skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Workshop om sensorisk analyse

17. november (torsdag) kl. 16:30 - 21:15

300Kr

Workshop om sensorisk analyse: Introduktion til grundsmagene

Workshoppen vil handle om grundsmagene, og der vil være få praktiske øvelser. Belinda vil guide os i at udføre en profilering af enkelte vine hvor målet er at vise, hvordan vi laver en deskriptiv analyse på et produkt (beskrivelse der forholder sig til, hvordan noget er, frem for hvordan det bør være). På den måde kan man måske tænke ind i fremtiden, hvordan man som producent kan bruge den teknik i sin egen produktion.

Hvornår og hvor

Torsdag d. 17. november 2022 kl. 16:30-21:15 på Sensorisk laboratorium, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet DCB, Københavns Universitet, Rolighedsvej 26 (5. sal), 1958 Frederiksberg

Hvem

Workshoppen Tilbydes FDV medlemmer, men dog max 20 personer af praktiske grunde (hvis interessen er større end de 20 så gentager vi workshoppen på et senere tidspunkt).
Deltagelse koster 300 kr. pr. person, og kræver tilmelding og betaling i FDV’s online booking. 

Sidste frist for tilmelding: Mandag den 14. november 2022.

Online booking

Baggrund

Sensorisk analyse som arbejdsredskab ved fremstilling af vin. Smagning af vin er et vidt begreb, som i disse år bliver diskuteret fra mange forskellige vinkler. Det vi gerne vil anskueliggøre er de fordele, vi kan opnå ved som vinmager at anvende den sensoriske analyse som en gennemgående kvalitetskontrol i hele fremstillingsprocessen. Med dette som udgangspunkt er et par af de vigtigste spørgsmål, som den sensoriske analyse kan hjælpe os med at besvare:

1) Er der er vinfejl? Og i så fald hvilke – kan der gøres noget ved det?

2) Har vi den ønskede smags- aromaprofil? – Hvad kan vi gøre for at justere (blend)?

Hvis vi opnår svar på disse to vigtige spørgsmål, så giver det os mulighed for tidligt i processen at kassere vin med fejl eller at styre processen i den ønskede retning, i stedet for at skulle vente til vinen er færdig fremstillet, for så at vende tommel op eller ned for om det er lykkedes.

Kursus instruktører

Ved Belinda Lange, koordinator, og Prof. Wender Bredie, Institut for Fødevarevidenskab, Sektion for Design og Forbrugerpræferencer, Københavns Universitet samt Torben Bo Toldam-Andersen, Lektor, Afgrødevidenskab, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet.

Ansvarlig: Marianne Decker, mpu@vinavl.dk 

Agenda

Kl. 16.45 Introduktion til grundsmagene og bedømmelses-skema
Kl. 17.15 Indlæg ved Prof. Wender Bredie om sensoriske teknikker
Kl. 17.45 Vinsmagning hold 1 og parallelt Torbens indlæg
Kl. 18.30 Spisning: Der serveres et let måltid bestående af en mild Tapas anretning med pate, oste surt sødt og brød
Kl. 19.15 Vinsmagning hold 2 og parallelt Torbens indlæg
Kl. 20.00 Test: Vinsmagning fortsat
Kl. 20.15 Vinfejl: Et par typiske eksempler:
Smagstærskel i forhold til vinens “Krop”
Kl. 21.00 Test resultaterne
Kl. 21.15 Oprydning😉

Detaljer

Dato:
17. november (torsdag)
Tidspunkt:
16:30 - 21:15
Pris:
300Kr
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Marianne Decker
Telefon:
93511051 - efter kl 17
E-mail:
madclear@gmail.com

Sted

Sensorisk laboratorium, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet DCB, Københavns Universitet
Rolighedsvej 26
Frederiksberg, 1958 Danmark
+ Google Maps