Forside Vinavlerforum 2 – Vinificering En pudsighed ved mousserende vin

Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Christian Vejlgaard Christian Vejlgaard 1 måned, 1 uge siden.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #63517

    I dag har jeg påbegyndt fremstillingen af mouserende vin af 2018 høsten. Den rette mængde sukker og gær er tilsat balloner af Rondo, Pinotin, Solaris og endelig en blanding af Sieggerrebe og Birstaler Muscat. Alle var helt udgærede.

    De 3 første balloner viste ingen reaktion ved tilsætning af sukker. Den sidste blanding havde til gengæld en kraftig opbrusning så sukkeret måtte tilsættes langsomt i ganske små mængder. Hvad mon er forklaringen på dette fænomen ?

    Venlig hilsen

    Mogens Ribo Petersen

    Domaine Ribolund

    #63631

    CO2

     

    #63632

    Hej Ole,

    Det havde jeg nok på fornemmelsen, men hvordan kan der være ophobet store mængder CO2 i en vin der bare har stået i et helt år nu ? Undrer mig over at det ikke er “bruset af” undervejs…

    Venlig hilsen

    Mogens Ribo Petersen

    Domaine Ribolund

    #63717

    Hej Mogens

    prøv at google “degassing of Wine”. Der findes en del om emnet inkl. videoer.

    Du vil blive overrasket over, hvor meget CO2, der kan gemme sig i vinen.

    Jeg bruger selv enolmatic til at degasse min rødvin før flaskning og man kan blive ved med at suge CO2 ud i lang tid…

    Hilsen

    Christian

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.