere! En stor donation styrker Pometets rolle som en udviklingsplatform for forarbejdning af frugt og bær genetiske ressourcer til unikke produkter | 2018.1 | |
| Bestyrelsens beretning for foreningens aktiviteter siden sidste generalforsamling | 2018.1 | |
| Det går godt – men der er plads til forbedring Landserfamøde i FDV den 20. januar 2018 | 2018.1 | |
| Høstrapport, vinåret 2017 | 2018.1 | |
| Klimaet i 2017 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | 2018.1 | |
| Vinteknologi kursus ved DEULA | 2018.1 | |
| At forvalte naturens gave | naturvin, vinificering, spontangæring, sterilfiltrere, omstikning | 2018.2 |
| Dansk Vinskue 2018 | 2018.2 | |
| Destillation – hvem må, hvem kan, og hvem gør hvad? | 2018.2 | |
| Domaine Sånana – En av de första svenska vingårdarna | 2018.2 | |
| En konstruktiv generalforsamling | 2018.2 | |
| Forekomst af Pletvingefrugtfluen i Danmark | 2018.2 | |
| Grundstammer og stilksyge – er der en sammenhæng? | 2018.2 | |
| Mousse er sagen! Den sjællandske erfagruppe om mousserende vin | 2018.2 | |
| Fjernelse af protein i most og vin | 2018.3 | |
| Forslag om etablering af et nyt system for indrapportering af høst- og dyrkningsdata som supplement til den traditionelle høstrapport | 2018.3 | |
| Ilt og vin | 2018.3 | |
| Mindeord til en dansk vinpioner | 2018.3 | |
| Skumkvalitet i mousserende vin | 2018.3 | |
| Stora Boråkra Blekinges första kommersiella vingård | 2018.3 | |
| Aromatisk vitalitet og varighet Vinens bouquet – hvor kommer den fra og hvordan bevares den best mulig? | 2018.4 | |
| En ny malolaktisk bakteriestamme “Viniflora Sparta” med høj surhedsresistens forbedrede aromaprofilen i for sur Orion-hvidvin | 2018.4 | |
| Gammal kunskap återfunnen, mjuksnittsprincipen | 2018.4 | |
| Konferencen VitiNord 2018 | 2018.4 | |
| Mustens innehåll av näring som kan utnyttjas av jästen | 2018.4 | |
| Potentialet for vinproduktion i de nordiske lande | 2018.4 | |
| Utvikling av tidlig modnende druesorter | 2018.4 | |
| VitiNord 2018 – Vingårdsbesøgene | 2018.4 | |
| Dansk Vinskue 2018 | 2018.5 | |
| Erfaringer med kuldioxid maceration i hvidvin/orangevin | 2018.5 | |
| Frillestad vingård – en familjevingård i nordvästra Skåne | 2018.5 | |
| Mariehøns – er de et problem i vinfremstillingen? | 2018.5 | |
| Nye vinsorter med pyramide-resistens gener | 2018.5 | |
| Orangevin i praksis | 2018.5 | |
| Turbiditet – Vad är det? | 2018.5 | |
| 25 år | 2018.6 | |
| Dansk vindag 2018 – En gennemgang | 2018.6 | |
| Kryo-koncentrede frugtvine Resultater fra et 4 årigt udviklingsprojekt | 2018.6 | |
| Orangevin i praksis – del 2 | 2018.6 | |
| Så här gör jag mitt rödvin av Rondo | 2018.6 | |
| Vin af druer og anden frugt | 2018.6 | |
| Vinmarken på Hjørring Dyrskueplads | 2018.6 | |
| Vinterbeskæringen – vinårets vigtige start | 2018.6 | |
| Druekvalitet – vinkvalitet | modenhed, druesorter, syre, Sukker, ph, klaringsmidler, vinmarken, ntu, | 2019.1 |
| Høstrapport, vinåret 2018 | druesorter, konventionel, økologisk | 2019.1 |
| Klimaet i 2018 og betydningen for vindyrkningen i Danmark | temperatur, vækstsæson, blomstring, skududvikling, | 2019.1 |
| Møde for lokal- og erfagruppeformænd | udvalg, vinskue, vinstil, bedømmelsesskema, vinteseminar, lokalgruppe, erfagruppe | 2019.1 |
| Aftapning af vin på flaske | tappeudstyr, etikettering, oxidering, klaring, omstikning, sulfit, sterilfiltrering, korkpropper, skruelåg, plastprop, glasprop, hygiejne, vakuumfylder, naturvin, økologisk | 2019.2 |
| En studiekreds om mousserende vin | druesorter, basisvin, andengæring, degorgering, dosage, sensorik | 2019.2 |
| Forudsigelse af årets høstdato ud fra temperaturen i maj måned | klimadata, udviklingsstadier | 2019.2 |
| Fremstilling af mousserende vin hos Vinhuset Gabriel | naturvin, økologisk, sukkerindhold, andengæring, degorgering, oxidation, kontamination | 2019.2 |
| Må jeg, som dansk erhvervsvinavler, anvende stiklingeformerede vinstokke..? | forordning, bekendtgørelse, fødevarestyrelsen, plantepas | 2019.2 |
| Skalkontakt – Det goda, det onda och kanske det överraskande | sterilfiltrering, värmestabilisering, varmestabilisering, köldstabilisering, koldstabilisering, enzymer, maceration, fenoler, pressning, pressning | 2019.2 |
| Stiklingsformering av vinplanter | dyrkingsegenskaper, dyrkningsegenskaber, knoppbryting, udspring | 2019.2 |
| Vinfejl 1 – “Brett” | brettanomyces, biofilm, sulfitfølsomhed, restsukker, | 2019.2 |
| Den danske vinhistorie | middelalderen, træbægre, vinkyperen, sundhed, resveratrol, | 2019.3 |
| Frygtet forår | udspring, udstrålingsfrost, advektivfrost, frostskader, sekundærknop, vinmarksbeliggenhed | 2019.3 |
| Mjød – vores fælles kulturdrik | vintype, honning, smagsunivers, sack, pyment, cyser, melomel, metheglin, hippocras, braggot | 2019.3 |
| Nattefrost – Vær beredt! | vokslys | 2019.3 |
| Sprekking av druer | revne, veksthus, drivhus, temperatur, fuktighet, fugtighed, modenhetsgrad, modenhedgrad, Sprøyting, sprøjtning | 2019.3 |
| Udviklingen af frugtbare knopper i vindrue og betydningen for beskæringsmetode samt skudlugning og udtyndingsbehov | knoptyper, nodier, frugtsætning, blomsterudvikling, ernæring | 2019.3 |
| Hvidvine med restsødme | syreniveau, sødmegrad, süssreserve, kryoekstraktion, Restsukkerberegning, | 2019.4 |
| Hvilke verktøy kan brukes til å begrense SO2 i (røde) viner og samtidig sikre deres stabilitet? | svovldioxid, analyser, sulfit, | 2019.4 |
| Hygiejne i vineriet – vejen til bedre kvalitet og holdbarhed | bakterier, svampe, rengøringsmidler, desinfektionsmidler | 2019.4 |
| Pometets Vindag 2019 | grundstammer, bærstørrelse, udbytte, helbærspresning, helklasepres | 2019.4 |
| Vinfejl 2 – Lys og varme | temperatur, lys, oxidation | 2019.4 |
| Bedømmelse af mjød ved Mjødens dag | honning, frugt, smagning | 2019.5 |
| Dansk Vinskue 2019 | smagning, pokaler, medaljer | 2019.5 |
| Meldug, vinskimmel og PIWI | svampesygdomme, sprøjte, bladvæggen | 2019.5 |
| Ny sæson i den sjællandske erfagruppe om mousserende vin | champagne, andengæringen, presning, pometet | 2019.5 |
| Organisatoriske muligheder: Andelsforeninger, vinlaug, vinsyndikater, vinklubber og byvinerier | vinmager, kommerciel, vingård | 2019.5 |
| Vinproduktion i Danmark | vinskue, dommer, regler | 2019.5 |
| Vinskueregler – skal vi nu ikke lige klappe hesten | smagning, pokaler, medaljer | 2019.5 |
| WBI-Freiburg markforsøg 2019 | minimalbeskæring, renholdelse, ukrudtsbekæmpelsesmidler, sprøjtning, basisstof | 2019.5 |
| Foreningen Dansk Vins logo | identitet, diplomer, medalje | 2019.6 |
| Hur man skall förstå syror och pH i must och vin | sur, kalibrering, analyse | 2019.6 |
| Most-, cider- og vinanalyser før og nu – og hvorfor? | måling, sukker, alkohol, sulfit, syre | 2019.6 |
| Vinbondens Sang | vinskue | 2019.6 |
| Vinfejl 3 - Eddikestik | hygiejne, sulfit | 2019.6 |
| Vinfremstilling med fokus på processer før gæring | knusning, afstilkning, koldmaceration | 2019.6 |
| Vinificeringsreglerne | regelsæt, vinskue | 2019.6 |
| Vinsmagning – hvorfor og hvordan? | duft, farve, udseende | 2019.6 |
| 2019 – Et vinskimmelår uden lige | svampe, bekæmpelse, forebyggelse | 2020.1 |
| Hvordan klarede de enkelte druesorter sig i 2019? | høstudbytte, | 2020.1 |
| Klimaet i 2019 og betydningen for druesorternes udvikling i Danmark | Beliggenhed, solskinstimer, vækstsæsonen | 2020.1 |
| Most-, cider- og vinanalyser før og nu – og hvorfor? | måling, sukker, alkohol, sulfit, syre | 2020.1 |
| Vinfejl 4 - “Muselugt” | hygiejne, sulfit | 2020.1 |
| Årets Vinbonde og Vinmager 2019 | rosé, økologi | 2020.1 |
| Dansk vin dur | vinifera, PIWI, | 2020.2 |
| Mentor, dengang og nu | vinmager | 2020.2 |
| Modner de sorter vi dyrker tilstrækkeligt godt? | høsttid | 2020.2 |
| Produktion af vin fra muskat og andre aromatiske sorter | aroma, maceration,restsødme | 2020.2 |
| Sidste sæson i Gravenhøj Frugthave | klitø, forøgsdyrkning | 2020.2 |
| Forår i vingården | vinsorter | 2020.3 |
| Frede Thomsens modificerede kantfræser | kantskærer, markmaskine | 2020.3 |
| Flygtige svovlforbindelser – Böckser | vinfejl, böckser, mercaptanerne, sulfider | 2020.3 |
| Fra hobbyvinavler til erhvervsvinavler | erhvervsmæssig, momsregistrering, fødevarestyrelsen, skat, branchekode | 2020.3 |
| Der findes ingen “bagatelgrænse” for vinsalg | staldørssalg, punktafgift, told, skat, lov, oplagshaver | 2020.3 |
| Samarbejde med din lokale erhvervsavler | mentor, serviceudbud | 2020.3 |
| Vinfremstilling hos erhvervsvinavlere | producere, sælge, tjenesteydelser, vineri, aftale | 2020.3 |
| Vi hjælper gerne andre danske vinavlere til succes! | kapacitet, maskiner, udstyr, vinproduktion, vineri, flaskelinje, destillere, destilleri, spiritus, | 2020.3 |
| Plantning af en vinmark – Hvordan man går til værks og undgår fejl | etablering, jordbund | 2020.4 |
| Vinmarken i naturlig balance | økologisk, konventionelt, humus, kunstgødning, pesticider, miljøplanter, kalium, magnesium | 2020.4 |
| Vinhøst – Hvornår? Hvordan? | sukkerindhold, chaptalisere, druezonen | 2020.4 |
| Den første vinhøst | sukkerindhold, modenhed, refraktometer, malolaktisk, æblesyre, sortering, rengøring, afstilke, methoxypyraziner, presning, omstikning, | 2020.4 |
| Nebbione – Mousserende vin af drueklasespidser | piemonte, nebbiolo, maceration, nedkøling, | 2020.4 |
| Regler for druevine til FDVs vinskue | 2020.4 | |
| Vinskue i en Coronatid | 2020.5 | |
| Æbleau® – Historien bag årets vindervin ved Dansk Vinskue 2020 | skærsøgaard, BGB, DONs, dessertvin | 2020.5 |
| Positiv generalforsamling i FDV | 2020.5 | |
| Vinhelg i Åsgårdstrand | årsmøte, norge | 2020.5 |
| Udvikling af nye sorter til skandinavisk vinav | siebeldingen, piwi, planter | 2020.5 |
| Malolaktisk fermentering | æblesyre, mælkesyre, eddikesyre, diacetyl, | 2020.5 |
| Hovedets og håndens arbejde – vinterbeskæringen | guyot, reserveskud, pruning, kordon, mjuksnitt | 2020.6 |
| Nye resistente druesorter – status 2020 | vinplanter, resistens, piwi, bekæmpelsesmidler, pesticider | 2020.6 |
| De økonomiske aspekter af at udvikle nye sorter | planter, dyrkningsegenskaber, frugtkvalitet | 2020.6 |
| Humus i jorden | muld, modstandsdygtig, næringsstoffer, kvælstof | 2020.6 |
| Analyser af vinskuevine 2020 Hvad viser de og kan vi bruge det til at lave bedre vin? | Totalsyre, afsyring, kuldestabilisering, malolaktisk, ph, sulfit, | 2020.6 |
| TuseN Vin – en vindrøm på Tuse Næs | vingård, mark, plantning, | 2020.6 |
| Klimaet i 2020 og betydningen for druedyrkningen i Danmark | temperatur, nedbør, vejr | 2020.6 |
| Druedyrkningen i Danmark i 2020 på baggrund af høstrapporterne | druesorter, planter, modenhed, Oechsle | 2020.6 |
| Souvignier Gris har fået nye forældre | druesort, udbytte, modstandsdygtig, sygdomme | 2020.6 |
| Forpagtning – en mulighed? | aftale, kontrakt, regler, leje | 2020.6 |
| Sygdomme i vinplanter – Bekæmpelsesmetoder og midler | Plantesprøjtemidler, middeldatabasen, sprøjtecertifikat, resistens | 2020.6 |
| FDV bestyrelsens beretning for 2020-2021 | 2020.6 | |
| Dansk Vinskue | Erfaringsudveksling, analyser, bedømmelse | 2020.6 |
| Vinbedømmelse og Vinskue 2021 | Vinskueregler | 2020.6 |
| Vinbonde – går du i tanker om at udvide eller tage springet fra hobby til erhvervsavler? | vingård, Landdistriktspuljen, Crowdfunding, investering, | 2020.6 |
| At ansøge om LAG-tilskud | EU, Landdistriktspuljen | 2020.6 |
| Vigtige stadier i BBCH-skalaen | Udspring, Blomstring, modning | 2020.6 |
| Etablering af vinmark | grundstamme, Barrodsplanter, Kvikgræs, tidsler, brændenælder, padderokker, skvalderkål, dug, Planteafstand | 2020.6 |
| Opsætning af espalier | pæl, tråd, løvhækshøjde, Gangbredde | 2020.6 |
| Dansk Vinskue 2021 | Erfaringsudveksling, analyser, bedømmelse | 2020.6 |
| Hjemmesiden – dit opslagsværk | Vinpressen, Inspiration, faglig, viden | 2020.6 |
| Høstrapporter – et værdifuldt redskab for vinavlere | udspring, blomstring, farveskift, udbytte, erfaringsgrundlag | 2020.6 |
| Sommerarbejdet i vinmarken | jord, ph, mikronæringsstoffer, humus, miljøplanter, Olieræddike, frøblanding, gødning, kvælstof, fosfor, kalium, knop, spore, ukrudt, løvvæg, tang, sygdomme, skadedyr | 2020.6 |
| Sygdomsbekæmpelse i økologisk vindyrkning | værnemidler, svampe, ukrudt, gødningsstoffer, Kumulus S, Armicarb 85 SP, basisstoffer | 2020.6 |
| Spisedruesorter velegnet til dyrkning i haven – på en beskyttet vokseplads eller i uopvarmet drivhus | svampemodstandsdygtighed, friland, | 2020.6 |
| Vingårdsturisme, muligheder og udfordringer | turist, vinsmagning, vinklub | 2020.6 |
| Dansk Vindag – Åbne vingårde | publikum, informationsmateriale | 2020.6 |
| Skepparps vingård – En vingård på det böljande Österlen | Sverige, vintillverkare, provsmakning, vinfestival | 2020.6 |
| Kom til Dansk Vinskue Lørdag den 18. september 2021 i Messecenter C i Fredericia | tilmeldte vine, kategori, erhvervsavler, hobbyavler | 2020.6 |
| Beretning fra årets formandsmøde | PiWi-sorter, BGB-vine, kurser, hjemmeside | 2020.6 |
| Ren rutine FDV’s ordinære generalforsamling 2021 | 2020.6 | |
| Mindeord – Jørgen Bech-Andersen | 2020.6 | |
| Termovinifikation Pulpopvarmning – Maischeerhitzung – Thermovinification | Frugtaroma, tannin, vinfejl, vinstil | 2021.4 |
| MLF - Den malolaktiske fermentering | mælkesyre, æblesyre, vinstil, Syrereduktion, Bakteriel stabilitet, diacetyl, papirkromatografik | 2021.4 |
| Charmat-metoden – et alternativ til den arbejdskrævende “Methode Traditionelle” ved fremstilling af mousserende vine og frugtvine samt cider | flaskegæring, degorgere, andengæring, tryktank | 2021.4 |
| Eksamensdag for nordisk vin | vinskue, hydropresse, bringebær | 2021.5 |
| Norsk Vinskue 2021 | Bedømmelse, | 2021.5 |
| Nyt medlem i FDV’s bestyrelse | Søren Rasmussen | 2021.5 |
| Kulsyre maceration eller gæring af hele klaser | carbonique, CO2, ekstraherer, syrereduktion | 2021.5 |
| Svavel – din försäkring för att bibehålla kvalitén i vinet | vinodlingen, sulfit | 2021.5 |
| Studietur til Champagne-området, Epernay-Rheims, Frankrig | 2021.5 | |
| Vinmarkens små og store skadevoldere | svampesygdomme, insekter, mider, snegle, fugle, suzukifluen, mariehøns, hvepse | 2021.6 |
| De første sensoriske vurderinger af forsøgsvine på “FastGrapes” selektioner forædlinger | bedømmelse, kvalitet | 2021.6 |
| Att förstå polyfenoler eller Sökandet efter den bittra sanningen | tannin, | 2021.6 |
| Lovkrav til et vineri | bygningsreglement, Fødevarestyrelsen, skat, arbejdstilsynet | 2021.6 |
| Hvad koster det at producere en flaske vin? Om udbyttets betydning | kommerciel, udgifter, investering, Produktionsomkostninger | 2021.6 |
| Druehøsten, årgang 2021 | temperatur, nedbør, vejr, udbytte | 2021.6 |
| Hvilke udbytter kan opnås i dansk vindyrkning – og påvirker det kvaliteten? | Produktivitet, bærstørrelse, klasestørrelse, beskæring, topografi, dyrkningsteknik | 2021.6 |
| Druehøsten, årgang 2021, bilag | tillæg, nøgletal, udspring, blomst, syre, pH, kg, sukker | 2022.1 |
| Gennemgang af de vigtigste sorter i dansk vindyrkning i 2020 | druesorter, planter, modenhed, Oechsle | 2022.1 |
| Bekæmpelsesmiddelgodkendelser | 2020.1 | |
| Alle indberetninger fra 2018 | høstrapport, druesorter, konventionel, økologisk | 2019.1 |
| Vinbondens sang | 2019.6 | |
| Referenceliste til udstyr | måling, sukker, alkohol, sulfit, syre | 2019.6 |
| Omregningstabel Brix Oechsle | 2018.2 |
