skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Workshop om sensorisk analyse

18. november (torsdag) kl. 16:30 - 21:15

200Kr

Workshop om sensorisk analyse: Introduktion til grundsmagene

Workshoppen vil handle om grundsmagene, og der vil være få praktiske øvelser. Belinda vil guide os i at udføre en profilering af enkelte vine hvor målet er at vise, hvordan vi laver en deskriptiv analyse på et produkt (beskrivelse der forholder sig til, hvordan noget er, frem for hvordan det bør være). På den måde kan man måske tænke ind i fremtiden, hvordan man som producent kan bruge den teknik i sin egen produktion.

Hvornår og hvor

Torsdag d. 18. november 2021 kl. 16:30-21:15 i kantinen på Højbakkegård, Højbakkegård Alle 30, 2630 Tåstrup.

Hvem

Workshoppen tilbydes FDV medlemmer, men dog max 30 personer pr. gang af praktiske grunde (hvis interessen er større end de 30 så gentager vi workshoppen på et senere tidspunkt (dato for gentagelse er ikke fastsat endnu).
Deltagelse koster 200 kr. pr. person, og kræver tilmelding og betaling i FDV’s online booking. 

Sidste frist for tilmelding: Mandag den 15. november 2021.

Online booking

Baggrund

Sensorisk analyse som arbejdsredskab ved fremstilling af vin. 
Smagning af vin er et vidt begreb, som i disse år bliver diskuteret fra mange forskellige vinkler. Det vi gerne vil anskueliggøre, er de fordele vi kan opnå ved som vinmager at anvende den sensoriske analyse som en gennemgående kvalitets kontrol i hele fremstillingsprocessen. Med dette som udgangspunkt er et par af de vigtigste spørgsmål som den sensoriske analyse kan hjælpe os med at besvare:

1) Er der er vinfejl? Og i så fald hvilke – kan der gøres noget ved det?

2) Har vi den ønskede smags- aromaprofil? – Hvad kan vi gøre for at justere (blend)?

Hvis vi opnår svar på disse to vigtige spørgsmål, så giver det os mulighed for tidligt i processen at kassere vin med fejl eller at styre processen i den ønskede retning, i stedet for at skulle vente til vinen er færdig fremstillet, for så at vende tommel op eller ned for om det er lykkedes.

Kursus instruktører

Belinda Lange Koordinator, Institut for Fødevarevidenskab, Sektion for Design og forbrugerpræferencer, Københavns Universitet og Torben Bo Toldam-Andersen Lektor Afgrødevidenskab Institut for Plante- og Miljøvidenskab Københavns Universitet.
Ansvarlig: Marianne Decker (E-mail: madclear@gmail.com)

Agenda

Kl.
16:30 Velkomst
16:45 Introduktion til grundsmagene og bedømmelses-skema
17:15 Vinsmagning
18:30 Spisning: Der serveres et let måltid bestående af en mild Tapas anretning med pate, oste surt sødt og brød
19:30 Test: Vinsmagning fortsat
20:15 Vinfejl: Et par typiske eksempler: Smagstærskel i forhold til vinens ”Krop”
21:00 Test resultaterne
21:15 Oprydning😉

Detaljer

Dato:
18. november (torsdag)
Tidspunkt:
16:30 - 21:15
Pris:
200Kr
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Marianne Decker
Telefon:
93511051 - efter kl 17
E-mail:
madclear@gmail.com

Sted

Kantinen på Højbakkegård
Højbakkegård Alle 30
Tåstrup, 2630 Danmark
+ Google Maps