
Fremstilling af mousserende vin, mousserende frugtvine og cider
6. juli (onsdag) kl. 17:30 - 21:00
2000Kr
Studiekreds nr. 2
Videregående uddannelse for 24 deltagere, 3-4 timer månedligt fra onsdag den 24. november 2021.
Onsdag den 24. november 2021 kl. 17.30-20.30
Emne 1: Druesorter til mousserende vin, modning og høst. Frugt og bær til mousserende frugtvine og cider.
Onsdag den 26. januar 2022 kl. 17.30-20.30
Emne 2: Helklasse-presning og lavtryks-presning i hydropresse med PRV ventil. Afstilkning, frugtkværn og varmebehandling.
Onsdag den 23. februar 2022 kl. 17.30-20.30
Emne 3: Malolaktisk behandling og “Pied de Cuvée” adaptation: Malolaktiske udfordringer og erfaringer.
Onsdag den 30. marts 2022 kl. 17.30-20.30
Emne 4: Første gæring af basisvin. Valg af gærtype og deres egenskaber, aromaprofil og gærautolyse egenskaber.
Onsdag den 27. april 2022, kl. 17.30-20.30
Emne 5: Blanding af grundvine. Sensorik på blandinger af grundvine (assemblage øvelser).
Onsdag den 25. maj kl. 17.30-20.30
Emne 6: Anden gæring på flaske – Methode Champenoise. Anden gæring på tryktank og fustager – Charmat metoden.
Onsdag den 29. juni kl. 17.30-20.30
Emne 7: Riddling og degorgering versus Charmat filtrering og modtryksfyldning. Dosage – vinstil og balance.
Onsdag den 6. juli kl. 17.30-20.30 (i Pometet’s kantine)
Emne 8: Sensorisk bedømmelse af mousserende vine. Vinsmagning på flere måder, samt kemiske vinanalyser – hvad kan aflæses og hvad kan justeres.
Kursussted: Mantziusgården, Lokale 1.4. – 1. sal, Johan Mantziusvej 7a, Birkerød, samt Pometet den sidste gang den 29. juni.
Optagelseskrav: Krav for deltagelse er et tidligere gennemført FDV grundkursus i mousserende vin eller ciderfremstilling eller dokumenteret erfaring med fremstilling af mousserende vin eller cider.
Deltagerantal: Maksimalt 24.
Pris: 2.000 kr. (250 kr./gang). Der vil være kaffe/the og sandwich/kage ved møderne.
Tilmelding: Via FDV’s on-line booking fra 15. november 2021.
Planlægning: Carl-Henrik Brogren som kursusansvarlig, tlf. 2041 6249, samt oplægsholderne for de enkelte emner.