Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lokalgruppe Sydsjælland og Midtsjælland kursusdag

1. juni (lørdag) kl. 10:00 - 15:00

Lokalgrupperne Sydsjælland og Midtsjælland afholder kursus/foredrag i Ringsted lørdag d. 1. juni mellem kl. 10 og 15 på Knud Lavard Centret, Eksercerpladsen 1, 4100 Ringsted.

Om formiddagen kommer erhvervsavler Niels Frees, som har været vinbonde i 20 år. Han har gennem 5 år arbejdet med kulsyremaceration anvendt både på blå og grønne druer. Niels vil give os en introduktion til denne teknik inkl. brug af udstyr. Han medbringer 3 slags rødvin og en Orion orangevin som eksempler.

Overskydende vin fra smagningen kan nydes til frokosten. Niels vil også medbringe ekstra flasker af de smagte vine, så interesserede kan købe vin på dagen til frokosten eller til at tage med hjem. Der kan betales med Mobile Pay.

Frokost kl. ca. 12-13 hvor der vil være en fyldig sandwich og 1 øl eller sodavand til hver deltager. Kollegial snak og samvær.

Efter frokosten kommer Sigrid Gertsen-Schibbye fra De Danske Gærfabrikker (Lallemand) i Grenå. Sigrid vil tale om, hvornår man kan overveje at anvende de forskellige biologiske produkter som gær, bakterier og inaktive gær, som kan hjælpe med at beskytte vinen og fremhæve aroma, give friskhed og endelig afsyre en vin med et minimum af kemikalier. Emnet vil blive understøttet med power points og Sigrid har lovet at medbringe vine, som er fremstillet med udgangspunkt i de beskrevne teknikker og brug af nævnte hjælpestoffer.

Kursusdagen er for FDV medlemmer af de 2 lokalgrupper. Er der overskydende pladser kan andre FDV medlemmer selvfølgelig også deltage.

Du tilmelder dig ved at sende email til Kim Møllebro Hansen på pilogvin@gmail.com og indbetale 100 kr via Mobile Pay 2327 9711 eller ved overførsel til bankkonto regi. nr. 4930 kontor. 3524146401. Oplys navn og medlemsnummer, så der ikke er tvivl om din betaling. Sidste frist for tilmelding er den 25. maj.

Telefon på dagen er 2327 9711.

Detaljer

Dato:
1. juni (lørdag)
Tidspunkt:
10:00 - 15:00

Arrangører

Lokalgruppe Sydsjælland
Lokalgruppe Midtsjælland

Sted

Knud Lavard Centret
Eksercerpladsen 1
Ringsted, 4100 Danmark
+ Google Maps