
Begynderkursus i ciderfremstilling
1. oktober 2022 (lørdag) kl. 11:30 - 25. februar 2023 (lørdag) kl. 15:00
950Kr
Cider er gæret æblemost med en alkoholprocent på højst 9 %. Cider kan både være med eller uden bobler. Se https://vinavl.dk/frugtvin-cider
Relevant teori vil blive medinddraget på de enkelte kursusdage. Brugsrelateret kursusmateriale mailes før kurset. Der bliver nok 2-3 flasker cider til hver deltager ved afslutning.
Kursussted og tid
Kurset er fordelt over tre kursusdage. Alle dage afholdes kurset på Vigersted Skole, indgang fra Snekkerupvej, Vigersted, 4100 Ringsted fra kl. 11:30 til ca. 15. Man er velkommen til at spise sin medbragte madpakke på skolen. Der vil være mulighed for at få en kop the/Nescafé om eftermiddagen.
Lørdag den 1. oktober 2022
Vi arbejder med de høstede æbler: vask, findeling, presning og gærstart. Kursister kan, efter nærmere aftale med kursusleder, medbringe egne – begrænsede mængder – æbler. Beregn ca. 2 kg æbler/liter most og beholder til hjemtransporten, så du kan lave din parallel produktion hjemme. Hvis der er flere kursister, der medbringer æbler, må vi forvente først at slutte ca. kl. 16.
Lørdag den 26. november 2022
Vi arbejder med omstikning og start på andengæringen på champagneflasker.
Lørdag den 25. februar 2023
Vi arbejder med ompropning (degorgering), konservering og bedømmelse af cideren.
Pris og tilmelding
Pris 950 kr. for hele kurset. På grund af fødevarebestemmelser kræver deltagelse i kurset medlemskab af Foreningen Dansk Vin. Nye medlemmer får rabat på 200 kr. til at deltage i et grundkursus indenfor de første 2 år af medlemskabet. Et medlem kan invitere et ikke medlem til at deltage på kurset.
Tilmelding og betaling på FDV’s online booking.
Sidste frist for tilmelding den 18. september 2022.
Kursusleder er Kim Møllebro Hansen, pilogvin@gmail.com, tlf. 2327 9711
Antal deltagere max 12.