skip to Main Content

263 danske vine bedømt

Vinsmagning ved Dansk Vinskue 2018. Foto Kurt Christiansen.

Vinbedømmelsen til Dansk Vinskue 2018 fandt sted på Svenstrup Gods den 7. august.

Det vanskelige vinår i 2017 i Danmark satte sine spor på årets vinbedømmelse, idet der var færre druevine tilmeldt end sidste år, hvor der var rekordtilslutning.

Frugtvinene, som var med for første gang, var til gengæld righoldigt repræsenteret, og bød dommerne på nogle meget spændende smagsoplevelser.

I alt blev 263 vine bedømt i løbet af dagen af 5 hold dommere under ledelse af den internationalt kendte sommelier Tim Vollerslev. Hvert af holdene var sammensat af erfarne sommelierer og andre vineksperter.

Vinsmagning ved Dansk Vinskue 2018. Foto Kurt Christiansen.
Vinsmagning ved Dansk Vinskue 2018. Foto Kurt Christiansen.

På trods af det dårlige drueår 2017 blev der givet anerkendelse til et stort antal vine, og der blev fra dommerside generelt udtrykt tilfredshed med udviklingen indenfor dansk produceret vin.

Resultatet – i form af point, diplomer og medaljer – forbliver dog fortroligt indtil offentliggørelsen på Danske Vinskue på Hotel Comwell i Kolding lørdag den 1. september 2018.

På vinskuet vil de bedømte vine blive præsenteret med mulighed for smagsprøver og kollegial erfaringsudveksling. Deltagelse i arrangementet kræver medlemskab af Foreningen Dansk Vin.