skip to Main Content

Størst interesse for FDV’s vinterseminarer i Jylland

FDV’s vinterseminarer blev i 2016, som traditionen har været de fleste år, afholdt både i Jylland, lørdag den 12. marts på Fjordgaard Vineri i Malling, og på Sjællandsøndag den 13. marts i Knud Lavard Centret i Ringsted.

Der var tre indlæg begge dage; men programmet var en smule forskelligt de 2 steder. Både lørdag og søndag holdt Jørgen Broe oplæg om “Sulfit som konserveringsmiddel i din vin“ og Søren Kofoed Nielsen om “Podning af vinplanter og grundstammernes funktion, deres forskellighed og anvendelighed i de mange jordbundstyper, som vi har i Danmark”. Lørdag i Malling var der besøg af Henrik Tachau Kristensen, der fortalte om “Vine fra koldt klima områder“ og om søndagen i Ringsted kom Harald Krabbe og fortalte “Hvordan kirsebærvinen i Danmark rejste sig som en fugl Fønix af Kijafas aske“.

De to indlæg, som var fælles for de to arrangementer, altså dem ved Jørgen Broe og Søren Kofoed Nielsen, bliver bearbejdet til artikler i Vinpressen. Søren Kofoed Nielsens om grundstammer bringes i nr. 3, juni 2016, og Jørgen Broes om sulfit i nr. 4, august 2016.

Fremmødet var i år ret forskelligt på de to lokationer, idet der deltog 46 medlemmer i Jylland mod kun 15 på Sjælland. Det samlede deltagerantal var ikke tilfredsstillende.