Skip to content

Forårets kurser er igang

De tre første kurser i foråret 2021 blev afholdt lørdag den 20. marts, hhv. to kurser i Jylland og et på Sjælland. De første kurser omhandlede bl.a. vinterbeskæring, espalier og arbejdet i vinmarken her i foråret. På grund af de…

Læs mere

Ledige pladser på forårets kurser

Forårets kurser gennemføres med få justeringer. Da forårets kurser afholdes udendørs, kan de gennemføres under de nuværende Corona-restriktioner. På nogle kurser er der fortsat ledige pladser. Klik her for at se ledige pladser.

Læs mere

Nye datoer for bl.a. generalforsamlingen

I håb om at de nuværende Corona-restriktioner lempes, har bestyrelsen fastsat datoer for følgende arrangementer: Lokalgruppe- og udvalgsformandsmøde: Den 19. juni Generalforsamling: Den 20. juni Dansk Vindag: Den 4. september Dansk Vinskue: Den 18. september Nærmere oplysninger om arrangementerne offentliggøres…

Læs mere

Lokalgruppe- og udvalgsformandsmøde Udsat

Pga. Covid-19 situationen udsættes Lokalgruppe- og udvalgsformandsmødet. Mødet var planlagt til afholdelse den 30. januar 2021. Bestyrelsen har drøftet om mødet skulle afholdes som et online møde, men har vurderet at det ikke har den samme værdi som et fysisk…

Læs mere

Høst

Høsten er en fest, men for at det skal blive en succes, er der meget som skal planlægges og forberedes. 

Læs mere

Søg i Vinpressen

Nu er det muligt at søge i de digitale udgaver af Vinpressen. Vinpressen indeholder en stor og værdifuld mængde information om dansk vinavl og vinproduktion. Der findes f.eks. mange artikler, som går i dybden med det indhold, som findes på…

Læs mere

Lagring

Når alle processer i forbindelse med gæringsprocessen er gennemført, er vinen klar til at blive lagret i kortere eller længere tid på f.eks. ståltanke eller træfade.

Læs mere

Tilsætning sulfit

Det er nødvendigt at tilsætte sulfit til vinen, men ikke for meget. Sulfit bidrager til at øge holdbarheden af vinen og bruges også til at stoppe/hæmme gæringsprocessen. 

Læs mere

Gæringsprocessen

Inden gæringen skal sættes i gang, skal der vælges gær og gærnæring. Der skal fremstilles en forkultur. Mosten skal have den rette temperatur, og gæringen skal kontrolles jævnligt gennem hele processen. Når processen er gennemført skal man vurdere om en…

Læs mere

Glædelig jul og godt nytår

Kære Medlem af Foreningen Dansk Vin. 2020 har været aflysningernes år. Vores forening gik desværre ikke ram forbi. Vi lagde ud med at aflyse Vinterseminaret og aktiviteter ude i lokalområderne. Da stramningerne slap sit greb om Danmark, lykkedes vi heldigvis…

Læs mere

Malolaktisk proces

Den malolaktiske proces kan reducere syreindholdet en smule, men mere vigtigt er, at processen kan omdanne æblesyre til mælkesyre.  

Læs mere

Hygiejne i vineriet

En god hygiejne gennem hele vinificeringen er påkrævet for at få et godt resultat. Dårlig hygiejne og dårlig rengøring er årsagen til mange af de elementære fejl, som optræder i vinen.

Læs mere

Beskyttelse mod dyr

De fleste dyr tiltrækkes af sukkerindholdet i druerne. Selvom de firbenede fyr kan være et problem i vinmarken, er det mest fugle og insekter, der udgør problemet.

Læs mere

Sygdomsbekæmpelse

Den bedste sygdomsbekæmpelse i vinmarken er sunde planter. Det gælder om at skabe en god biodiversitet, så der er balance mellem skadelige og nyttige svampe, dyr og insekter. Hvis man har behov for at anvende bekæmpelsesmidler, skal man være opmærksom…

Læs mere

Afløvning og grøn høst

Det danske klima med meget regn og frodig jord giver en kraftig vækst, som sjældent er i balance med den relative korte sæson. Afløvning og grøn høst er derfor nødvendigt for at hæmme væksten for at sikre et godt udbytte.

Læs mere

Dansk vin har igen vundet international anerkendelse

Vesterhave Vingaard har deltaget i Grand International Organic Wine Award 2020 i Frasdorf Tyskland. 4 af vingårdens top kvalitetsvine blev sendt til bedømmelse og samtlige 4 vandt flotte medaljer. Det blev afgjort fredag den 23. oktober 2020, og blev til…

Læs mere