skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Studiekreds nr. 3

29. november (tirsdag) kl. 17:00 - 21:00

Studiekreds nr. 3 – Sammenligning af de 6 metoder til fremstilling af mousserende vin og cider

Videregående uddannelse for 12 deltagere over 8 gange. Varierende 3-6 timer efter aftale.

Startdato: Tirsdag 29. november Kl. 17-20 – Tema: Planlægning af miniproduktioner og Assemblage på medbragte egne grundvine (6 x 10 ltr. skal bruges). Deltagerne aftaler selv de efterfølgende datoer.

Sted: Jørgen Fogh Rasmussens nye vineri i Kirke Hyldinge i Odsherred.

Optagelseskrav: Krav for deltagelse er et tidligere gennemført FDV grundkursus i mousserende vin eller ciderfremstilling eller dokumenteret erfaring med fremstilling af mousserende vin eller cider.

Deltagerantal: Maksimalt 12.

Pris: 2.200 kr. Der vil være kaffe/the og sandwich/kage ved møderne.

Studiekredsen 3 er den 3. studiekreds omhandlende fremstilling af mousserende vine og cider. Denne vintersæson fokuserer vi på at sammenligne de 6 forskellige metoder til fremstilling af de mousserende produkter:

  1. Mousserende Naturvin og cider
  2. Mousserende Økologisk Vin og Cider
  3. Mousserende Vin og Cider fremstillet ved afbrugt gæring PETR-NAT metoden
  4. Mousserende Klassisk vin og Cider efter den traditionelle metode
  5. Mousserende vin og cider fremstillet i tryktank – Charmat metoden
  6. Mousserende vin og cider fremstillet ved carbonisering af vin og cider.

Udgangsmaterialet er ca. 10 ltr. grundvin fra deltagernes egne produktioner som ved sensorisk bedømmelse ved første møde laves som en fælles assemblage grundvin.

Ud fra denne fælles og ens grundvin laves så på 2-mandshold mindre produktioner af mousserende vin af de 6 forskellige typer.
Hvad der ender bedst afgøres ved en sensorisk bedømmelse på afslutning i juni 2023.
Der er således tale om en delvis teoretisk og delvis praktisk studiekreds/workship fordelt over 8 gange sidste tirsdag i hver måned.

NB: En studiekreds er ikke et kursus – men et interaktivt forum imellem deltagerene selv og deres erfaring og med deres egne vine. Der er tale om sparing af viden og kompetencer, og deltagerne bør derfor have en vis erfaring på forhånd i fremstilling af mousserende vin og cider.
Der er således tale om videreuddannelse og ikke begynderkurser i fremstilling af mousserende produkter.

Tilmelding: Via FDV’s on-line booking senest den 29/11.

Planlægning: Carl-Henrik Brogren som kursusansvarlig, tlf. 2041 6249, samt oplægsholderne for de enkelte emner.

Detaljer

Dato:
29. november (tirsdag)
Tidspunkt:
17:00 - 21:00

Arrangør

Carl-Henrik Brogren
Telefon:
Carl-Henrik Brogren
E-mail:
henrik@brogren.dk

Sted

Jørgen Fogh Rasmussen
Holtensmindevej 75
Kirke Hyllinge, 4070 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
40425724