Cabaret Noir

Cabaret Noir

CABARET NOIR

af Søren Kofoed Nielsen

Blå interspecifik druesort. Cabernet Sauvignon x resistenspartner, krydsningsnr. VB91-26-4. Interspecifik Cabernet krydsning foretaget af den schweiziske privat-forædler Valentin Blattner i 1991.

Cabaret Noir ( tidligere kaldt Cabernet Noir)er en nyere sort, der endnu kun har en meget beskeden udbredelse i Danmark. Sortens evner i Danmark må derfor stadig betragtes som meget foreløbige. Den er overvejende plantet i vingårde, hvor vinbonden har ønsket at prøve noget nyt.

God sort med små runde druer i små løse klaser. Mørkfarvet druesaft. Planten har god modstandsdygtighed overfor svampesygdomme. Væksten er moderat, opret med små blade og kort afstand mellem nodierne, hvilket letter arbejdet omkring druerne, der i guyot styringssystemet sidder i en meget veldefineret højde.

Vinene leder tankerne hen i retning af bløde Cabernet vine fra varmere egne. Jeg har smagt Cabaret Noir vine fremstillet så forskellige steder som i British Columbia i Canada, Jura provinsen i Schweiz og på midtsjælland i Danmark, alle har været gode med et genkendeligt aromaprofil helt uden smag af generende methoxypyraziner